Η τήρηση του Συντάγματος επαφίεται στον πατριωτισμό των Ελλήνων, που δικαιούνται και υποχρεούνται να αντιστέκονται με κάθε μέσο εναντίον οποιουδήποτε επιχειρεί να το καταλύσει με την βία Άρθρο 120 (παραγρ.4) του ισχύοντος Συντάγματος της Ελλάδας (ακροτελεύτια διάταξη).

Δεν αναγνωρίζουμε το χρέος

Είτε θα πετύχουμε και θα πάρουμε την πατρίδα μας πίσω, είτε θα χαθούμε για αιώνες στις πατρίδες των άλλων και των υπερκρατικών διεθνών οργανισμών, τις νέες αυτοκρατορίες.Εδώ που φθάσαμε, δεν έχουμε να χάσουμε τίποτα περισσότερο από τις αλυσίδες μας.
Όσο περνούν οι εβδομάδες η κατάστασή μας θα γίνεται όλο και πιο αντιληπτή.
Μέχρι την Εξέγερση

Δεν σας θέλει ο λαός ελικόπτερα και μπρος

To να παράγεις ο ίδιος τα τρόφιμά σου είναι ίσως ένα από τα πιο επικίνδυνα πράγματα που μπορείς να κάνεις σήμερα, γιατί είναι ένα βήμα προς την κατάκτηση της ελευθερίας σου!

''Σκλάβος είναι αυτός που ελπίζει ότι θα έρθουν να τον ελευθερώσουν''
Έζρα Πάουντ 1885 – 1972

Τετάρτη 24 Δεκεμβρίου 2008

Roubini: Επόμενο θύμα της κρίσης τα hedge funds

Το επόμενο θύμα της πιστωτικής κρίσης θα είναι τα hedge funds, όπως δηλώνει ο κ. Nouriel Roubini σε συνέντευξή του στους «Financial Times», προβλέποντας παράλληλα ότι το 2009 θα είναι ένα εξαιρετικά δύσκολο έτος. Ο «κύριος απαισιόδοξος» -όπως είναι το προσωνύμιό του στους κύκλους της Wall Street- τονίζει ότι η παγκόσμια οικονομία θα βρεθεί αντιμέτωπη με μία από τις πλέον σκληρές υφέσεις το 2009, με τον στασιμοπληθωρισμό να αποτελεί ένα από τα πλέον «κλασσικά» χαρακτηριστικά του.
Το γεγονός ότι το deleveraging θα συνεχιστεί και εντός του 2009, καθιστά τα hedge funds το πιθανότερο «επόμενο θύμα» της κρίσης, με τον κ. Roubini να προβλέπει ότι ίσως «περισσότερα από 1000» hedge funds να καταρρεύσουν και μάλιστα…ταυτόχρονα. Ένα ακόμη πιθανό θύμα δεν είναι άλλο από τις αναδυόμενες οικονομίες, με αρκετές εξ αυτών να βρίσκονται αντιμέτωπες με οικονομική κρίση –πέρα των Ρωσίας και Βραζιλίας-. Μεταξύ αυτών ο κ. Roubini αναφέρει τις οικονομίες Λετονίας, Εσθονίας, Λιθουανίας, Ουγγαρίας, Βουλγαρίας, Ρουμανίας, Τουρκίας, Ουκρανίας, Πακιστάν, Ινδονησίας, Κορέας, Ισημερινού, Αργεντινής και Βενεζουέλας. Όσοι θεωρούν ότι η «πυραμίδα» του κ. Bernard Madoff είναι η μοναδική πιθανώς να διαψευσθούν. Σύμφωνα με τον κ. Roubini υπάρχουν πολλές ακόμη εταιρείες όπως αυτή του κ. Madoff που μπορούν να αναδειχθούν στον ορίζοντα. Ιδιαίτερα εταιρείες –όπως αυτές διαχείρισης hedge funds- οι οποίες δεν «υπόκεινται» στις αρχές ελέγχου.
http://www.euro2day.gr/ftcom_gr/194/articles/424491/ArticleFTgr.aspx

Δεν υπάρχουν σχόλια: