Η τήρηση του Συντάγματος επαφίεται στον πατριωτισμό των Ελλήνων, που δικαιούνται και υποχρεούνται να αντιστέκονται με κάθε μέσο εναντίον οποιουδήποτε επιχειρεί να το καταλύσει με την βία Άρθρο 120 (παραγρ.4) του ισχύοντος Συντάγματος της Ελλάδας (ακροτελεύτια διάταξη).

Δεν αναγνωρίζουμε το χρέος

Είτε θα πετύχουμε και θα πάρουμε την πατρίδα μας πίσω, είτε θα χαθούμε για αιώνες στις πατρίδες των άλλων και των υπερκρατικών διεθνών οργανισμών, τις νέες αυτοκρατορίες.Εδώ που φθάσαμε, δεν έχουμε να χάσουμε τίποτα περισσότερο από τις αλυσίδες μας.
Όσο περνούν οι εβδομάδες η κατάστασή μας θα γίνεται όλο και πιο αντιληπτή.
Μέχρι την Εξέγερση

Δεν σας θέλει ο λαός ελικόπτερα και μπρος

To να παράγεις ο ίδιος τα τρόφιμά σου είναι ίσως ένα από τα πιο επικίνδυνα πράγματα που μπορείς να κάνεις σήμερα, γιατί είναι ένα βήμα προς την κατάκτηση της ελευθερίας σου!

''Σκλάβος είναι αυτός που ελπίζει ότι θα έρθουν να τον ελευθερώσουν''
Έζρα Πάουντ 1885 – 1972

Τετάρτη 28 Δεκεμβρίου 2011

Στίγκλιτς: Φοβάμαι ότι το 2012 θα είναι η χρονιά της κατάρρευσης του ευρώ – Εάν δεν ληφθούν μέτρα τότε θα επιβεβαιωθεί το πιο απαισιόδοξο σενάριο


Δριμεία κριτική άσκησε στην πολιτική που ακολουθείται από τους Ευρωπαίους ο αμερικανός οικονομολόγος Τζόζεφ Στίγκλιτζ, θεωρώντας ότι μέχρι τώρα η μοναδική ένδειξη στήριξης που υπάρχει στο κοινό ευρωπαϊκό νόμισμα είναι οι αγορές κρατικών ομολόγων από την ΕΚΤ.
Η ευρωζώνη έχει εισέλθει σε ένα φαύλο κύκλο, με τους Ευρωπαίους να αδυνατούν να δώσουν μία σαφή και αποτελεσματική απάντηση στην κρίση. Τα μέτρα που λαμβάνουν είναι αποσπασματικά, καθυστερημένα, ενώ την ίδια ώρα εντείνουν την πολιτική της λιτότητας. Το πιο πιθανό σενάριο για το 2012 «θα είναι η αναπαραγωγή του ίδιου σχεδίου: λιτότητα, αποδυνάμωση της πραγματικής οικονομίας, περισσότερη ανεργία και διαιώνιση των δημοσιονομικών προβλημάτων», ανέφερε ο νομπελίστας καθηγητής. 
Ο Στίγκλιτζ κατακρίνει τις αντιδράσεις του Βερολίνου για την χρηματοδότηση των εθνικών χρεών από την ΕΚΤ (κατά το πρότυπο της αμερικανικής ομοσπονδιακής τράπεζας Fed), λύση την οποία έχει υποστηρίξει και ο ίδιος κατά καιρούς. Μόνο έτσι μπορεί να λειτουργήσει η νομισματική ζώνη του ευρώ. Είναι παράδοξο να διακηρύσσουν τη δέσμευσή τους για στήριξη του κοινού νομίσματος αλλά ταυτόχρονα το υποσκάπτουν εν γνώσει τους καθώς ομολογούν ότι τα εφαρμοζόμενα μέτρα οδηγούν σε ύφεση. 
«Η μέρα της Κρίσης, τότε που το ευρώ θα καταρρεύσει ή η Ευρώπη θα λάβει τα ριζοσπαστικά μέτρα που απαιτούνται για να λειτουργήσει το κοινό νόμισμα, θα έρθει πιθανότατα το 2012. Όμως όπως όλα δείχνουν οι ηγέτες θα κάνουν ό,τι περνά από το χέρι τους για να μεταθέσουν αυτή τη μέρα. Η Ευρώπη όπως και ο υπόλοιπος κόσμος θα υποφέρει. Ελπίζω να διαψευστώ, αλλά το 2012 μπορεί πράγματι να είναι η χρονιά που η ευρωζώνη θα λάβει τέλος», κατέληξε ο Στίγκλιτζ.

www.bankingnews.gr
Σημ.axinosp:Το 20 Γενάρη σας κάνει σαν ημερομηνία κατάρρευσης όπως ακούγεται στην πιάτσα;;
(Γιατί όλο λέμε ότι πλησιάζει η μέρα και η μέρα αυτή δεν έρχεται από τα τέλη Οκτώβρη που αρχίσαμε να λέμε για οριστική κατάρρευση, με τελευταία αναφορά τα Χριστούγεννα που μόλις μας πέρασαν)

Δεν υπάρχουν σχόλια: