Η τήρηση του Συντάγματος επαφίεται στον πατριωτισμό των Ελλήνων, που δικαιούνται και υποχρεούνται να αντιστέκονται με κάθε μέσο εναντίον οποιουδήποτε επιχειρεί να το καταλύσει με την βία Άρθρο 120 (παραγρ.4) του ισχύοντος Συντάγματος της Ελλάδας (ακροτελεύτια διάταξη).
Είτε θα πετύχουμε και θα πάρουμε την πατρίδα μας πίσω, είτε θα χαθούμε για αιώνες στις πατρίδες των άλλων και των υπερκρατικών διεθνών οργανισμών, τις νέες αυτοκρατορίες.Εδώ που φθάσαμε, δεν έχουμε να χάσουμε τίποτα περισσότερο από τις αλυσίδες μας.
Όσο περνούν οι εβδομάδες η κατάστασή μας θα γίνεται όλο και πιο αντιληπτή.
Μέχρι την Εξέγερση
Δεν σας θέλει ο λαός ελικόπτερα και μπρος
''Σκλάβος είναι αυτός που ελπίζει ότι θα έρθουν να τον ελευθερώσουν''
Έζρα Πάουντ 1885 – 1972
Κυριακή 6 Ιουνίου 2010
Η οικογένεια Μητσοτάκη συνάντησε 356 φορές τον Χριστοφοράκο!
Αν υπάρχει «γαλάζιος» υπουργός που πήρε μίζα, εμείς έχουμε την πολιτική βούληση να τον αποκαλύψουμε, δήλωσε χθες ο βουλευτής της Ν.Δ. Τάσος Νεράτζης, ο οποίος, όπως διευκρινιζόταν, εκφράζει την άποψη του κόμματος. Δήλωση όχι τυχαία, βέβαια, μετά τις τόσες αρνήσεις μέχρι τώρα και με τις πληροφορίες που θέλουν οι κυριακάτικες εφημερίδες να έχουν αποκαλύψεις, αλλά και τον ορυμαγδό στοιχείων που αναφέρονται στις καταθέσεις στην Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής που διερευνά το σκάνδαλο, οι οποίες αγγίζουν με δύο αδιευκρίνιστα τιμολόγια την πρώην υπουργό της Ν.Δ. Ντόρα Μπακογιάννη, αλλά και με πυκνές επαφές με Χριστοφοράκο, όπως και το σύνολο της οικογένειας Μητσοτάκη.
Η επιστολή στις 25.1.2008 προς τον Μ. Χριστοφοράκο της γραμματέως του, με την οποία τον ενημέρωνε ότι η Siemens A.E. δεν αναλαμβάνει τη δαπάνη εξοπλισμού του πολιτικού γραφείου του Κυριάκου Μητσοτάκη, ύψους 160.000 ευρώ, αλλά και η αποκάλυψη του βουλευτή του ΠΑΣΟΚ και μέλους της Εξεταστικής Βασίλη Κεγκέρογλου ότι από τις 620 συναντήσεις Χριστοφοράκου με πολιτικούς το 60% αφορά την οικογένεια Μητσοτάκη, ξεσήκωσε αντιδράσεις από την πλευρά της γνωστής πολιτικής οικογενείας, που μιλούσε για στοχευμένη στατιστική επεξεργασία που γίνεται εις βάρος της.
Η ανεξάρτητη πλέον βουλευτής Ντόρα Μπακογιάννη σε γραπτή δήλωσή της εμμέσως παραδέχεται τις επαφές, χαρακτηρίζοντάς τις ωστόσο δημόσιες κοινωνικές σχέσεις και αναγνωρίζει ότι μέσω αυτών γίνονται συνειρμοί. Θεωρεί όμως ότι «επιχειρείται μια προσπάθεια συμψηφισμού και κυρίως αποπροσανατολισμού από τα πραγματικά ευρήματα, προκειμένου να μην απαντηθεί το ερώτημα ποιοι πήραν τα λεφτά, πού πήγαν οι μίζες, ποια είναι η διαδρομή του μαύρου πολιτικού χρήματος προς πρόσωπα και κόμματα από τις προγραμματικές συμβάσεις και τις προμήθειες του ΟΤΕ και των άλλων δημόσιων φορέων». Και καταλήγει ότι αυτή την αλήθεια οφείλει η Εξεταστική Επιτροπή να βρει και να καταθέσει στον ελληνικό λαό.
Αλλά και ο βουλευτής της Ν.Δ. Κυριάκος Μητσοτάκης εξέφραζε την ενόχλησή του για τα διαμειβόμενα και μέσω κύκλων δήλωνε ότι είναι γνωστή παλιά υπόθεση. Όσον αφορά τα τιμολόγια που μετατράπηκαν σε πιστωτικά, συνεργάτες του έλεγαν πως “ο ίδιος αγνοούσε το γεγονός».
Σύμφωνα με το ημερολόγιο Χριστοφοράκου, που είναι στοιχείο της δικογραφίας και που η γραμματέας του Αικατερίνη Τσακάλου έχει πει πολλάκις πως ό,τι καταγράφεται έχει συμβεί, προκύπτει ότι:
Ο Κωσταντίνος Μητσοτάκης είχε 23 συναντήσεις και 98 επαφές, σύνολο 121. Ο Κυριάκος είχε 30 συναντήσεις, 60 επαφές, σύνολο 90. Η Μαρέβα Γκαμπόφσκι, σύζυγος Κυρ. Μητσοτάκη, είχε 2, αλλά τηλεφωνικές επαφές 30. Η Ντόρα Μπακογιάννη είναι δεύτερη μετά τον Κωσταντίνο Μητσοτάκη, με 30 συναντήσεις, 72 επαφές, σύνολο 102. Η Κατερίνα Μητσοτάκη 4 συναντήσεις και 14 επαφές. Η Αλεξάνδρα Μητσοτάκη είχε 4 επαφές.
Η ένταση ξεκίνησε με την αποκάλυψη της μη κάλυψης της δαπάνης των 160.000 ευρώ του γραφείου του βουλευτή της Ν.Δ. Κυριάκου Μητσοτάκη. Ο προχθεσινός μάρτυρας στην Εξεταστική, οικονομικός σύμβουλος της Siemens την περίοδο Χριστοφοράκου και αναπληρωτής του μετά από αυτόν, Ρ. Φίσερ, ενώ επέμενε ότι δεν γνώριζε τίποτε από την πολιτική του προκατόχου του για μίζες και πολιτικούς, παραδέχθηκε τη σύνταξη της επιστολής για τη μη κάλυψη της δαπάνης των 160.000 ευρώ του Κ. Μητσοτάκη. Δεν παραδέχθηκε όμως ούτε θυμόταν παρόμοιες περιπτώσεις ή εμπλοκή ονομάτων πολιτικών.
Ο Ρ. Φίσερ δεν ήταν σε θέση να απαντήσει και σε συγκεκριμένη ερώτηση για το αν έχουν εξοφληθεί και άλλα δύο τιμολόγια στο όνομα συνεργάτη της Ντόρας Μπακογιάννη, του Λεωνίδα Δραγουμάνου, με ημερομηνίες 25.7.2007 για 6.000 ευρώ και 11.9.2007 για 7.000 ευρώ και αφορούσαν τηλεπικοινωνιακό εξοπλισμό του εκλογικού κέντρου στην Πλουτάρχου 18 και Καρνεάδου της πρώην υπουργού της Ν.Δ.
Στο ημερολόγιο Χριστοφοράκου αναφέρονται πολλές επαφές με τον Τ. Μαντέλη, 10 συναντήσεις με τον πρώην υπουργό Π. Δούκα, 17 συναντήσεις και 30 επαφές με τον Γ. Βουλγαράκη και επαφή με τον Γ. Αλογοσκούφη. Η Αικατερίνη Τσακάλου ρωτήθηκε και για τη σημείωση "Σαμαράς" και απάντησε ότι αφορούσε προμηθευτή χαρτιού και όχι τον αρχηγό της Ν.Δ.
Η γραμματέας Χριστοφοράκου, που παραμένει στη Siemens, δήλωσε ότι απειλήθηκε η ζωή της από τον Ρ. Φίσερ, που τώρα είναι οικονομικός σύμβουλος στη Siemens Τσεχίας, στον οποίο καταλόγισε «μεθοδευμένη προσπάθεια εξόντωσής της» και ότι μετά την επιστροφή της από τα κεντρικά στη Γερμανία τής είπε ότι "αν επαναλάβεις τέτοια κίνηση, μπορεί να σου στοιχίσει και τη ζωή".
Διέψευσε επίσης στην κατ' αντιπαράσταση εξέταση πολλές φορές τον Ρ. Φίσερ λέγοντας ότι δεν μπορεί να δηλώνει άγνοια. "Δεν ήταν επισκέπτης στην εταιρεία. Συνδιοικούσε μαζί με τον κ. Χριστοφοράκο».
Αυγή
Ανεμογκάστρι
Εγγραφή σε:
Σχόλια ανάρτησης (Atom)
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου