Η τήρηση του Συντάγματος επαφίεται στον πατριωτισμό των Ελλήνων, που δικαιούνται και υποχρεούνται να αντιστέκονται με κάθε μέσο εναντίον οποιουδήποτε επιχειρεί να το καταλύσει με την βία Άρθρο 120 (παραγρ.4) του ισχύοντος Συντάγματος της Ελλάδας (ακροτελεύτια διάταξη).

Δεν αναγνωρίζουμε το χρέος

Είτε θα πετύχουμε και θα πάρουμε την πατρίδα μας πίσω, είτε θα χαθούμε για αιώνες στις πατρίδες των άλλων και των υπερκρατικών διεθνών οργανισμών, τις νέες αυτοκρατορίες.Εδώ που φθάσαμε, δεν έχουμε να χάσουμε τίποτα περισσότερο από τις αλυσίδες μας.
Όσο περνούν οι εβδομάδες η κατάστασή μας θα γίνεται όλο και πιο αντιληπτή.
Μέχρι την Εξέγερση

Δεν σας θέλει ο λαός ελικόπτερα και μπρος

To να παράγεις ο ίδιος τα τρόφιμά σου είναι ίσως ένα από τα πιο επικίνδυνα πράγματα που μπορείς να κάνεις σήμερα, γιατί είναι ένα βήμα προς την κατάκτηση της ελευθερίας σου!

''Σκλάβος είναι αυτός που ελπίζει ότι θα έρθουν να τον ελευθερώσουν''
Έζρα Πάουντ 1885 – 1972

Δευτέρα 19 Απριλίου 2010

Η Κατσέλη επιχορηγεί επενδύσεις εκτός Ελλάδας

Οικονομική επίθεση κατά πάντων μπορεί να κάνει η κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ, όμως η κυρία Κατσέλη θεωρεί σωστό το να επιχορηγεί επένδυση στην Βουλγαρία, δίνοντας δουλειά σε 686 Βούλγαρους!!!

Με απόφαση της Υπουργού Οικονομίας Ανταγωνιστικότητας & Ναυτιλίας κυρίας Κατσέλη, τιτλοφορείται η «Ολοκλήρωση – οριστικοποίηση του κόστους, πιστοποίηση της έναρξης της παραγωγικής λειτουργίας της επένδυσης “ΧΑΡΙΕΣΣΑ ΜΕΠΕ”, που...



....έχει υπαχθεί στις διατάξεις του Ν. 2601/98», και που δημοσιεύεται στο υπ’ αριθμ. 365 φύλλο του Β΄ τεύχους του ΦΕΚ της 31ης Μαρτίου 2010.

Με την εν λόγω απόφασή της, η εν λόγω υπουργός πιστοποιεί την ολοκλήρωση και έναρξη της παραγωγικής λειτουργίας της εν λόγω επένδυσης και ΕΓΚΡΙΝΕΙ την καταβολή στην εν λόγω Εταιρεία επιχορήγησης ύψους 349.063 ευρώ !

Η γενναίως χρηματοδοθείσα επένδυση αναφέρεται στην ίδρυση μονάδας ραφής ενδυμάτων, που απασχολεί «686 (!!!) άτομα, έναντι 200 της απόφασης υπαγωγής».

Αλλά, πού έχει εγκατασταθεί αυτή η μονάδα, με την τόσο καταλυτική αναπτυξιακή παρουσία, και την αδιαμφισβήτητη ευεργετική συμβολή στην τόνωση της τοπικής απασχόλησης;

Μήπως σε καμμιά γειτονιά στις παρυφές των Συγκροτημάτων της Αθήνας ή της Θεσσαλονίκης;

Μήπως σε καμμιά ψυχοραγούσα Βιομηχανική ή Βιοτεχνική Περιοχή αυτής της «έρημης χώρας»;

Μήπως σε καμμιά λαθρομεταναστοκρατούμενη γωνιά της ξεχασμένης Ελλάδας;

Μήπως σε κανένα λησμονημένο νησί, που τ’ όνομά του περνάει ως διάττων αστήρ από τις οθόνες της επικαιρότητας μόνον όταν το προσεγγίζουν θαλάσσια ή εναέρια οθωμανικά ασκέρια;

Όχι! Μήδε σε πόλη βρίσκεται, μήδε σ’ ερημονήσι!

Η επένδυση που επιβραβεύεται και επιχορηγείται με 350 χιλιάδες ευρώ από την κυρία Λουκία-Ταρσίτσα Κατσέλη βρίσκεται… (να το πάρει το ποτάμι; ας το πάρει, σε μια επί λέξει αντιγραφή της εγκριτικής κατσέλειας απόφασης):

Βρίσκεται «στις περιοχές “Ξαντάσκι” και “Αμπλάνιτσα” Βουλγαρίας»!!!

Κυρία Λούκα μας, σε ποιά Χώρα υπουργεύετε;

Την Οικονομία ποιάς Χώρας έχετε αναλάβει (και ορκιστεί – λέμε τώρα…) να ανορθώσετε;

Μήπως υπάρχουν πράγματα που δεν τα έχετε καταλάβει; Ή μήπως μέχρι τώρα δεν σας είχαμε καταλάβει εμείς; 
http://tiresias-press.blogspot.com 
Σημ.axinosp:Να την χαίρονται οι άνθρωποι που δουλεύουν στην  κλωστουφαντουργία που την ψήφισαν , μαζί με τις προηγούμενες κυβερνήσεις ΝΔ-ΠΑΣΟΚ που μιλούσαν για επενδύσεις στα Βαλκάνια. Το μόνο που κατάφεραν είναι τα λεφτά των φορολογούμενων έγιναν επιδοτήσεις για να μεταφέρουν οι Βιομήχανοι τις μονάδες τους στα Βαλκάνια, ρίχνοντας στην ανεργία χιλιάδες Έλληνες εργάτες και εργάτριες.

8 σχόλια:

B.D. είπε...

Η Κατσέλη είναι απο τις ελάχιστες περιπτωσεις ειλικρινων και αξιόλογων ατόμων μεσα στην κυβερνηση των Νεο-σοσια-ληστων που μας κυβερνουν και τα παχύδερμα φερέφωνα των ποικιλων συμφερόντων (τραπεζίτες κλπ..) που λυμαίνωνται την χώρα πανε να την φάνε.
Εσυ αχινε που δημοσιεύεις αυτου του είδους τα προβοκατόρικα κειμενα, τι σκοπό εχεις;

axinosp είπε...

Το προβοκατόρικο που το είδες;;

B.D> είπε...

Μιλάμε για την καταβολή 300.000 € επιδότηση σε μια επιχείρηση. Προκειται για απόφαση ρουτίνας που διεκπερεωνουν τα στελεχη του φορεα που πληρώνει και υπογράφει ο προιστάμενος. Προφανως εχουν βγει αποφασεις απο τις αρμοδιες επιτροπές του αναπτυξιακου νομου πριν την υπογραφη.
Και αυτό δικαιολογει τιτλο ""Η Κατσέλη επιχορηγεί επενδύσεις εκτός Ελλάδας";;;
Για μια οικονομικη πραξη ρουτίνας 300.000; Θα τρελαθούμε οταν τα εκατομμύρια χορευουνε μπροστα μας;

axinosp είπε...

Γιατί εγώ σαν Έλληνας φορολογούμενος πρέπει να πληρώσω επιχείρηση που πάει στην Βουλγαρία. Γιατί το ΠΑΣΟΚ άλλα έλεγε προεκλογικά, ρώτησε παλιά τι έλεγε στους απολυμένους της ΠΑΛΚΟ. Καλά ρε φίλε πολύ large σε βλέπω με τα 300 ψωροχιλιάρικα.
Αν τα στελέχη του φορέα είναι άχρηστα να τα αλάξει, για να μην γίνεται ρόμπα με τέτοιες αποφάσεις.
Αλήθεια εσύ που δουλεύεις και σε έπιασε ο πόνος για την Λούκα που την χτυπάνε αλύπητα τα συμφέροντα των Τραπεζιτών.

B.D. είπε...

1. Να επαναλάβω ότι τα 300.000 επιδότησης σε μια επιχείρηση είναι σταγόνα στον ωκεανό σε σχέση με τα δισεκατομμύρια κατασπαταλήθηκαν από τα τρωκτικά (πχ τράπεζες, φαρμακευτικές, κατασκευαστικές κλπ - δεν επεκτείνομαι παραπέρα Ο νοών νοητό).
2. Το ότι το Πασοκ άλλα έλεγε προεκλογικά, φέξε μου και γλίστρησα. Εδώ πάνε να διαλύσουν την χώρα και κάθε υπόλειμμα κοινωνικής μέριμνας.
3. Η Κατσέλη είναι από τους ελάχιστους πολιτικούς που διακρίνονται για την ειλικρίνεια τους τουλάχιστον. Οι συνεχείς συγκρούσεις της με τους τραπεζίτες δεν σου λένε τίποτα;
4. Επειδή έθεσες προσωπικό θέμα να σε πληροφορήσω πως είμαι από την αρχή του χρόνου άνεργος μετά από 15 χρόνια, θύμα της πράσινης λαίλαπας που σαρώνει τον τόπο.
Α και παρεμπιπτόντως, δεν μας λες και εσύ για ποίους δουλεύεις;

axinosp είπε...

1.Είμαι ελεύθερος επαγγελματίας.
2. την μεταφορά της κλωστοϋφαντουργίας σε άλλη χώρα για μείωση του εργατικού κόστους και δει στην Βουλγαρία την έχω νιώσει στο πετσί μου, γι’αυτό το λόγο έκαμα την ανάρτηση από τον Τειρεσία.
3. Όταν άνοιξα πριν πέντε χρόνια άνοιξα ένα μαγαζάκι με δανεικά από φίλους και συγγενείς δεν υπήρξε κανένα κράτος να με βοηθήσει, ή να με επιδοτήσει με ποσά των 350.000 Ευρώ. Το φεουδαρχικό αυτό κράτος που λέγεται Ελλάδα, τα τελευταία 30 χρόνια μοιράζει δεξιά -αριστερά λεφτά από τις επιδοτήσεις της ΕΕ ανεξαρτήτως κυβέρνησης ΝΔ-ΠΑΣΟΚ στους κομματικούς του εκλεκτούς που ποτέ δεν έγινα παραγωγικές επενδύσεις, γιαυτό άλλωστε και τις έδινε και το μόνο που έκανε ήταν να αυξάνει το χρέος. Η αποσάθρωση του παραγωγικού ιστού τα τελευταία 6 χρόνια επί καταλληλότερου (Καραμανλή)έφτασε σε ύψη ρεκόρ. Το μόνο που είχε η νέα γενιά να περιμένει ήταν μια θέση συμβασιούχου ή stage στο Δημόσιο γλύφοντας κατουρημένες ποδιές Βουλευτών. Άλλους τους περίμενε χειρότερα μοίρα όπως η Τσέκου με τον Ζαχόπουλο, που πηδιόταν παρακαλώντας μια μόνιμη θέση. Οι υπόλοιποι που δεν μπορούσαν να μπουν στο Δημόσιο την μόνη επιλογή που είχαν να παίρνουν καταναλωτικά δάνεια από τους Τραπεζίτες, κινδυνεύοντας τώρα να τους κατασχέσουν ότι περιουσιακό ακίνητο έχουν. Το ΠΑΣΟΚ καταλαβαίνοντας την απόγνωση του κόσμου από τους Τραπεζίτες υποσχέθηκε ευνοϊκότερες ρυθμίσεις και μάλιστα προεκλογικά τις έκανε η ίδια η Κατσέλη που υπερασπίζεσαι τώρα. Το νομοσχέδιο αυτό για τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά ακόμα αν δεν κάνω λάθος βρίσκεται σε Δημόσια διαβούλευση. Η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ όχι μόνο δεν τα έχει βάλει με τους Τραπεζίτες και τα μεγάλα συμφέροντα , αλλά αντίθετα το προιμοδότησαν. Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι πάλι η ίδια η Κατσέλη που στην προεκλογική της συγκέντρωση στο ξενοδοχείο Κάραβελ , στο ακροατήριο της βρίσκονταν οι 400 μεγαλύτεροι Βιομήχανοι, Τραπεζίτες και Μεγαλοεργολάβοι , ναι αυτούς που καταγγέλλεις και εσύ ,δες ειδησεογραφία εκείνης της εποχής, έχω κάνει ανάρτηση και εγώ για το θέμα αυτό.
Γιαυτό σου λέω αγαπητέ B.D. δεν έχω τίποτα προσωπικό με την συγκεκριμένη κυρία υπουργό με τα συμφέροντα που υπηρετεί έχω.

B.D. είπε...

Φίλε "Αχινέ',
Κατ' αρχην συμφωνώ κατα 99% με αυτά που λές. Και να ξεκαθαρίσω πως νομίζω πως κάνεις πολυ καλη δουλειά και θεωρώ το Blog σου πολυ καλη πηγή ενημέρωσης.
Απλά επίσην αναρωτιέμαι πως αν υπάρχει έστω και ένας ειλικρινής άνθρωπος μεσα στο συρφετό που μας κυβερνά, με τις όποιες αδυναμίες του καθως ουδείς τέλειος, δεν ειναι κρίμα να βοηθάμε στο "Φάγωμα" του;

axinosp είπε...

Αγαπητέ B.D., δυστυχώς και οι 300 είναι για να τους μαζεύεις σε ένα καράβι και να τους βουλιάζεις προς Φαλκονέρα μεριά.
Εδώ υπάρχουν άνθρωποι στην Ελλάδα και μάλιστα μεγάλο ποσοστό που πιστεύουν ότι το ΔΝΤ θα μας κάνει καλό και θα μας σώσει.
Δυστυχώς ο Έλληνας πιάνεται πάντα κορόϊδο σε τρία πράγματα:
1.Κόμμα
2.Θρησκεία
3.Ομάδα
Μην μασάς δεν υπάρχει μπλέ και πράσινη λαίλαπα.
Πάντα οι κρατούντες μας διαχωρίζανε σε μπλέ και πράσινους για να μας ελέγχουν.
Για πρώτη φορά το πολιτικό φεουδαρχικό σύστημα στην Ελλάδα έφαγε χαστούκι με την αποχή στις Ευροεκλογές του 50%.
Σε λίγο καιρό με την κρίση που θα μας πλακώσει κατά χειμώνα μεριά, με έλικόπτερο θα φύγουν και νύχτα οι πολιτικοί και μάλιστα αν προλάβουν !!
Τόσο αποτελεσματική ήταν η Κατσέλη που της πήραν και το Ναυτιλίας.
Ήταν και στην επιτροπή σοφών της ΕΕ τρομάρα της.