Η τήρηση του Συντάγματος επαφίεται στον πατριωτισμό των Ελλήνων, που δικαιούνται και υποχρεούνται να αντιστέκονται με κάθε μέσο εναντίον οποιουδήποτε επιχειρεί να το καταλύσει με την βία Άρθρο 120 (παραγρ.4) του ισχύοντος Συντάγματος της Ελλάδας (ακροτελεύτια διάταξη).

Δεν αναγνωρίζουμε το χρέος

Είτε θα πετύχουμε και θα πάρουμε την πατρίδα μας πίσω, είτε θα χαθούμε για αιώνες στις πατρίδες των άλλων και των υπερκρατικών διεθνών οργανισμών, τις νέες αυτοκρατορίες.Εδώ που φθάσαμε, δεν έχουμε να χάσουμε τίποτα περισσότερο από τις αλυσίδες μας.
Όσο περνούν οι εβδομάδες η κατάστασή μας θα γίνεται όλο και πιο αντιληπτή.
Μέχρι την Εξέγερση

Δεν σας θέλει ο λαός ελικόπτερα και μπρος

To να παράγεις ο ίδιος τα τρόφιμά σου είναι ίσως ένα από τα πιο επικίνδυνα πράγματα που μπορείς να κάνεις σήμερα, γιατί είναι ένα βήμα προς την κατάκτηση της ελευθερίας σου!

''Σκλάβος είναι αυτός που ελπίζει ότι θα έρθουν να τον ελευθερώσουν''
Έζρα Πάουντ 1885 – 1972

Δευτέρα 22 Δεκεμβρίου 2008

ΟΟΣΑ: 20-25 εκατ. άνεργοι έως το 2010


Εκτίναξη του αριθμού των ανέργων μέχρι το 2010, λόγω της παγκόσμιας οικονομικής κρίσης, βλέπει ο Οργανισμός Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης.
Όπως δήλωσε σήμερα ο Γενικός Γραμματέας του οργανισμού Άνχελ Γκουρία ως το 2010 θα υπάρχουν 20 με 25 εκατομμύρια περισσότεροι άνεργοι στον κόσμο, εκ των οποίων 8 με 10 εκατομμύρια στις χώρες μέλη του ΟΟΣΑ.
«Οι κατασκευές είναι ένας τομέας που πλήττεται ιδιαίτερα επειδή η δραστηριότητά του σταμάτησε απότομα, γεγονός που έπληξε σοβαρά χώρες όπως η Ισπανία ή η Ιρλανδία», πρόσθεσε ο κ. Γκουρία.
Στις ΗΠΑ από την αρχή του έτους υπολογίζεται ότι έχουν χαθεί 2 εκατ. θέσεις εργασίας , ενώ σύμφωνα με έρευνα του υπουργείου Εργασίας, οι απολύσεις από εργοστάσια αντιστοιχούν στο ένα τρίτο της μείωσης αυτής.
Χαμηλότερες κατά 533.000 ήταν οι θέσεις εργασίας στις ΗΠΑ το Νοέμβριο, σημειώνοντας τη σημαντικότερη υποχώρηση των τελευταίων 34 ετών, από την έναρξη της πρώτης μεγάλης μεταπολεμικής ύφεσης.
Σύμφωνα με τους οικονομικούς αναλυτές, η παρατεταμένη ύφεση στην χώρα έχει οδηγήσει στη μεγαλύτερη συρρίκνωση των θέσεων εργασίας από τον Δεκέμβριο του 1974 (όταν είχαν χαθεί 602.000), ενώ το επίπεδο ανεργίας εκτοξεύτηκε στο 6,7%, στο υψηλότερο δηλαδή σημείο από το 1993.
Κίνα
Η ανεργία στην Κίνα άρχισε να αντανακλά τις αλλαγές στη διεθνή οικονομική κατάσταση. Αυτό ισχύει ειδικά για μικρού και μεσαίου μεγέθους επιχειρήσεις σε τομείς εντατικής απασχόλησης. Μερικές έκλεισαν, άλλες διέκοψαν ή μείωσαν την παραγωγή τους, και κατά συνέπεια προχώρησαν σε πολλές απολύσεις.
Ο αριθμός των νέων ανέργων είχε φθάσει τα 10,5 εκατ. τους πρώτους 10 μήνες του 2008, ξεπερνώντας την πρόβλεψη της κυβέρνησης για ολόκληρο το έτος κατά 2%.
Η ανεργία αυξήθηκε αισθητά τον Οκτώβριο, καθώς η παγκόσμια οικονομική κρίση έπληξε την καρδιά της κινεζικής βιομηχανίας, και το πλήθος των ανέργων αναμένεται να μεγεθυνθεί κι άλλο το 2009, σημείωσε ο υπουργός Ανθρωπίνων Πόρων και Κοινωνικής Ασφάλισης, Γιν Ουέιμιν και πρόσθεσε ότι η σημαντικότερη προτεραιότητα της κυβέρνησης της Κίνας είναι η "σταθεροποίηση της απασχόλησης".
Η επίσημη ανεργία στις πόλεις βρίσκεται στο 4% κι ο Γιν εξέφρασε φόβους ότι θα φθάσει το 4,5% πριν το τέλος του έτους. Στο ποσοστό όμως δεν συμπεριλαμβάνονται τα εκατομμύρια εργαζομένων που έφυγαν από την επαρχία αναζητώντας καλύτερη τύχη στα αστικά κέντρα-και αυτοί είναι που "πλήττονται περισσότερο", είπε ο Κινέζος υπουργός.
Τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης αναφέρουν μαζικές απολύσεις στην επαρχία Γκουανγκντονγκ, όπου απασχολούνται περί τα 27 εκατ. μεταναστών εργατών, καθώς τα εργοστάσια κλείνουν εξαιτίας της μειωμένης ζήτησης για εξαγωγές.

Δεν υπάρχουν σχόλια: