Η τήρηση του Συντάγματος επαφίεται στον πατριωτισμό των Ελλήνων, που δικαιούνται και υποχρεούνται να αντιστέκονται με κάθε μέσο εναντίον οποιουδήποτε επιχειρεί να το καταλύσει με την βία Άρθρο 120 (παραγρ.4) του ισχύοντος Συντάγματος της Ελλάδας (ακροτελεύτια διάταξη).

Δεν αναγνωρίζουμε το χρέος

Είτε θα πετύχουμε και θα πάρουμε την πατρίδα μας πίσω, είτε θα χαθούμε για αιώνες στις πατρίδες των άλλων και των υπερκρατικών διεθνών οργανισμών, τις νέες αυτοκρατορίες.Εδώ που φθάσαμε, δεν έχουμε να χάσουμε τίποτα περισσότερο από τις αλυσίδες μας.
Όσο περνούν οι εβδομάδες η κατάστασή μας θα γίνεται όλο και πιο αντιληπτή.
Μέχρι την Εξέγερση

Δεν σας θέλει ο λαός ελικόπτερα και μπρος

To να παράγεις ο ίδιος τα τρόφιμά σου είναι ίσως ένα από τα πιο επικίνδυνα πράγματα που μπορείς να κάνεις σήμερα, γιατί είναι ένα βήμα προς την κατάκτηση της ελευθερίας σου!

''Σκλάβος είναι αυτός που ελπίζει ότι θα έρθουν να τον ελευθερώσουν''
Έζρα Πάουντ 1885 – 1972

Κυριακή 1 Αυγούστου 2010

Πετρελαιοκηλίδα και στην Κίνα!

Μία μόλις ημέρα μετά το (ας ελπίσουμε όχι προσωρινό) κλείσιμο της διαρροής στον Κόλπο του Μεξικού, ένα νέο ατύχημα – στην Κίνα αυτή τη φορά – έρχεται να μας ξαναθυμίσει με το χειρότερο τρόπο ότι τα ορυκτά καύσιμα είναι ο μεγαλύτερος εχθρός για το περιβάλλον!

Ισχυρές εκρήξεις σε δύο αγωγούς πετρελαίου στο λιμάνι Νταλιάν της βορειοανατολικής Κίνας είχαν σαν αποτέλεσμα τη διαρροή τουλάχιστον 1.500 τόνων αργού πετρελαίου στη θάλασσα. Η πετρελαιοκηλίδα που δημιουργήθηκε, σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, έχει ήδη απλωθεί σε θαλάσσια επιφάνεια μεγαλύτερη των 100 τετραγωνικών χιλιομέτρων!

Στο λιμάνι του Νταλιάν κατέφθασε ομάδα του Κινέζικου γραφείου της Greenpeace προκειμένου να γίνουν αυτόπτες μάρτυρες στην τεράστια οικολογική καταστροφή, αλλά και να καταγράψουν τις επιπτώσεις και τις συγκλονιστικές προσπάθειες των εργατών για τον περιορισμό της ρύπανσης. Κατά τη διάρκεια των επιχειρήσεων αυτών μάλιστα κινδύνεψε η ζωή ενός εργάτη.Η πετρελαιοκηλίδα έχει προκαλέσει μεγάλη καταστροφή στα παραθαλάσσια οικοσυστήματα της περιοχής, ενώ αναμένεται να πλήξει ανεπανόρθωτα τις τοπικές κοινωνίες που στηρίζονται στον τουρισμό και την αλιεία.
Από τα ατυχήματα στα ανθρακωρυχεία που στοιχίζουν εκατοντάδες ανθρώπινες ζωές κάθε χρόνο και τις πετρελαιοκηλίδες που καταστρέφουν οικοσυστήματα και τοπικές κοινωνίες μέχρι την καύση τους που προκαλούν τις κλιματικές αλλαγές, τα ορυκτά καύσιμα είναι η μεγαλύτερη απειλή για το περιβάλλον, το κλίμα και τη βιώσιμη ανάπτυξη.Πόσες καταστροφές πρέπει να συμβούν για να καταλάβουν οι κυβερνήσεις ότι πληρώνουμε σήμερα ένα τεράστιο τίμημα για τον εθισμό μας στα ορυκτά καύσιμα;



greenpeace
Σημ.axinosp:Γαμώ τον Καπιταλισμό σας και γαμώ τις εταιρείες Πετρελαίου μαζί.

Δεν υπάρχουν σχόλια: