Η τήρηση του Συντάγματος επαφίεται στον πατριωτισμό των Ελλήνων, που δικαιούνται και υποχρεούνται να αντιστέκονται με κάθε μέσο εναντίον οποιουδήποτε επιχειρεί να το καταλύσει με την βία Άρθρο 120 (παραγρ.4) του ισχύοντος Συντάγματος της Ελλάδας (ακροτελεύτια διάταξη).

Δεν αναγνωρίζουμε το χρέος

Είτε θα πετύχουμε και θα πάρουμε την πατρίδα μας πίσω, είτε θα χαθούμε για αιώνες στις πατρίδες των άλλων και των υπερκρατικών διεθνών οργανισμών, τις νέες αυτοκρατορίες.Εδώ που φθάσαμε, δεν έχουμε να χάσουμε τίποτα περισσότερο από τις αλυσίδες μας.
Όσο περνούν οι εβδομάδες η κατάστασή μας θα γίνεται όλο και πιο αντιληπτή.
Μέχρι την Εξέγερση

Δεν σας θέλει ο λαός ελικόπτερα και μπρος

To να παράγεις ο ίδιος τα τρόφιμά σου είναι ίσως ένα από τα πιο επικίνδυνα πράγματα που μπορείς να κάνεις σήμερα, γιατί είναι ένα βήμα προς την κατάκτηση της ελευθερίας σου!

''Σκλάβος είναι αυτός που ελπίζει ότι θα έρθουν να τον ελευθερώσουν''
Έζρα Πάουντ 1885 – 1972

Κυριακή 2 Μαΐου 2010

Αρχισε νέα μετανάστευση Ελλήνων επαγγελματιών

Η οικονομική κρίση υπερνικά τη νοσταλγία και την επιθυμία Ελλήνων του εξωτερικού να επιστρέψουν στην πατρώα γη, την ίδια ώρα που η ανασφάλεια και η αβεβαιότητα για το αύριο, ωθούν άλλους Ελληνες σε φυγή από τη χώρα. Οι ενδείξεις κάνουν ήδη λόγο για τάση μετανάστευσης νέων πτυχιούχων και επιστημόνων διαφόρων ειδικοτήτων προς χώρες της Ευρώπης και της Μέσης Ανατολής, τάση που θα προσλάβει μορφή κύματος εάν στον ορίζοντα δεν εμφανισθούν έγκαιρα σημάδια ανάκαμψης. Χιλιάδες Ελληνες έχουν καταθέσει τα «βιογραφικά» τους σε φορείς της Ευρωπαϊκής Ενωσης και, όπως λένε στην «Κ» εκπρόσωποί τους, για χιλιάδες νέους μηχανικούς και γιατρούς το εξωτερικό μοιάζει εργασιακός μονόδρομος. Είναι απλώς ενδεικτικό, ότι σχεδόν εννέα στους δέκα Ελληνες, απαντώντας σε σχετική έρευνα, δήλωσαν «ναι, μου έχει περάσει από το μυαλό το ενδεχόμενο να αναζητήσω αλλού την τύχη μου».
http://news.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_ell_100056_02/05/2010_399587
Σημ.axinosp:Η γενιά Y μετακομίζει, κουνώντας τα πτυχία της, αναζητώντας δουλειά σε Ευρώπη και Ανατολή. Η γενιά των τριαντάρηδων που τα βρήκε, όλα έτοιμα από τους γονείς της, της Γενιάς του Πολυτεχνείου, αντί να κάτσει να παλέψει να αλλάξει η χώρα μας, προτιμά να το σκάει στο εξωτερικό, για να μην νιώσει την μείωση των εισοδημάτων της. Αυτό πληρώνει η Ελλάδα, μια γενιά που έφαγε αμάσητο το παραμύθι του Καπιταλισμού και που ακόμα πιστεύει ότι ο καλύτερος επιβραβεύεται, με μπόνους και χλιδή. Η γενιά των 30-40 ετών που πιστεύει ότι της χρωστάμε, χωρίς να χρωστάει τίποτα μέσα στον κωλοπαιδισμό της, που πιστεύει σαν υπέρτατο όνειρο, να γίνουν στελέχη Πολυεθνικών εταιρειών. Να την χαιρόμαστε αυτή την γενιά, γιατί ίσως και εμείς, βάλαμε το χεράκι μας να γίνει αυτό που έγινε.

8 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

a xesou

Ανώνυμος είπε...

Και για να το θέσω πιο ψύχραιμα ευχαριστούμε για την εκτίμηση που τρέφετε στη γενιά μας.Ο από πάνω.

Ανώνυμος είπε...

Αχινέ εσύ ποιάς γενιάς είσαι; Γιατί οι φθονούντες την επιτυχία των άλλων παρέμειναν αρματωλοί και κλέφτες αντί να προκόψουν.

Ανώνυμος είπε...

Καλέ μου κύριε, δεν είναι τόσο απλά τα πράγματα. Είμαι 22 χρονών, τελειόφοιτη του Πανεπιστημίου και ναι, θέλω, αν τα καταφέρω να ζήσω στο εξωτερικό. Γιατί; Επειδή θέλω να ζήσω, όχι με πολλά χρήματα κατ' ανάγκη όπως λέτε εσείς, αλλά με αξιοπρέπεια. Ελπίζω να καταλαβαίνετε τι σημαίνει αυτό. Θέλω να εργασθώ και να ξεχωρίσω με την αξία μου, χωρίς να χρειαστεί ούτε "μέσο" να βάλω, ούτε γνωριμίες να έχω, ούτε να γλείψω τον τάδε ή τον δείνα πολιτικό/συνδικαλιστή/παράγοντα. Μακάρι να μπορούσα να τα κάνω στην πατρίδα μου αυτά, αλλά έχω καταλάβει (όχι τώρα, εδώ και καιρό) πως δεν μπορώ. Γιατί; Δεν ξέρω. Ξέρω όμως πως όποιος και να είναι ο λόγος, δε φταίω εγώ γι' αυτόν. Να αναζητήσετε λοιπόν την ευθύνη αλλού, σε αυτούς που κατήντησαν έτσι τη χώρα και να μην τα βάζετε με όσους από εμάς αρνούνται να υποστούν τις συνέπειες των λανθασμένων επιλογών των προηγούμενων.

Άννα

axinosp είπε...

Σας ευχαριστώ για τα επιθετικά σας σχόλια. Ο κωλοπαιδισμός φαίνεται ότι έτσουξε πολλούς.Αυτό ήταν και ο σκοπός του σχόλιου, να προβοκάρει και να ξυπνήσει.Δεν είναι δυνατόν οι νέοι των 30-40 ετών να κάθονται συνέχεια και να περιμένουν το μάνα εξ ουρανού. Είκοσι χρόνια είχα να κατέβω σε διαδήλωση και το έκανα γιατί δεν θέλω να περάσει έτσι το ΔΝΤ.Μόνο με αγώνα μπορεί να ανατρέψεις αυτή την κατάσταση .
Από σας που μου αντιμιλήσατε πόσοι βγήκαν στο δρόμο ;;
Είμαι 50 χρονών ελεύθερος επαγγελματίας δεν ξέρω εδώ και χρόνια τι πάει να πεί 13-14 μισθός και επιδόματα επιδόματα.
Δουλεύω από τα 17 μου και δεν περιμένω κανένα κράτος να με φροντίσει.
Επίσης επειδή τελείωσα κάποια σχολή και καλά, δεν περιμένω από το κράτος να μου δώσει δουλειά. Στην εποχή μου στα 70-80ς, χιλιάδες φοιτητές, σπουδαστές δούλευαν εργάτες και ήταν κάτι το φυσιολογικό, αντί να περιμένουν το χαρτζιλίκι από τον μπαμπά.
Πόσοι από σας κάνατε τέτοιες δουλειές που σήμερα κάνουν μόνο μετανάστες (!!).
Δεν φθονώ καμία δουλειά και καμία επιτυχία.
Δουλεύω σχεδόν κάθε μέρα από τις 8 το πρωί μέχρι τις 9,30 το βράδυ.
Μπορεί να διαφωνούμε και να δεχόμαστε μια κριτική που μπορεί να τσούζει αλλά κάπου έχει ψήγματα για σας αλήθειας.
Τελευταίο και κλείνω εγώ είμαι ο axinosp,τα ονοματάκια σας(nick names ή όπως θέλετε να σας λένε εκτός από ψιτ, καλέ,"Ο/Η Ανώνυμος είπε." δεν στοιχίζει τίποτα να τα βάζετε. Τα greeklish επίσης δεν μου λένε κάτι, παρα μόνο βλαχιά και κόμπλεχ για την χώρα σου.

Ανώνυμος είπε...

Από κομπλεξικό βλαχο
Τους χαρακτηρισμούς και τις ταμπέλες κράτα τους για τα παιδιά σου και τα ανίψια σου, γιατί μάλλον κάπως έτσι έφτασες να τα ξέρεις όλα.
Μια απορία εχω μόνο.Για σένα όλα ήταν καλά τα τελευταία 20 χρόνια;
Έχω μάθει να σέβομαι τους μεγαλύτερους, αλλά μέχρι ένα σημείο.

axinosp είπε...

Γι’ αυτό φωνάζω ρε παιδιά για τα τελευταία χαμένα 20 χρόνια.
Αντί να φωνάζετε όμως σε μένα, κατεβείτε να φωνάξετε στους δρόμους !!!

Ανώνυμος είπε...

Όταν στα Ελληνικά πανεπιστήμια όλοι ασχολούνται με καφέ, τσιγάρο, καφετέρια, αποχή, πάρτυ κλπ ο δρόμος του εξωτερικού θα οδηγήσει σε αποτυχία. Ότι είμαστε εδώ θα είμαστε και στο εξωτερικό. Παραπονιούνται για 4ετή πτυχία ή 5ετή και στην ουσία σπουδάζουν 2-2.5χρόνια. Θέλει αλλαγή νοοτροπίας γιατί τη νοοτροπία που ο κόσμος έχει εδώ θα την κουβαλήσει μαζί του και στη χώρα του εξωτερικού που θα οδηγήσει, μετά από κάποιο χρονικό διάστημα, σε προβλήματα.