Η τήρηση του Συντάγματος επαφίεται στον πατριωτισμό των Ελλήνων, που δικαιούνται και υποχρεούνται να αντιστέκονται με κάθε μέσο εναντίον οποιουδήποτε επιχειρεί να το καταλύσει με την βία Άρθρο 120 (παραγρ.4) του ισχύοντος Συντάγματος της Ελλάδας (ακροτελεύτια διάταξη).

Δεν αναγνωρίζουμε το χρέος

Είτε θα πετύχουμε και θα πάρουμε την πατρίδα μας πίσω, είτε θα χαθούμε για αιώνες στις πατρίδες των άλλων και των υπερκρατικών διεθνών οργανισμών, τις νέες αυτοκρατορίες.Εδώ που φθάσαμε, δεν έχουμε να χάσουμε τίποτα περισσότερο από τις αλυσίδες μας.
Όσο περνούν οι εβδομάδες η κατάστασή μας θα γίνεται όλο και πιο αντιληπτή.
Μέχρι την Εξέγερση

Δεν σας θέλει ο λαός ελικόπτερα και μπρος

To να παράγεις ο ίδιος τα τρόφιμά σου είναι ίσως ένα από τα πιο επικίνδυνα πράγματα που μπορείς να κάνεις σήμερα, γιατί είναι ένα βήμα προς την κατάκτηση της ελευθερίας σου!

''Σκλάβος είναι αυτός που ελπίζει ότι θα έρθουν να τον ελευθερώσουν''
Έζρα Πάουντ 1885 – 1972

Τετάρτη 12 Μαΐου 2010

Σενάρια της Morgan Stanley για αποχώρηση της Γερμανίας από την Ευρωζώνη

Η αμερικανική επενδυτική τράπεζα Morgan Stanley εκτιμά πως η ελληνική κρίση και τα γεγονότα γύρω από τη στήριξη της χώρας μας μπορούν να πυροδοτήσουν μια αλυσίδα γεγονότων, που ενδέχεται να ωθήσουν τη Γερμανία σε αποχώρηση από την Ευρωζώνη...


Ο επικεφαλής του τομέα ανάλυσης της Morgan Stanley, κ. Joachim Fels σε σημείωμα που απηύθυνε σε πελάτες του πιστωτικού ιδρύματος και το οποίο απεκάλυψε η βρετανική εφημερίδα Daily Telegraph, αναφέρει πως η ελληνική κρίση πυροδοτεί μια αλυσίδα γεγονότων που ενδέχεται να ωθήσουν την Γερμανία σε αποχώρηση από την Ευρωζώνη.

«Το πακέτο στήριξης για την Ελλάδα και η υπαναχώρηση της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας όσον αφορά στους θεσμοθετημένους κανόνες, δημιουργεί κακό προηγούμενο για τις άλλες χώρες τις Ευρωζώνης. Καθιστά πιθανή την υποβάθμιση της περιοχής του ευρώ σε ζώνη δημοσιονομικής ασωτίας, συναλλαγματικής αδυναμίας και υψηλότερων πληθωριστικών πιέσεων μελλοντικά», τονίζει ο αναλυτής της Morgan Stanley.

Ο ίδιος επισημαίνει πως τα αδύναμα κράτη της Ευρωζώνης δεν μπορούν να εγκαταλείψουν την Οικονομική και Νομισματική Ένωση, γιατί αυτό θα είχε τεράστιο κόστος, που θα αποτυπωνόταν στα υψηλότερα επιτόκια, στις δανειακές τους υποχρεώσεις και στην φυγή κεφαλαίων. Υπογραμμίζει ωστόσο πως αυτό δεν ισχύει και για την Γερμανία, η οποία θα μπορούσε εξερχόμενη της ΟΝΕ να έχει χαμηλότερα επιτόκια και εξασφαλισμένη νομισματική σταθερότητα.

«Μετά τις τελευταίες εξελίξεις, ένα τέτοιο σενάριο διάσπασης έχει γίνει πιο πιθανό. Ο κίνδυνος σίγουρα δεν είναι αμελητέος και οι συνέπειες για τις αγορές θα ήταν σοβαρές. Οι επενδυτές ας αγνοήσουν τον κίνδυνο της διάσπασης με δικό τους ρίσκο», αναφέρει το ενημερωτικό σημείωμα.

http://parapolitika.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: