Η τήρηση του Συντάγματος επαφίεται στον πατριωτισμό των Ελλήνων, που δικαιούνται και υποχρεούνται να αντιστέκονται με κάθε μέσο εναντίον οποιουδήποτε επιχειρεί να το καταλύσει με την βία Άρθρο 120 (παραγρ.4) του ισχύοντος Συντάγματος της Ελλάδας (ακροτελεύτια διάταξη).

Δεν αναγνωρίζουμε το χρέος

Είτε θα πετύχουμε και θα πάρουμε την πατρίδα μας πίσω, είτε θα χαθούμε για αιώνες στις πατρίδες των άλλων και των υπερκρατικών διεθνών οργανισμών, τις νέες αυτοκρατορίες.Εδώ που φθάσαμε, δεν έχουμε να χάσουμε τίποτα περισσότερο από τις αλυσίδες μας.
Όσο περνούν οι εβδομάδες η κατάστασή μας θα γίνεται όλο και πιο αντιληπτή.
Μέχρι την Εξέγερση

Δεν σας θέλει ο λαός ελικόπτερα και μπρος

To να παράγεις ο ίδιος τα τρόφιμά σου είναι ίσως ένα από τα πιο επικίνδυνα πράγματα που μπορείς να κάνεις σήμερα, γιατί είναι ένα βήμα προς την κατάκτηση της ελευθερίας σου!

''Σκλάβος είναι αυτός που ελπίζει ότι θα έρθουν να τον ελευθερώσουν''
Έζρα Πάουντ 1885 – 1972

Τετάρτη 5 Μαΐου 2010

Τζ. Στίγκλιτς: Ίσως να ζούμε το τέλος του ευρώ

Απαισιόδοξος για το μέλλον του κοινού ευρωπαϊκού νομίσματος εμφανίστηκε ο Νομπελίστας οικονομολόγος, Τζόζεφ Στίγκλιτς. Μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό BBC 4, εκτίμησε ότι η κρίση μπορεί να αποδειχτεί... θανατηφόρα για το ευρώ, αν η Ε.Ε. δεν επιλύσει θεμελιώδη θεσμικά προβλήματα. Προέβλεψε ότι η σκληρή λιτότητα που επεβλήθη στην Ελλάδα δεν θα εμποδίσουν την επέκταση της κρίσης.

"Οι προφανώς υπερβολικά σκληροί όροι που επιβλήθηκαν στην Ελλάδα θα είναι στην πραγματικότητα αντιπαραγωγικοί όσον αφορά το να εμποδίσουν μια διάχυση", είπε. Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός ότι ο διαπρεπής οικονομολόγος μπερδεύτηκε και αντί για "Ελλάδα", είπε "Ισπανία". Εξάλλου, σημείωσε πως το γεγονός ότι η Ε.Ε. δυσκολεύτηκε τόσο πολύ να βοηθήσει μια μικρή οικονομία, αποτελεί δυσοίωνο γεγονός για τις μεγαλύτερες χώρες.

Η ελπίδα ότι ο μηχανισμός στήριξης θα εκτονώσει τις κερδοσκοπικές πιέσεις είναι αβάσιμη, πρόσθεσε. "Μπορεί να λειτουργήσει για κάποιο χρόνο, όμως μακροπρόθεσμα, όσο τα θεμελιώδη θεσμικά προβλήματα παραμένουν, οι κερδοσκόποι θα γνωρίζουν ότι παραμένουν και, στο βαθμό που οι αδυναμίες της Ευρώπης θα επιδεινώνονται, πιστεύω πως θα χαίρονται".

Όπως είπε, "είναι ίσως το τέλος του ευρώ".
Ελευθεροτυπία
Σημ.axinosp:Άλλος ένας που την κοπανάει ποντάροντας εναντίον του ευρώ.
Το καράβι της Ευρώπης βουλιάζει και τα ποντίκια φεύγουν .

Δεν υπάρχουν σχόλια: