Η τήρηση του Συντάγματος επαφίεται στον πατριωτισμό των Ελλήνων, που δικαιούνται και υποχρεούνται να αντιστέκονται με κάθε μέσο εναντίον οποιουδήποτε επιχειρεί να το καταλύσει με την βία Άρθρο 120 (παραγρ.4) του ισχύοντος Συντάγματος της Ελλάδας (ακροτελεύτια διάταξη).

Δεν αναγνωρίζουμε το χρέος

Είτε θα πετύχουμε και θα πάρουμε την πατρίδα μας πίσω, είτε θα χαθούμε για αιώνες στις πατρίδες των άλλων και των υπερκρατικών διεθνών οργανισμών, τις νέες αυτοκρατορίες.Εδώ που φθάσαμε, δεν έχουμε να χάσουμε τίποτα περισσότερο από τις αλυσίδες μας.
Όσο περνούν οι εβδομάδες η κατάστασή μας θα γίνεται όλο και πιο αντιληπτή.
Μέχρι την Εξέγερση

Δεν σας θέλει ο λαός ελικόπτερα και μπρος

To να παράγεις ο ίδιος τα τρόφιμά σου είναι ίσως ένα από τα πιο επικίνδυνα πράγματα που μπορείς να κάνεις σήμερα, γιατί είναι ένα βήμα προς την κατάκτηση της ελευθερίας σου!

''Σκλάβος είναι αυτός που ελπίζει ότι θα έρθουν να τον ελευθερώσουν''
Έζρα Πάουντ 1885 – 1972

Πέμπτη 10 Ιανουαρίου 2013

Νέα διέξοδος για τους αγρότες το εμπόριο αποξηραμένων φύλλων ελιάς


Ως μια νέα διέξοδος για τους ελαιοπαραγωγούς της χώρας φαντάζει η εμπορία αποξηραμένων φύλλων ελιάς σε αγορές του εξωτερικού. Η ζήτηση είναι υπαρκτή για το προϊόν τόσο στην Κορέα όσο και στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής, σύμφωνα με πληροφορίες του paseges.gr.

Το ευλογημένο δέντρο της ελιάς που αντέχει στο χρόνο και δίνει εισόδημα στον παραγωγό για εκατοντάδες χρόνια, εφόσον το περιποιηθεί, παράγοντας τον καρπό και το ελαιόλαδο, έπειτα από επεξεργασία, τα υποπροϊόντα του για ζωοτροφή και καύσιμη ύλη και προφανώς το ίδιο το ξύλο, προσφέρει ακόμη μια εναλλακτική και όχι τόσο διαδεδομένη διέξοδο, που δεν είναι άλλη από τη δυνατότητα εμπορικής εκμετάλλευσης των φύλλων του δέντρου.


 Η συγκεκριμένη τάση δεν έχει αναπτυχθεί στη χώρα μας τα τελευταία χρόνια και μόνο πριν κάποιο διάστημα είχε έρθει στην επιφάνεια μέσω της γνωστής σε όλους «φραπελιάς», η οποία υποτίθεται είχε θεραπευτικές ιδιότητες. Έκτοτε η ιστορία με τα φύλλα ελιάς «έκατσε» και μόνον κάποιοι μεμονωμένοι παραγωγοί ασχολούνται συστηματικά. Μερικοί από αυτούς δραστηριοποιούνται, σύμφωνα με πληροφορίες στην περιοχή της Εύβοιας.


Εντελώς διαφορετικά ωστόσο είναι τα πράγματα στο εξωτερικό, καθώς η αγορά και τα ράφια των σούπερ μάρκετς είναι γεμάτα με τέτοιου είδους προϊόντα: Φύλλα ελιάς που αποξηράθηκαν και χρησιμοποιούνται για τσάι, κατά κύριο λόγο.


Το τελευταίο διάστημα ωστόσο σύμφωνα με πληροφορίες του paseges.gr, ζήτηση υπάρχει από χώρες όπως η Κορέα και οι ΗΠΑ, ενώ καθημερινά και με τη βοήθεια του διαδικτύου μεμονωμένοι έμποροι προσπαθούν να έρθουν σε επαφή με έλληνες παραγωγούς, για να προμηθευτούν προϊόν.


Συνήθως οι περισσότεροι έμποροι ζητούν προϊόν με συγκεκριμένες προδιαγραφές ποιότητας και δυνατότητα εξαγωγής στο εξωτερικό αρκετά μεγάλης ποσότητας, γεγονός που για μια ακόμη φορά υπαγορεύει την ανάγκη οργάνωσης των παραγωγών σε συνεταιρισμούς και την αναζήτηση καναλιών διανομής σε χώρες του εξωτερικού.


Αξίζει να σημειωθεί πως οι ποσότητες εξάγονται αφού συσκευαστούν σε σακιά, κι εφόσον δεν έχουν ραντιστεί με κανέα φάρμακο, για ευνόητους λόγους.


Δεν υπάρχουν σχόλια: