Η τήρηση του Συντάγματος επαφίεται στον πατριωτισμό των Ελλήνων, που δικαιούνται και υποχρεούνται να αντιστέκονται με κάθε μέσο εναντίον οποιουδήποτε επιχειρεί να το καταλύσει με την βία Άρθρο 120 (παραγρ.4) του ισχύοντος Συντάγματος της Ελλάδας (ακροτελεύτια διάταξη).

Δεν αναγνωρίζουμε το χρέος

Είτε θα πετύχουμε και θα πάρουμε την πατρίδα μας πίσω, είτε θα χαθούμε για αιώνες στις πατρίδες των άλλων και των υπερκρατικών διεθνών οργανισμών, τις νέες αυτοκρατορίες.Εδώ που φθάσαμε, δεν έχουμε να χάσουμε τίποτα περισσότερο από τις αλυσίδες μας.
Όσο περνούν οι εβδομάδες η κατάστασή μας θα γίνεται όλο και πιο αντιληπτή.
Μέχρι την Εξέγερση

Δεν σας θέλει ο λαός ελικόπτερα και μπρος

To να παράγεις ο ίδιος τα τρόφιμά σου είναι ίσως ένα από τα πιο επικίνδυνα πράγματα που μπορείς να κάνεις σήμερα, γιατί είναι ένα βήμα προς την κατάκτηση της ελευθερίας σου!

''Σκλάβος είναι αυτός που ελπίζει ότι θα έρθουν να τον ελευθερώσουν''
Έζρα Πάουντ 1885 – 1972

Παρασκευή 26 Αυγούστου 2011

ΔΕΥΤΕΡΟ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΟ ΦΙΑΣΚΟ Απορρίφθηκε η σύσταση Προανακριτικής για τη Siemens




Στο χρονοντούλαπο της Ιστορίας, με ένα δεύτερο κοινοβουλευτικό φιάσκο που χρεώνεται το ΠΑΣΟΚ, μπαίνει ένα ακόμη μεγάλο σκάνδαλο: αυτό της Siemens.

Το κυβερνών κόμμα δεν κατάφερε να συγκεντρώσει στη Βουλή το σύνολο των βουλευτών του (154), καθιστώντας εκ των προτέρων βέβαιη την απόρριψη σύστασης της Προανακριτικής Επιτροπής, για τη συγκρότηση της οποίας απαιτούνται 151 ψήφοι.

Απουσίαζαν: η Βάσω Παπανδρέου, την απουσία της οποίας δεν αιτιολόγησε το ΠΑΣΟΚ, οι Δ. Παπουτσής και Σ. Αμοιρίδης για λόγους υγείας, και οι Β. Τόγιας και Σ. Ρομπόπουλος που βρίσκονται στο εξωτερικό. Αλλά και οι 149 βουλευτές του ΠΑΣΟΚ που προσήλθαν στην ψηφοφορία δεν συναίνεσαν στην παραπομπή σε Προανακριτική για διερεύνηση τυχόν ποινικών ευθυνών των πρώην υπουργών της ΝΔ Γ. Αλογοσκούφη και Χρ. Μαρκογιαννάκη. (Ολοι οι άλλοι ύποπτοι είχαν βγει για διαφορετικούς λόγους από το "κάδρο".)

Από τους βουλευτές που πήραν μέρος στην ψηφοφορία, στην οποία προσήλθε μάλιστα και ο πρωθυπουργός, όπως και οι περισσότεροι υπουργοί του, 130 ψήφισαν υπέρ της παραπομπής του Γ. Αλογοσκούφη και 128 για την παραπομπή του Χρ. Μαρκογιαννάκη.

Οι υπόλοιποι αντιτάχθηκαν επιλέγοντας να ψηφίσουν "όχι", "παρών", λευκό ή άκυρο. ΝΔ, ΛΑΟΣ και Δημοκρατική Συμμαχία αποχώρησαν καταγγέλλοντας την όλη διαδικασία, το ΚΚΕ ψήφισε λευκό και ο ΣΥΡΙΖΑ άκυρο.

Το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας έγραψε και το "τέλος" στην κοινοβουλευτική αναζήτηση εμπλοκής πολιτικών προσώπων στο σκάνδαλο της Siemens, "το μεγαλύτερο σκάνδαλο της Μεταπολίτευσης", όπως το είχαν χαρακτηρίσει όλα τα κόμματα. Με μια λιτή ανακοίνωση το ΠΑΣΟΚ σημειώνει πως "έκανε το παν για τη διαλεύκανση της υπόθεσης", ότι "τα άλλα κόμματα δεν συνέβαλαν στην αποκάλυψη της αλήθειας" και πως "στις υποθέσεις αυτές οι βουλευτές ψηφίζουν κατά συνείδηση".

Η συζήτηση
Στη συζήτηση που προηγήθηκε, επαναλήφθηκε ό,τι και στην ανάλογη που είχε γίνει πριν από έναν μήνα για την παραπομπή των προαναφερόμενων πρώην υπουργών στο Γνωμοδοτικό Συμβούλιο της Βουλής. (Και τότε η πρόταση του ΠΑΣΟΚ καταψηφίστηκε από βουλευτές του ΠΑΣΟΚ.)

Ο Γ. Καρατζαφέρης έκανε λόγο για "φαρσοκωμωδία και γελοιότητα", ο Ν. Δένδιας γνωστοποίησε ότι η ΝΔ δεν θα συμπράξει σε "κατασκευασμένες κατηγορίες", ενώ η Ντόρα Μπακογιάννη χαρακτήρισε "θλιβερή" την όλη διαδικασία.

Την αποχώρηση των τριών κομμάτων στηλίτευσε ο υπουργός Δικαιοσύνης, Μ. Παπαϊωάννου, επισημαίνοντας πως "οι απουσίες βλάπτουν τη δημοκρατία". Για "κατάντημα των θεσμών" μίλησε ο Χρ. Μαρκογιαννάκης, ενώ ο Γ. Αλογοσκούφης σε γραπτή δήλωσή του καταγγέλλει "άθλια μικροκομματική προσπάθεια εμπλοκής του".

Τα κόμματα της Αριστεράς κατήγγειλαν ΠΑΣΟΚ και ΝΔ πως "κουκούλωσαν" το σκάνδαλο.

Γ. ΜΠΑΛΗ

Έθνος

Σημ.axinosp:Το τέλειο show της κομματοκρατίας των 300!! Να τους χαιρόμαστε !!

Δεν υπάρχουν σχόλια: