Η τήρηση του Συντάγματος επαφίεται στον πατριωτισμό των Ελλήνων, που δικαιούνται και υποχρεούνται να αντιστέκονται με κάθε μέσο εναντίον οποιουδήποτε επιχειρεί να το καταλύσει με την βία Άρθρο 120 (παραγρ.4) του ισχύοντος Συντάγματος της Ελλάδας (ακροτελεύτια διάταξη).

Δεν αναγνωρίζουμε το χρέος

Είτε θα πετύχουμε και θα πάρουμε την πατρίδα μας πίσω, είτε θα χαθούμε για αιώνες στις πατρίδες των άλλων και των υπερκρατικών διεθνών οργανισμών, τις νέες αυτοκρατορίες.Εδώ που φθάσαμε, δεν έχουμε να χάσουμε τίποτα περισσότερο από τις αλυσίδες μας.
Όσο περνούν οι εβδομάδες η κατάστασή μας θα γίνεται όλο και πιο αντιληπτή.
Μέχρι την Εξέγερση

Δεν σας θέλει ο λαός ελικόπτερα και μπρος

To να παράγεις ο ίδιος τα τρόφιμά σου είναι ίσως ένα από τα πιο επικίνδυνα πράγματα που μπορείς να κάνεις σήμερα, γιατί είναι ένα βήμα προς την κατάκτηση της ελευθερίας σου!

''Σκλάβος είναι αυτός που ελπίζει ότι θα έρθουν να τον ελευθερώσουν''
Έζρα Πάουντ 1885 – 1972

Πέμπτη 11 Αυγούστου 2011

Σοκάρει η άποψη των ξένων

….δεν ενδείκνυνται οι εξαγορές τραπεζών σε χρεοκοπημένες χώρες - Μόνη εξαίρεση αν οι εξαγορές είναι μηδενικού κόστους…..

Πριν περίπου λίγες εβδομάδες στο Λονδίνο διεξήχθηκε ένα road show στο οποίο παραβρέθηκαν στελέχη ξένων τραπεζών και πάσης φύσεως επενδυτών.
Στις παρουσιάσεις προφανώς και μονοπώλησε το επενδυτικό ενδιαφέρον η κατάσταση στην Ευρώπη με την διάχυση της κρίσης χρέους , τις εξελίξεις στην Ελλάδα την πίεση που ασκείται στις αγορές στην Ιταλία και Ισπανία.


Οι ανησυχίες των διεθνών επενδυτών ήταν διάχυτες και το συμπέρασμα που εξήχθηκε ήταν ότι η κρίση χρέους θα επιδεινωθεί και θα ταλαιπωρήσει για μήνες και για χρόνια την διεθνή οικονομία.
Πολλοί εξέφρασαν την άποψη ότι η οικονομική κρίση θα διαχυθεί σε όλο τον παγκόσμιο οικονομικό ιστό λόγω της παγκοσμιοποίησης των οικονομιών.
Ωστόσο πολύ ενδιαφέρουσες ήταν αναφορές που υπήρξαν για την Ελλάδα και το τραπεζικό σύστημα.
Ενδιαφέρουσες οι απόψεις για την μέχρι τώρα σταθερότητα των τραπεζών αυτό εξέπληξε πολλούς αλλά το πλέον ενδιαφέρον στοιχείο είναι οι αναφορές τραπεζικών στελεχών για το αν και κατά πόσο λόγω της σχεδόν ισοπέδωσης των κεφαλαιοποιήσεων των ελληνικών τραπεζών αν ενδείκνυνται για τις μεγάλες ξένες τράπεζες η ελληνική τραπεζική αγορά για εξαγορές.
Η θέση των στελεχών των διεθνών τραπεζών ήταν αφοπλιστική.
Καμία ελληνική τράπεζα δεν αξίζει για εξαγορά. Ο ελληνικός κίνδυνος είναι τόσο μεγάλος που ακόμη και με ένα ευρώ να πωλούνταν οι ελληνικές τράπεζες, δεν θα ενδεικνύονταν για εξαγορά.
Η εσωτερική αγορά έχει σχεδόν νεκρώσει. Το ρίσκο των ομολόγων είναι τεράστιο ενώ λόγω και της αποτίμησης των δανειακών χαρτοφυλακίων τα ρίσκα είναι υψηλά.
Η καλύτερη προσέγγιση ειπώθηκε από fund manager ο οποίος ανέφερε μεταξύ των άλλων «κανείς επενδυτής τράπεζα ή κεφαλαιούχος δεν θα επένδυε στρατηγικά στις ελληνικές τράπεζες.
Οι ελληνικές τράπεζες δρουν σε μια χρεοκοπημένη χώρα. Τι μπορεί να κερδίσει ένας επενδυτής από μια χρεοκοπημένη χώρα. Τίποτε.
Αν τις φθηνύνουν και άλλο σε τιμές που θα είναι σχεδόν μηδενικού κόστους ίσως προκύψει κάποιος ενδιαφερόμενος. Τώρα κανείς δεν θα ενδιαφερθεί.

Πέτρος Λεωτσάκος
bankingnews
Σημ.axinosp:Τα κωλόπαιδα των ξένων Τραπεζών πιστεύουν ότι θα επαναληφθεί το φαινόμενο της κατάρρευσης της Σοβιετικής Ένωσης στην Ελλάδα και ίσως στον Ευρωπαϊκό Νότο. Τα αίσχη επί Γιέλτσιν που ξεπούλησε την χώρα του για ένα κομάτι ψωμί στους Δυτικούς, πιστεύουν ότι θα επαναληφθούν, μιας και το ΔΝΤ είχε επισκεφτεί και την πρώην ΕΣΣΔ.
Πόσο λίγο ξέρουν από ιστορία !!

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Άσε, μη συγκρίνεις με τους Ρώσσους. Οι άνθρωποι τουλάχιστο κάνανε μια επανάσταση της προκοπής (οικονομική-κοινωνική ισότητα). Και όμως τους ξεπούλησαν οι πουλημένοι τους πολιτικοί (Γκορμπατσόφ, Γέλτσιν).

Εμείς είμαστε σε πολύ χειρότερη μοίρα φοβάμαι.

Ανώνυμος είπε...

@axinosp
εχετε την ψευδαισθηση οτι η ελλαδα δεν ειναι μια κακομουτσουνη ρεπλικα της παλαι ποτε Ε.Σ.Σ.Δ. και οτι θα εχει την ιδια μοιρα με αυτην ?