Η τήρηση του Συντάγματος επαφίεται στον πατριωτισμό των Ελλήνων, που δικαιούνται και υποχρεούνται να αντιστέκονται με κάθε μέσο εναντίον οποιουδήποτε επιχειρεί να το καταλύσει με την βία Άρθρο 120 (παραγρ.4) του ισχύοντος Συντάγματος της Ελλάδας (ακροτελεύτια διάταξη).

Δεν αναγνωρίζουμε το χρέος

Είτε θα πετύχουμε και θα πάρουμε την πατρίδα μας πίσω, είτε θα χαθούμε για αιώνες στις πατρίδες των άλλων και των υπερκρατικών διεθνών οργανισμών, τις νέες αυτοκρατορίες.Εδώ που φθάσαμε, δεν έχουμε να χάσουμε τίποτα περισσότερο από τις αλυσίδες μας.
Όσο περνούν οι εβδομάδες η κατάστασή μας θα γίνεται όλο και πιο αντιληπτή.
Μέχρι την Εξέγερση

Δεν σας θέλει ο λαός ελικόπτερα και μπρος

To να παράγεις ο ίδιος τα τρόφιμά σου είναι ίσως ένα από τα πιο επικίνδυνα πράγματα που μπορείς να κάνεις σήμερα, γιατί είναι ένα βήμα προς την κατάκτηση της ελευθερίας σου!

''Σκλάβος είναι αυτός που ελπίζει ότι θα έρθουν να τον ελευθερώσουν''
Έζρα Πάουντ 1885 – 1972

Τρίτη 30 Δεκεμβρίου 2008

Αυτονομιστικό κίνημα Κέρκυρας «βλέπει» η Γκάρντιαν

Στη μικρή ομάδα των αυτονομιστών της Κέρκυρας «δίνει βήμα» η Γκάρντιαν σε ανταπόκριση της από την Ελλάδα. Η Κέρκυρα που αποτελεί έναν από τους δημοφιλέστερους τόπους προορισμού των βρετανών τουριστών ήταν βρετανικό προτεκτοράτο μέχρι το 1864 όταν ενώθηκε με την υπόλοιπη Ελλάδα.
«Σχεδόν 150 χρόνια μετά την ένωση της με την Ελλάδα, αυξάνονται οι φωνές στη Κέρκυρα που ζητούν αυτονομία από την Αθήνα», γράφει στην εκτενή ανταπόκριση της η Χέλενα Σμιθ.
Καθώς η κυβέρνηση βρίσκεται στη δίνη των σκανδάλων ένα μόλις χρόνο μετά την επανεκλογή της, «η ανησυχία εντείνεται στο νησί», σημειώνει.
Τοπικοί παράγοντες είναι τόσο εξαγριωμένοι με τους πολιτικούς τους οποίους θεωρούν «απόμακρους και διεφθαρμένους» που δημιούργησαν πολιτικό κόμμα υπέρ της αυτονομίας, γράφει η Σμιθ.
Πριν λίγες μέρες το κόμμα αποφάσισε να «κατέβει» στις δημοτικές εκλογές που θα διεξαχθούν σε δυο χρόνια, να προετοιμάσει το έδαφος για δημοψήφισμα για την αυτονομία και εάν χρειασθεί να καταφύγει στα όργανα της ΕΕ.
«Αυτά που ζητάμε είναι ανάθεμα για πολλούς, αλλά η αλήθεια είναι ότι η ένωση με την Ελλάδα ήταν η πιο μαύρη μέρα της ιστορίας μας», δηλώνει ο Χάρης Τσουκαλάς, «προεξέχων» επιχειρηματίας –όπως χαρακτηρίζεται από την Σμιθ- και από τους ιδρυτές του κόμματος για την αυτονομία.
«Ήταν ένα τεράστιο λάθος για το οποίο έχουμε μετανιώσει». Αν και οι Κερκυραίοι έχουν τροφοδοτήσει με δισεκατομμύρια ευρώ τον κρατικό προϋπολογισμό, έχουν πάρει πίσω πολύ λίγα, προσθέτει ο Τσουκαλάς.
Υποστηρίζει ότι «η Κέρκυρα, η χήνα με τα χρυσά αυγά», όπως την χαρακτηρίζει, «προσφέρει το 20% των κρατικών εσόδων, αλλά η κεντρική κυβέρνηση παίρνει τα χρυσά αυγά και δεν ταϊζει τη χήνα», λέει ο Τσουκαλάς που παράλληλα με τις επιχειρηματικές του δραστηριότητες είναι και τηλεπαρουσιαστής στο Corfu Channel.
Η Σμιθ μεταφέρει τα παράπονα του Τσουκαλά ο οποίος επικεντρώνεται στις οι υποδομές του νησιού που «επιδεινώνονται από την πολύχρονη αμέλεια».
Το οδικό δίκτυο που κατασκευάστηκε από τους Βρετανούς -και θεωρείτο μεγάλο κατασκευαστικό επίτευγμα - έχει γεμίσει με παγίδες θανάτου. Κάθε χρόνο σκοτώνονται όλο και περισσότεροι τουρίστες, υποστηρίζει ο κερκυραίος επιχειρηματίας.
Στον κατάλογο της εγκατάλειψης προσθέτει το Μον Ρεπό που, όπως υποστηρίζει, καταρρέει και την πόλη της Κέρκυρας, που αν και είναι προστατευόμενη πόλη της Ουνέσκο, έχει αφεθεί στη τύχη της.
Η Σμιθ εκτιμά ότι στην Κέρκυρα υπάρχει μια γενική δυσαρέσκεια που πηγάζει από την απογοήτευση με τα πολιτικά κόμματα και τον «συγκεντρωτισμό» της Αθήνας. Η δυσαρέσκεια αυτή κλιμακώθηκε πριν μερικούς μήνες όταν τα ΜΑΤ επιτέθηκαν κατά πολιτών που διαμαρτύρονταν κατά της απόφασης για τα ΧΥΤΑ Λευκίμμης με αποτέλεσμα να σκοτωθεί μια νεαρή μητέρα δυο παιδιών.
«Είναι συμπτωματικό της περιφρόνησης με την οποία μας αντιμετωπίζει η ελληνική κυβέρνηση», λέει ο Τσουκαλάς. «Ούτε κατά την διάρκεια της στρατιωτικής δικτατορίας δεν έστειλε η Αθήνα τα ΜΑΤ. Για πολλούς ήταν η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι».
http://www.foreignpress-gr.com/2008/09/blog-post_6065.html

5 comments:
anetos είπε...
o κος Τσουκαλας εχει δικιο να ειναι αγανακτησμενος οπως ολοι οι ελληνες εξαλλου ..αλλα μετα την αυτονομιση να μην ξεχασει να ζητησει την προστασια της Αλβανιας ...
26 Σεπτέμβριος 2008 3:32 μμ
Ανώνυμος είπε...
Σε όλα τα δυτικά κράτη διαμορφώνονται τοπικιστικά/αυτονομιστικά κινήματα. Δεν θα πρέπει να μας ανησυχεί αυτό. Αυτό που θα πρέπει να μας ανησυχεί είναι η εικόνα της εγκατάλειψης στην ελληνική επαρχία.

Ανώνυμος είπε...
ο κυριος τσουκαλας αν αγαπαει πραγματικά την κέρκυρα τότε ας σταματήσει να εκμεταλεύεται τους φτωχούς κερκυραίους πουλώντας τη γη τους στους άγγλους για ένα κομμάτι ψωμί...ξέρουμε πολύ καλά ότι τον κατευθύνουν ξένες διπλωματικές υπηρεσίες.

Ανώνυμος είπε...
Ο κ. Τσουκαλάς «προεξέχων» επιχειρηματίας. Σιγά τον βιομήχανο. Ένας κτηματομεσίτης του κώλου είναι με επαφές στην Αγγλία.Αυτό είναι όλο.Και η ανταπόκριση εξ' ολοκλήρου του κώλου. Άκου "προσφέρει το 20% των κρατικών εσόδων..." η Κέρκυρα.Αστεία πράγματα....Για τις υποδομές σωστό αλλά σε όλη την Ελλάδα έτσι είναι. Αυτό δεν σημαίνει βέβαια οτι δεν πρέπει να φωνάζουμε.....

ΣΗΜ.axinosp: αυτή η αγάπη της Αγγλίας για την Ελλάδα δεν κρύβεται ,γιατί όπως λέει και ο λαός μας , η Πουτάνα θέλει να κρυφτεί μα η χαρά δεν την αφήνει !!

Δεν υπάρχουν σχόλια: