Η τήρηση του Συντάγματος επαφίεται στον πατριωτισμό των Ελλήνων, που δικαιούνται και υποχρεούνται να αντιστέκονται με κάθε μέσο εναντίον οποιουδήποτε επιχειρεί να το καταλύσει με την βία Άρθρο 120 (παραγρ.4) του ισχύοντος Συντάγματος της Ελλάδας (ακροτελεύτια διάταξη).

Δεν αναγνωρίζουμε το χρέος

Είτε θα πετύχουμε και θα πάρουμε την πατρίδα μας πίσω, είτε θα χαθούμε για αιώνες στις πατρίδες των άλλων και των υπερκρατικών διεθνών οργανισμών, τις νέες αυτοκρατορίες.Εδώ που φθάσαμε, δεν έχουμε να χάσουμε τίποτα περισσότερο από τις αλυσίδες μας.
Όσο περνούν οι εβδομάδες η κατάστασή μας θα γίνεται όλο και πιο αντιληπτή.
Μέχρι την Εξέγερση

Δεν σας θέλει ο λαός ελικόπτερα και μπρος

To να παράγεις ο ίδιος τα τρόφιμά σου είναι ίσως ένα από τα πιο επικίνδυνα πράγματα που μπορείς να κάνεις σήμερα, γιατί είναι ένα βήμα προς την κατάκτηση της ελευθερίας σου!

''Σκλάβος είναι αυτός που ελπίζει ότι θα έρθουν να τον ελευθερώσουν''
Έζρα Πάουντ 1885 – 1972

Τετάρτη 10 Αυγούστου 2011

Περί τα 7-8 δις ευρώ η διοχετευμένη ρευστότητα του κράτους στις τράπεζες - Στις 19 Αυγούστου αποπληρώνει 6 δις το δημόσιο και οι τραπεζίτες ανησυχούν…

Περίπου 7 - 8 δις ευρώ φέρεται να έχει διοχετεύσει το ελληνικό δημόσιο στις τράπεζες ως έκτακτη παροχή ρευστότητας μέσω καταθέσεων από τα δημόσια Ταμεία και δημόσιες επιχειρήσεις ώστε να διασφαλίσει ότι δεν θα κλονιστεί το τραπεζικό σύστημα….
Είναι σε όλους πλέον γνωστό ότι το ελληνικό δημόσιο για να στηρίξει τις τράπεζες τους διοχέτευε ρευστότητα.


Η διοχέτευση ρευστότητας πραγματοποιούταν μέσω του ΟΔΔΗΧ, των δημόσιων επιχειρήσεων και άλλων φορέων του δημοσίου.
Η στρατηγική αυτή αποδείχθηκε σωτήρια για το τραπεζικό σύστημα γιατί αν δεν είχαν υπάρξει καταθέσεις από το δημόσιο προς τις τράπεζες πιθανότατα θα έχει κλονιστεί σοβαρά το τραπεζικό σύστημα.
Η απόφαση του Ε. Βενιζέλου να στηρίξει το τραπεζικό σύστημα ακόμη και με νομοθετική πράξη δηλαδή να διοχετεύει ρευστότητα προς τράπεζες που εμφανίζουν βραχυχρόνια προβλήματα ρευστότητας ήταν σωστή υπό την έννοια ότι πρέπει πάση θυσία να προστατευτεί η σταθερότητα του συστήματος.
Το ελληνικό κράτος πάντως πλειστάκις φορές έχει στηρίξει τις ελληνικές τράπεζες.
Περίπου 4,5 δις ευρώ από την 5η δόση των 12 δις ευρώ δόθηκαν εν κρυπτώ και εκτάκτως στις ελληνικές τράπεζες ώστε να ενισχύσουν την ρευστότητα τους.
Το προηγούμενο διάστημα ορισμένες ελληνικές τράπεζες 4 με 5 όπως αναφέρουν πηγές κινδύνευσαν να βρεθούν σε αδιέξοδο όσον αφορά την ρευστότητα τους.
Μέσα σε αυτές τις τράπεζες περιλαμβάνονται και 2 μεγάλες και 3 μικρότερες τράπεζες οι οποίες λόγω της συνεχούς εκροής καταθέσεων η οποία φθάνει σε μηνιαία βάση τα 4 δις ευρώ αντιμετωπίζουν προβλήματα ρευστότητας.
Ωστόσο οι τράπεζες χρειάστηκαν πρόσφατα σημαντική ρευστότητα ώστε να καλύψουν βραχυχρόνιες ανάγκες τους.
Αποτάθηκαν και στην ΕΚΤ και έτσι εξηγείται γιατί η εξάρτηση των ελληνικών τραπεζών έχει εκτοξευθεί πάνω από τα 103 δις ευρώ για τον Ιούνιο και τον Ιούλιο επίσης αυξάνεται στα 104-105 δις ευρώ.
Όμως ως γνωστό οι εγγυήσεις των τραπεζών έχουν απολέσει μέρος της αξίας τους και οι τράπεζες για να μπορούν να δανείζονται είτε καταθέτουν περισσότερες εγγυήσεις είτε καταθέτουν ρευστά διαθέσιμα για να βελτιώσουν την πιστοληπτική ικανότητα των collaterals.
Όμως η παροχή ρευστότητας από την ΕΚΤ στις ελληνικές τράπεζες δεν είναι συνεχής, απαιτεί διαδικασίες και ορισμένες τράπεζες πριν μικρό χρονικό διάστημα βρέθηκαν εκτεθειμένες έφθασαν στα κόκκινα κοινώς και χρειάστηκαν εσπευσμένα ρευστότητα.
Η ανάγκη ρευστότητας προέκυψε ή συνέπεσε όταν το ελληνικό δημόσιο εκταμίευσε την 5η δόση του δανείου των 12 δις ευρώ.
Οι τράπεζες επικοινώνησαν με το υπουργείο Οικονομικών και ζήτησαν εσπευσμένα ρευστότητα.
Η ρευστότητα αυτή τους παρασχέθηκε υπολογίζεται σε 4,5 δις ευρώ και διοχετεύθηκε από τα κεφάλαια που έλαβε το ελληνικό δημόσιο από την 5η δόση.
Ο τραπεζικός κλάδος έλαβε μια μεγάλη βοήθεια και απέφυγαν την κατάρρευση ωστόσο είναι υποχρεωμένες να επιστρέψουν την ρευστότητα που έλαβαν από το δημόσιο μεταξύ της πρώτης και δεύτερης εβδομάδας του Αυγούστου του 2011 δηλαδή πολύ άμεσα και πριν τις 19 Αυγούστου καθώς τότε το ελληνικό δημόσιο αποπληρώνει ομόλογο ύψους 6 δις ευρώ.
Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι 6 δις ευρώ θα φύγουν από το σύστημα πιθανώς και από τις τράπεζες ώστε να αποπληρωθεί το ομόλογο. Το διάστημα 16 με 19 Αυγούστου θα είναι κρίσιμο για τις τράπεζες….
bankingnews
Σημ.axinosp:105 δις χρωστάνε οι χρεοκοπημένες Ελληνικές Τράπεζες στην ΕΚΤ,οι πιο "ισχυρές" στην Ευρώπη κατά τον αναπληρωτή πρωθυπουργό Ε.Βενιζέλο.
Δάνειο 109 δις πήρε η κατοχική κυβέρνηση για να τις στηρίξει, δάνειο που λαός θα πληρώσει και αυτές θα παραμείνουν ιδιωτικές!!

Δεν υπάρχουν σχόλια: