Η τήρηση του Συντάγματος επαφίεται στον πατριωτισμό των Ελλήνων, που δικαιούνται και υποχρεούνται να αντιστέκονται με κάθε μέσο εναντίον οποιουδήποτε επιχειρεί να το καταλύσει με την βία Άρθρο 120 (παραγρ.4) του ισχύοντος Συντάγματος της Ελλάδας (ακροτελεύτια διάταξη).

Δεν αναγνωρίζουμε το χρέος

Είτε θα πετύχουμε και θα πάρουμε την πατρίδα μας πίσω, είτε θα χαθούμε για αιώνες στις πατρίδες των άλλων και των υπερκρατικών διεθνών οργανισμών, τις νέες αυτοκρατορίες.Εδώ που φθάσαμε, δεν έχουμε να χάσουμε τίποτα περισσότερο από τις αλυσίδες μας.
Όσο περνούν οι εβδομάδες η κατάστασή μας θα γίνεται όλο και πιο αντιληπτή.
Μέχρι την Εξέγερση

Δεν σας θέλει ο λαός ελικόπτερα και μπρος

To να παράγεις ο ίδιος τα τρόφιμά σου είναι ίσως ένα από τα πιο επικίνδυνα πράγματα που μπορείς να κάνεις σήμερα, γιατί είναι ένα βήμα προς την κατάκτηση της ελευθερίας σου!

''Σκλάβος είναι αυτός που ελπίζει ότι θα έρθουν να τον ελευθερώσουν''
Έζρα Πάουντ 1885 – 1972

Παρασκευή 16 Απριλίου 2010

WSJ: Εάν δεν υπήρχε "fakelaki και rousfeti» το έλλειμμα θα ήταν κάτω από το 4%

Πίσω από την ελληνική κρίση βρίσκονται δύο λέξεις που ερμηνεύουν τη σημερινή κατάσταση που έχει περιέλθει η χώρα μας, σύμφωνα με βασικό άρθρο της Wall Street Journal. "Fakelaki και rousfeti» αναφέρονται χαρακτηριστικά ότι είναι οι δύο παραδόσεις της Ελλάδας που έχουν «διογκώσει» και «υποσιτίσει» τη δημόσια διοίκηση.
Σύμφωνα με έρευνα που θα δημοσιευτεί τις προσεχείς εβδομάδας του Brookings Institution αποκαλύπτεται ότι η δωροδοκία, οι πελατειακές σχέσεις και οι καθυστερήσεις στο δημόσιο τομέα είναι από τους κύριους λόγους που έφτασε το έλλειμμα σε τόσο υπερβολικά επίπεδα.

Σύμφωνα με τους ορισμούς που δίνει η WSJ fakelaki είναι οι «μικροί φάκελοι δωροδοκίας από τους νοσοκομειακούς γιατρούς μέχρι και τους ψαράδες», ενώ rousfeti εννοούμε τις «ακριβές πολιτικές χάρες που μπορούν από τον διορίσουν δασκάλους μέχρι και να κάνουν deal με ορθόδοξους μοναχούς.

Η έρευνα του Brookings εξετάζει την επίπτωση που έχει στη δημοσιονομική κατάσταση κάθε χώρας η διαφθορά. Στις πρώτες θέσεις βρίσκονται η Ελλάδα και η Ιταλία, ενώ ακολουθούν η Ισπανία και η Πορτογαλία. Εάν υπήρχε διαφάνεια στο δημόσιο τομέα της Ελλάδας, συμπληρώνει η έκθεση, όπως στη Σουηδία και την Ολλανδία, τότε η χώρα την περασμένη δεκαετία θα είχε πλεόνασμα στον προϋπολογισμό της και όχι το υπέρογκο έλλειμμα. Εάν η διαφθορά περιοριζόταν στα επίπεδα της Ισπανίας τότε το έλλειμμα δε θα είχε ξεπεράσει το 4%.

http://www.reporter.gr
Σημ.axinosp:Θρασύτατο άρθρο ,θρασύτατης χώρας που το φακελάκι και το ρουσφέτι στο Αμέρικα λέγεται λόμπυ που είναι και σεβαστός θεσμός από όλη την Αμερικάνικη κοινωνία.

Δεν υπάρχουν σχόλια: