Η τήρηση του Συντάγματος επαφίεται στον πατριωτισμό των Ελλήνων, που δικαιούνται και υποχρεούνται να αντιστέκονται με κάθε μέσο εναντίον οποιουδήποτε επιχειρεί να το καταλύσει με την βία Άρθρο 120 (παραγρ.4) του ισχύοντος Συντάγματος της Ελλάδας (ακροτελεύτια διάταξη).

Δεν αναγνωρίζουμε το χρέος

Είτε θα πετύχουμε και θα πάρουμε την πατρίδα μας πίσω, είτε θα χαθούμε για αιώνες στις πατρίδες των άλλων και των υπερκρατικών διεθνών οργανισμών, τις νέες αυτοκρατορίες.Εδώ που φθάσαμε, δεν έχουμε να χάσουμε τίποτα περισσότερο από τις αλυσίδες μας.
Όσο περνούν οι εβδομάδες η κατάστασή μας θα γίνεται όλο και πιο αντιληπτή.
Μέχρι την Εξέγερση

Δεν σας θέλει ο λαός ελικόπτερα και μπρος

To να παράγεις ο ίδιος τα τρόφιμά σου είναι ίσως ένα από τα πιο επικίνδυνα πράγματα που μπορείς να κάνεις σήμερα, γιατί είναι ένα βήμα προς την κατάκτηση της ελευθερίας σου!

''Σκλάβος είναι αυτός που ελπίζει ότι θα έρθουν να τον ελευθερώσουν''
Έζρα Πάουντ 1885 – 1972

Δευτέρα 22 Δεκεμβρίου 2008

Απολυμένοι εργάτες κατέλαβαν το εργοστάσιό τους


Μήνυμα από το Σικάγο
Του ΑΧΙΛΛΕΑ ΦΑΚΑΤΣΕΛΗ
Μια αναπάντεχη εξέλιξη καταγράφηκε στο Σικάγο, όπου 250 απολυμένοι εργάτες της βιοτεχνίας αλουμινοκατασκευών Re-public Windows and Doors κατέλαβαν το εργοστάσιό τους. Επίσης, ενημέρωσαν την εργοδοσία ότι αν δεν αποζημιωθούν, θα προχωρήσουν στην αυτοδιαχείριση της επιχείρησης στα πρότυπα των εργατών της Αργεντινής.
Η δράση αυτών των εργατών «θα μπορούσε εύκολα να χαρακτηριστεί τρομοκρατική», όπως έσπευσαν να προειδοποιήσουν οι τοπικές εφημερίδες. Αντ' αυτού, μια νέα αναπάντεχη εξέλιξη ήρθε: η συμπαράσταση που τους εξέφρασε ο Μπαράκ Ομπάμα, δηλώνοντας ότι «έχουν απόλυτο δίκιο».
Τρεις μέρες μετά η εργοδοσία κατέβαλε την αποζημίωση των εξήντα ημερομισθίων που προβλέπει ο νόμος. Αθελά της, όμως, έστειλε κι ένα μήνυμα: Τους θύμισε ότι διεκδικήσεις μπορούν να προβάλουν όλοι οι απολυμένοι, κι ότι ο ανεξάρτητος συνδικαλισμός δεν πέθανε. Ηδη, οι συρρικνωμένες συνδικαλιστικές ενώσεις εκτιμούν ότι επίκειται «κύμα καταλήψεων, σαν φωτιά που εξαπλώνεται εκτός ελέγχου». Ισως να μην γίνει έτσι ακριβώς, καθώς η θετική παρέμβαση του Ομπάμα μπορεί να οδηγήσει στην πολιτική κηδεμόνευση του εργατικού κινήματος, το οποίο φαίνεται αναπόφευκτο, καθώς η οικονομική κρίση στις ΗΠΑ υπόσχεται νέες στρατιές ανέργων. Το παράδειγμα των εργατών του Σικάγου κάνει τους συναδέλφους τους «να ανακαλύψουν πάλι την τακτική των καταλήψεων και της αυτοδιαχείρισης», όπως επισημαίνει η οργάνωση «Δουλειά και Δικαιοσύνη», μια συμμαχία εργατικών και τοπικών κοινωνικών ομάδων, με γραφεία σε όλη τη χώρα. Προτείνοντας στον Ομπάμα να εφαρμόσει ένα «σχέδιο διάσωσης του λαού», ανάλογα απλόχερο με εκείνο της διάσωσης των τραπεζών, η οργάνωση εκτιμά ότι οι καταληψίες του Σικάγου νεκρανάστησαν την «κουλτούρα του αγωνιστικού συνδικαλισμού» που είχε αρχίσει να εξασθενίζει από την προεδρία Ρέιγκαν το 1981.«Θα μπορέσει η μαχητική δράση των εργατών να διαψεύσει την αδιαφιλονίκητη λογική της οικονομίας της αγοράς, υποχρεώνοντας εργοδότες και τράπεζες να κρατήσουν ανοιχτές τις επιχειρήσεις τους;» αναρωτιούνται οι αμερικανικές εφημερίδες.«Ναι» απαντά ο Ραούλ Φλόρες, ένας από τους καταληψίες του Σικάγου, «διδαχτείτε από εμάς».

Δεν υπάρχουν σχόλια: