Η τήρηση του Συντάγματος επαφίεται στον πατριωτισμό των Ελλήνων, που δικαιούνται και υποχρεούνται να αντιστέκονται με κάθε μέσο εναντίον οποιουδήποτε επιχειρεί να το καταλύσει με την βία Άρθρο 120 (παραγρ.4) του ισχύοντος Συντάγματος της Ελλάδας (ακροτελεύτια διάταξη).

Δεν αναγνωρίζουμε το χρέος

Είτε θα πετύχουμε και θα πάρουμε την πατρίδα μας πίσω, είτε θα χαθούμε για αιώνες στις πατρίδες των άλλων και των υπερκρατικών διεθνών οργανισμών, τις νέες αυτοκρατορίες.Εδώ που φθάσαμε, δεν έχουμε να χάσουμε τίποτα περισσότερο από τις αλυσίδες μας.
Όσο περνούν οι εβδομάδες η κατάστασή μας θα γίνεται όλο και πιο αντιληπτή.
Μέχρι την Εξέγερση

Δεν σας θέλει ο λαός ελικόπτερα και μπρος

To να παράγεις ο ίδιος τα τρόφιμά σου είναι ίσως ένα από τα πιο επικίνδυνα πράγματα που μπορείς να κάνεις σήμερα, γιατί είναι ένα βήμα προς την κατάκτηση της ελευθερίας σου!

''Σκλάβος είναι αυτός που ελπίζει ότι θα έρθουν να τον ελευθερώσουν''
Έζρα Πάουντ 1885 – 1972

Πέμπτη 24 Ιουνίου 2010

Προσφεύγει κατά του Μνημονίου ο ΔΣΑ

Προσφυγές στη Δικαιοσύνη κατά του Μνημονίου προαναγγέλλει ο Δικηγορικός Σύλλογος Αθηνών σε μια προσπάθεια να συμβάλει, όπως υποστηρίζει, αποτελεσματικά στην προστασία των θεμελιωδών δικαιωμάτων όλων των μελών της ελληνικής κοινωνίας από την κατάφωρη προσβολή που συντελείται με την εισαγωγή εκτεταμένων δυσμενών για το κοινωνικό σύνολο μέτρων.

Σε συνάντηση που πραγματοποιήθηκε χθες με πρωτοβουλία του προέδρου του ΔΣΑ Δ. Παξινού και τη συμμετοχή κοινωνικών φορέων (ΑΔΕΔΥ και ΠΟΠΣ) αλλά και του ομότιμου καθηγητή Συνταγματικού Δικαίου Γ. Κασιμάτη συζητήθηκε το θέμα της προσβολής των δικαιωμάτων των εργαζομένων στον δημόσιο ευρύτερο τομέα και των συνταξιούχων μετά την περικοπή μισθών και συντάξεων, σε εκτέλεση των δεσμεύσεων της κυβέρνησης στο πλαίσιο του μηχανισμού στήριξης της ελληνικής οικονομίας.

Συμπέρασμα όλων ήταν ότι οι διατάξεις του νόμου 3845/2010 πάσχουν από τυπική και ουσιαστική συνταγματικότητα, προσβάλλουν το λεγόμενο κοινωνικό κεκτημένο και ανατρέπουν τις θεσμικές εγγυήσεις που σχετίζονται με το δικαίωμα στην εργασία, την κοινωνική ασφάλιση και τη συνταξιοδότηση. Παραβιάζουν ακόμη τη νομολογία τόσο του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου όσο και του Δικαστηρίου της Ευρωπαϊκής Ενωσης.

Οι φορείς αποφάσισαν να συσταθεί ομάδα νομικών με τη συμμετοχή ειδικευμένων δικηγόρων υπό την εποπτεία του κ. Κασιμάτη προκειμένου να καθοριστούν οι δικαστικές πρωτοβουλίες που θα αναληφθούν κατά των μέτρων εφαρμογής του μηχανισμού στήριξης.

Ελευθεροτυπία
Σημ.axinosp:Άντε κουνηθείτε τρομάρα σας !!

Δεν υπάρχουν σχόλια: