Η τήρηση του Συντάγματος επαφίεται στον πατριωτισμό των Ελλήνων, που δικαιούνται και υποχρεούνται να αντιστέκονται με κάθε μέσο εναντίον οποιουδήποτε επιχειρεί να το καταλύσει με την βία Άρθρο 120 (παραγρ.4) του ισχύοντος Συντάγματος της Ελλάδας (ακροτελεύτια διάταξη).

Δεν αναγνωρίζουμε το χρέος

Είτε θα πετύχουμε και θα πάρουμε την πατρίδα μας πίσω, είτε θα χαθούμε για αιώνες στις πατρίδες των άλλων και των υπερκρατικών διεθνών οργανισμών, τις νέες αυτοκρατορίες.Εδώ που φθάσαμε, δεν έχουμε να χάσουμε τίποτα περισσότερο από τις αλυσίδες μας.
Όσο περνούν οι εβδομάδες η κατάστασή μας θα γίνεται όλο και πιο αντιληπτή.
Μέχρι την Εξέγερση

Δεν σας θέλει ο λαός ελικόπτερα και μπρος

To να παράγεις ο ίδιος τα τρόφιμά σου είναι ίσως ένα από τα πιο επικίνδυνα πράγματα που μπορείς να κάνεις σήμερα, γιατί είναι ένα βήμα προς την κατάκτηση της ελευθερίας σου!

''Σκλάβος είναι αυτός που ελπίζει ότι θα έρθουν να τον ελευθερώσουν''
Έζρα Πάουντ 1885 – 1972

Τρίτη 29 Ιουνίου 2010

Η ιδρυτική διακήρυξη της Δημοκρατικής Αριστεράς(Άρμεγε και κούρευε κλάνε και πυροβόλα)

Εμείς, το κόμμα της Δημοκρατικής Αριστεράς που έρχεται από μακριά και πάει μακριά, δεσμευόμαστε, παράλληλα με τη διαμόρφωση μιας ρεαλιστικής και υπεύθυνης πρότασης εξόδου από την κρίση, να ενισχύσουμε μεθόδους και πρακτικές που θα φέρνουν την πολιτική στους πολίτες και τους πολίτες στην πολιτική.

Φιλοδοξούμε το κόμμα της Δημοκρατικής Αριστεράς να είναι η απάντηση στο αίτημα της ελληνικής κοινωνίας για τη ριζική ανασυγκρότηση του πολιτικού πεδίου και για τον ανακαθορισμό των κοινωνικών συσχετισμών. Η Δημοκρατική Αριστερά είναι, ταυτοχρόνως, η υπεράσπιση του παρελθόντος και του μέλλοντος της ανανεωτικής, δημοκρατικής και οικολογικής αριστεράς.

Ο πυρήνας των ανανεωτικών ιδεών, που τον κωδικοποιούμε στις θεμελιώδεις αρχές: «δημοκρατικός σοσιαλισμός - αριστερός ευρωπαϊσμός - μεταρρυθμιστική στρατηγική - οικολογική εγρήγορση» είναι και παραμένει στοιχείο της ταυτότητάς μας. Οι ιδέες αυτές εξακολουθούν να είναι ενεργές και να τροφοδοτούν τους προβληματισμούς μας για το μέλλον της αριστεράς. Γιατί ο χώρος της ανανεωτικής και διαρκώς ανανεούμενης αριστεράς είναι και πρέπει να είναι ένα ζωντανό κύτταρο υπεύθυνης στάσης, επίκαιρου λόγου, προγραμματικών θέσεων για την προοδευτική διακυβέρνηση της χώρας.

Αφήνουμε πίσω μας την Ελλάδα της χρεωκοπίας και της παρακμής. Είμαστε η ριστερά της δημιουργίας, της κριτικής σκέψης και της πολιτιστικής αναγέννησης.

Είμαστε εμείς η ριστερά που σταθερά υποστηρίζει ότι υπάρχει και άλλος δρόμος πέρα από τον νεοφιλελευθερισμό και το ΔΝΤ. Η αριστερή αντιμετώπιση της κρίσης: η επιβεβλημένη μείωση του ελλείμματος και η συγκράτηση του χρέους να μην φορτωθεί στις πλάτες των εργαζομένων μέσα από την αποσάθρωση των εργασιακών σχέσεων και των κοινωνικών δικαιωμάτων, αλλά να συνδυαστεί με βαθιά αλλαγή του κράτους, του άδικου φορολογικού συστήματος, της διαχείρισης των χρημάτων του δημοσίου, του παραγωγικού αλλά και του καταναλωτικού προτύπου, επιλογών και νοοτροπιών σπατάλης, διαφθοράς.

Η υπεράσπιση του «δημόσιου συμφέροντος» είναι κεντρικό ιδεολογικό πρόταγμα, που θα μας επιτρέψει να επικεντρώσουμε τις δράσεις μας γύρω από τις «πολιτικές της κρίσης». Παράλληλα με τη δημοσιονομική προσαρμογή της χώρας, τις προτάσεις αντιμετώπισής της, η δική μας αριστερά δεν μπορεί παρά να επικεντρώνεται στην ανθρώπινη διάσταση της κρίσης και το προστατευτικό δίκτυ της κοινωνικής δικαιοσύνης. Η εστίαση στην αναδιανομή, στην αλληλεγγύη και στον επανακαθορισμό του προτύπου ανάπτυξης ανοίγει σήμερα το έδαφος για μια ουσιαστική παρέμβαση στο κράτος, στην αυτοδιοίκηση με αποκέντρωση και στους θεσμούς, αλλά και στη μεικτή οικονομία, με στόχο την προώθηση δομικών μεταρρυθμίσεων.

Οι κατευθύνσεις αυτές μπορούν να υλοποιηθούν μόνο μέσα στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Πρόκειται για στρατηγική επιλογή για τη χώρα, τους εργαζόμενους, τη δημοκρατία και τον πολιτισμό. Η αντιμετώπιση της κρίσης συνδυάζεται με τις αναγκαίες αλλαγές στην Ε.Ε. προς την επείγουσα κατεύθυνση της ομοσπονδιακής δημοκρατικής ενοποίησης με πρώτους στόχους τον έλεγχο της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, του τραπεζικού συστήματος και των χρηματαγορών από πολιτικούς θεσμούς, την απεμπλοκή από τους ασφυκτικούς δημοσιονομικούς κανόνες και αποδοχή της βαρύτητας των κριτηρίων απασχόλησης και κοινωνικής προστασίας, τη στήριξη του ευρώ με ισχυρό κοινοτικό προϋπολογισμό, τη στήριξη χωρών όταν δέχονται τις κερδοσκοπικές επιθέσεις, δηλαδή κοινή οικονομική πολιτική. Οι αλλαγές αυτές απαιτούν νέους κοινωνικούς και πολιτικούς συσχετισμούς και αγώνες σε εθνικό και πανευρωπαϊκό επίπεδο.

Είμαστε η αριστερά που έχει ενσωματώσει στον πυρήνα της συγκρότησής της την πεποίθηση ότι Αριστερά και Οικολογία μπορούν να συνθέσουν ένα καινούργιο όραμα μια προγραμματική καινοτομία για τον κόσμο και τις σύγχρονες κοινωνίες. Αυτό σημαίνει βαθιές αλλαγές στον τρόπο που, ως αριστεροί/ές, σκεφτόμαστε και δρούμε, στα οράματα, στις αξίες, στις προτάσεις μας. Σημαίνει την ανάγκη για πράσινη-οικολογική στροφή της οικονομίας ως μιας ώριμης δυνατότητας για ισχυρές μεταρρυθμιστικές αλλαγές για το κλίμα και ένα νέο ενεργειακό πρότυπο.

Απευθυνόμαστε σήμερα στους προοδευτικούς και αριστερούς πολίτες της χώρας μας ζητώντας την ενεργό στήριξη, τη συμπόρευση και τη συμμετοχή τους στο εγχείρημά μας.

Το νέο μας κόμμα στηριγμένο στις αρχές της δημοκρατίας, της διαφάνειας, της πολυφωνίας και της αποτελεσματικότητας, συνδυάζοντας τη συλλογικότητα με την ατομική ευθύνη στη λειτουργία και τη δράση, διεκδικεί να κερδίζει ένα μεγάλο στοίχημα με τους πολίτες που συμμετέχουν ή το παρακολουθούν: Να επιβεβαιώνει καθημερινά την αντιστοιχία του με τα οράματα που επαγγέλλεται.
Η Αυγή
Σημ.axinosp:Συμπλήρωσα τον τίτλο της Αυγής με μία φράση που έχει πει ο Ψαριανός (Άρμεγε και κούρευε κλάνε και πυροβόλα) στο Ραδιόφωνο.
Ας δημιουργήσουμε ένα σενάριο πολιτικής φαντασίας.
Φανταστείτε να βγει ο Κουβέλης πρωθυπουργός στις επόμενες εκλογές (λέμε τώρα δεν γελάμε, δεν κλαίμε από τα γέλια σας παρακαλώ !!) και την επόμενη της εκλογής του το πρώτο πράγμα που θα κάνει είναι να επισκεφτεί την ΕΕ και θα βγάλει ομιλία θέτοντας του όρους-προτάσεις της νέας κυβέρνησης.
Αρχίζει να λέει ο Κουβέλης με μεγάλη σοβαρότητα και στόμφο, θέλουμε να ενωθούμε με εσάς αδέλφια Γερμανοί και Γάλλοι σε ένα κράτος και ένα προϋπολογισμό και επειδή υπάρχει η οικονομική κρίση, τα ελλείμματα μας θα θέλαμε να τα δείτε λίγο πιο χαλαρά, να μην ξεχάσω ζητάμε και τον έλεγχο της ΕΚΤ και όλων των Τραπεζών της Ευρώπης από πολιτικούς θεσμούς.
Τέλος είμαστε και υπέρ των Ομοσπονδιακών Δήμων και στηρίζουμε τον Καλλικράτη γιατί για μας η Ευρώπη είναι στρατηγική επιλογή της χώρας. Θα ζητήσουμε επίσης την εκταμίευση 750 δις ευρώ για να προχωρήσουμε την πράσινη οικονομία και την οικολογία στης χώρα μας.

Μόλις τελειώνει νεκρική σιγή πέφτει στην αίθουσα για ακριβώς 2 δευτερόλεπτα και μετά γίνεται της πουτάνας !!

"Σιγά μην θέλουμε να ενωθούμε με σας ρε λαμόγια".
"Τι θέλεις....τον έλεγχο της ΕΚΤ, που νομίζεις ρε μαλάκα ότι μιλάς σε Έλληνες βολέψου με το ποσοστό που παλιά είχατε".
" Πως ρε μαλακοκαύλη θέλεις να ελέγχεις τις ιδιωτικές Τράπεζες με τίποτα Έλληνες Πανεπιστημιακούς Οικονομολόγους που μέχρι το 2009 δεν είχανε πάρει χαμπάρι την οικονομική κρίση γιατί ήταν όλοι στην κοσμάρα τους ".
"Αφού κάνατε μπουρδέλο τις δικές σας Τράπεζες θέλετε να κάνετε και τις άλλες Τράπεζες σαν τα μούτρα σας ".
"Σας έχουμε πληρώσει τόσα δις ρε κουφάλες και θέλετε και άλλα 750 δις. από το ταμείο για την πράσινη ανάπτυξη, τέλος τα δίφραγκα ρε, σας προλάβανε οι Τράπεζες, τώρα σκάστε και πληρώνετε".
Έντρομος ο Κουβέλης κάτι ψέλλισε για τις συντηρητικές δυνάμεις που ελέγχουν την ΕΕ και αποχώρησε με την ουρά στα σκέλια, για τον δρόμο του γυρισμού στην Αθήνα.

Μόλις έφτασε στο Αεροδρόμιο, μίλησε για την επιτυχία της Κυβέρνησης στις Βρυξέλες, αντιγράφοντας τους προηγούμενους πρωθυπουργούς, και κάλεσε το μεγάλο κεφάλαιο να δείξει την κοινωνική του ευαισθησία, όπως είχε κάνει μέχρι τώρα με τις διάφορες φιλανθρωπικές εκδηλώσεις να συνδράμει αναλογικά στο νέο νομοσχέδιο φορολογίας που θα φορολογούσε τους κατέχοντες Επιχειρηματίες , Βιομηχάνους, Εφοπλιστές, Μεγαλοεργολάβους, Εκκλησία, Εκδότες, Τραπεζίτες με 40% όπως και ο υπόλοιπος κόσμος στην Ελλάδα βρε αδελφέ!!

Μέχρι να φτάσει ο Κουβέλης στην Αθήνα που τον περίμεναν με δάκρυα χαράς στην Στοά Βιβλίου οι σύντροφοι του κόμματος για ένα εσπρεσσάκι με λίγη ποίηση , τον πήραν τηλέφωνο, πως τα "τζάκια" εγκατέλειπαν την Ελλάδα για άλλους φορολογικούς παραδείσους, έχοντας φροντίσει να "σκουπίσουν" και ότι κατάθεση είχαν στην Ελλάδα, προκαλώντας ένα Τραπεζικό και Χρηματιστηριακό κραχ.
Στο αεροδρόμιο οι πτήσεις τσάρτερ για Ζυρίχη, Λονδίνο, Νέα Υόρκη, Λάρνακα, Βερολίνο, Παρίσι και Ρώμη είχαν πληρότητα 100 %.

Σε λίγες μέρες η κατάρρευση ήταν γεγονός και το ολοσχερώς κάψιμο του κέντρου της Αθήνας, από διάφορες ομάδες, έγινε ανενόχλητα ελλείψει ΜΑΤ, λόγω διάλυσης τους, ένα πάγιο κοινωνικό αίτημα, που έγινε πραγματικότητα με την αριστερή του κυβέρνηση.
Το Χάος που συνεχιζόταν για μέρες, κάτι σε Μογκαντίσου είχε γίνει η Αθήνα, η Κυβέρνηση του Φώτη Κουβέλη δεν το πρόλαβε γιατί βγάζοντας την πολεμική κραυγή "Μανούλα μου", την έκανε τρέχοντας και αυτή για το "Ελ.Βενιζέλος"με πτήση για Παρίσι φυσικά!!
Τέλος σεναρίου, διαφημίσεις, γιατί κάποιοι με χακί στολές παρουσιάστηκαν στο Ραδιομέγαρο της ΕΡΤ με τα όπλα στα χέρια και ο ήχος των Τανκς, επισκίασε την μουσική του Αντιρατσιστικού Φεστιβάλ ενός κρατικού πλέον θεσμού !!

Δεν υπάρχουν σχόλια: