Η τήρηση του Συντάγματος επαφίεται στον πατριωτισμό των Ελλήνων, που δικαιούνται και υποχρεούνται να αντιστέκονται με κάθε μέσο εναντίον οποιουδήποτε επιχειρεί να το καταλύσει με την βία Άρθρο 120 (παραγρ.4) του ισχύοντος Συντάγματος της Ελλάδας (ακροτελεύτια διάταξη).

Δεν αναγνωρίζουμε το χρέος

Είτε θα πετύχουμε και θα πάρουμε την πατρίδα μας πίσω, είτε θα χαθούμε για αιώνες στις πατρίδες των άλλων και των υπερκρατικών διεθνών οργανισμών, τις νέες αυτοκρατορίες.Εδώ που φθάσαμε, δεν έχουμε να χάσουμε τίποτα περισσότερο από τις αλυσίδες μας.
Όσο περνούν οι εβδομάδες η κατάστασή μας θα γίνεται όλο και πιο αντιληπτή.
Μέχρι την Εξέγερση

Δεν σας θέλει ο λαός ελικόπτερα και μπρος

To να παράγεις ο ίδιος τα τρόφιμά σου είναι ίσως ένα από τα πιο επικίνδυνα πράγματα που μπορείς να κάνεις σήμερα, γιατί είναι ένα βήμα προς την κατάκτηση της ελευθερίας σου!

''Σκλάβος είναι αυτός που ελπίζει ότι θα έρθουν να τον ελευθερώσουν''
Έζρα Πάουντ 1885 – 1972

Σάββατο 31 Δεκεμβρίου 2011

ΙΣΠΑΝΙΑ Ενα μικρό χωριό γύρισε στην πεσέτα!


Ενώ όλοι στην Ισπανία χρησιμοποιούν το ευρώ, ένα μικρό χωριό, η Σαλβατέρα ντε Μίνιο στα βόρεια σύνορα της Ισπανίας με την Πορτογαλία, κάνει τις συναλλαγές της με το παλιό εθνικό νόμισμα, την πεσέτα.

Eνα μικρό χωριό, η Σαλβατέρα ντε Μίνιο στα βόρεια σύνορα της Ισπανίας με την Πορτογαλία, κάνει τις συναλλαγές της με το παλιό εθνικό νόμισμα, την πεσέτα
Eνα μικρό χωριό, η Σαλβατέρα ντε Μίνιο στα βόρεια σύνορα της Ισπανίας με την Πορτογαλία, κάνει τις συναλλαγές της με το παλιό εθνικό νόμισμα, την πεσέτα
Ενώ όλοι στην Ισπανία χρησιμοποιούν το ευρώ, ένα μικρό χωριό, η Σαλβατέρα ντε Μίνιο στα βόρεια σύνορα της Ισπανίας με την Πορτογαλία, κάνει τις συναλλαγές της με το παλιό εθνικό νόμισμα, την πεσέτα. Βλέποντας τις πωλήσεις τους να μειώνονται προς όφελος των επιχειρήσεων της κοντινής Πορτογαλίας, οι μαγαζάτορες της Σαλβατέρα δέχονται πληρωμές σε πεσέτες - όσες έχουν μείνει στα ισπανικά «σεντούκια» με την ίδια ισοτιμία του 1999, οπότε η Ισπανία υιοθέτησε το ευρώ (δηλαδή 166,386 πεσέτες=1 ευρώ).



Επιτυχία
Η επιχείρηση «επιστροφή στην πεσέτα» ξεκίνησε τον περασμένο Νοέμβριο με την προοπτική να διαρκέσει έναν μήνα, η επιτυχία ήταν όμως τέτοια που έχει ήδη πάρει παράταση δύο φορές και τώρα αναμένεται να παραταθεί εκ νέου ως τις 31 Ιανουαρίου.
Μέχρι στιγμής, έχουν συγκεντρωθεί στο χωριό 1 εκατ. πεσέτες, ένας πολύ καλός χριστουγεννιάτικος μποναμάς για τους καταστηματάρχες. Η «επιτυχία ξεπέρασε όλες τις προσδοκίες μας», επιβεβαιώνει με συνέντευξή του στη γαλλική εφημερίδα, «Monde», ο Πάμπλο Πίνιο, πρόεδρος του εμπορικού συλλόγου Unes, αναφέροντας ότι έρχεται κόσμος και από άλλες περιοχές για να κάνει τις συναλλαγές του με πεσέτες που έχουν ξεμείνει. Σύμφωνα με εκτιμήσεις της Τράπεζας της Ισπανίας, κρύβονται ακόμα σε σεντούκια, κουμπαράδες ή κάτω από τα μαξιλάρια πεσέτες αξίας 1,7 δισ. ευρώ.
Σημ.axinosp:Αυτοί δεν θα καταλάβουν και την επιστροφή ξανά της πεσέτας!!

Δεν υπάρχουν σχόλια: