Η τήρηση του Συντάγματος επαφίεται στον πατριωτισμό των Ελλήνων, που δικαιούνται και υποχρεούνται να αντιστέκονται με κάθε μέσο εναντίον οποιουδήποτε επιχειρεί να το καταλύσει με την βία Άρθρο 120 (παραγρ.4) του ισχύοντος Συντάγματος της Ελλάδας (ακροτελεύτια διάταξη).

Δεν αναγνωρίζουμε το χρέος

Είτε θα πετύχουμε και θα πάρουμε την πατρίδα μας πίσω, είτε θα χαθούμε για αιώνες στις πατρίδες των άλλων και των υπερκρατικών διεθνών οργανισμών, τις νέες αυτοκρατορίες.Εδώ που φθάσαμε, δεν έχουμε να χάσουμε τίποτα περισσότερο από τις αλυσίδες μας.
Όσο περνούν οι εβδομάδες η κατάστασή μας θα γίνεται όλο και πιο αντιληπτή.
Μέχρι την Εξέγερση

Δεν σας θέλει ο λαός ελικόπτερα και μπρος

To να παράγεις ο ίδιος τα τρόφιμά σου είναι ίσως ένα από τα πιο επικίνδυνα πράγματα που μπορείς να κάνεις σήμερα, γιατί είναι ένα βήμα προς την κατάκτηση της ελευθερίας σου!

''Σκλάβος είναι αυτός που ελπίζει ότι θα έρθουν να τον ελευθερώσουν''
Έζρα Πάουντ 1885 – 1972

Πέμπτη 24 Ιουνίου 2010

Πρόγραμμα-μαμούθ καλυμμένων ομολογιών από την Εθνική Τράπεζα

Πρόγραμμα-μαμούθ έκδοσης καλυμμένων ομολογιών θέσπισε στις 22 Ιουνίου η Εθνική Τράπεζα, επιβεβαιώνοντας πλήρως σχετικό ρεπορτάζ του Capital.gr.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση η Τράπεζα στο πλαίσιο "των προσπαθειών της για ενίσχυση της ρευστότητας της και αξιοποίησης των στοιχείων του ενεργητικού της, θέσπισε 2ο πρόγραμμα έκδοσης καλυμμένων ομολογιών ύψους €15 δισ. την 22α Ιουνίου 2010, δυνάμει της απόφασης Διοικητικού Συμβουλίου της 26ης Μαΐου 2010.

Σημειώνεται ότι στο συγκεκριμένο πρόγραμμα μπορούν να ενταχθούν ως κάλυμμα απαιτήσεις της Τράπεζας από στεγαστικά δάνεια ιδιωτών σε ευρώ και ξένο νόμισμα.

Σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση, στο πλαίσιο του εν λόγω προγράμματος ολοκληρώθηκε η έκδοση των τριών πρώτων σειρών καλυμμένων ομολογιών, συνολικού ύψους €3,0 δισ. Οι ομολογίες έκδοσης Εθνικής Τράπεζας είναι 5-ετούς, 7-ετούς, και 9-ετούς διάρκειας με κυμαινόμενο επιτόκιο αναφοράς ΕΚΤ πλέον περιθωρίου 1,70%, 2,00% και 2,30% αντίστοιχα.

Οι συγκεκριμένες εκδόσεις φέρουν πιστοληπτική διαβάθμιση Βαα3 από τον οίκο πιστοληπτικής αξιολόγησης Moody’s.
Capital
Σημ.axinosp:
Σχόλιο αναγνώστη1
"Με τις ευλογίες της ΕΚΤ εξακολουθούν να τυπώνονται ασυστόλως Κωλόχαρτα για να σταθεροποιήσουν ένα σύστημα που καταρρέει σε παγκόσμιο επίπεδο.
Μυαλό δεν έχει βάλει κανένας.Το μόνο που κερδίζουμε είναι χρόνος. Στο τέλος να δούμε ποιός θα μείνει με τον μουτζούρη."
Σχόλιο αναγνώστη 2
"Με τι είναι "καλλυμένα" τα ομόλογα; Δάνεια στεγαστικής πίστης. Μάλιστα. Και με τί είναι "καλυμμένα" τα στεγαστικά δάνεια; Με ακίνητα, δηλαδή κυρίως διαμερίσματα.
Για να δούμε, λοιπόν, τι μπορεί να συμβεί στην αγορά ακινήτων, η οποία είναι πανθομολογουμένως μια άλλη Ελληνική Φούσκα.
Κόστος κατασκευής "πολυτελούς" διαμερίσματος, οικοπέδου συμπεριλαμβανομένου: 2,000 - 2,200 ευρώ ανα τμ, μάξιμουμ (δηλ. με αντιπαροχή 50%). Τιμή πώλησης απο κατασκευαστές: 3,500 - 4,500 ευρώ/τμ και μερικές φορές περισσότερο.
Με το στέρεμα των δανεικών που δημιούργησαν αυτή τη Φούσκα κερδοσκοπίας οι τιμές θα πέσουν στα φυσιολογικά τους επίπεδα (δηλ. ένα ποσοστό κέρδους 15-25%). Αλλά αρχικά θα γίνει πανικός καθώς οι πιέσεις θα είναι αφόρητες και είναι βέβαιο οτι οι τιμές θα πέσουν ΚΑΤΩ απο το κόστος.
Ερχεται λοιπόν μεγάλη πτώση τιμών στα οικιστικά ακίνητα, 50-60%. Τα στεγαστικά δάνεια θα βρεθούν εντελώς ακάλυπτα απο εμπράγματες εξασφαλίσεις και τα "καλυμμένα" ομόλογα θα βρεθούν εντελώς "γυμνά". Γιαυτό και η μόνη που τα δέχεται είναι η ΕΚΤ.
Αν η ΕΤΕ ή όποια άλλη ελληνική τράπεζα προσπαθούσε να τα πουλήσει στην ανοιχτή αγορά ΙΣΩΣ να εύρισκε αγοραστή στα 40 σεντς/ευρώ. ΙΣΩΣ."

Δεν υπάρχουν σχόλια: