Η τήρηση του Συντάγματος επαφίεται στον πατριωτισμό των Ελλήνων, που δικαιούνται και υποχρεούνται να αντιστέκονται με κάθε μέσο εναντίον οποιουδήποτε επιχειρεί να το καταλύσει με την βία Άρθρο 120 (παραγρ.4) του ισχύοντος Συντάγματος της Ελλάδας (ακροτελεύτια διάταξη).

Δεν αναγνωρίζουμε το χρέος

Είτε θα πετύχουμε και θα πάρουμε την πατρίδα μας πίσω, είτε θα χαθούμε για αιώνες στις πατρίδες των άλλων και των υπερκρατικών διεθνών οργανισμών, τις νέες αυτοκρατορίες.Εδώ που φθάσαμε, δεν έχουμε να χάσουμε τίποτα περισσότερο από τις αλυσίδες μας.
Όσο περνούν οι εβδομάδες η κατάστασή μας θα γίνεται όλο και πιο αντιληπτή.
Μέχρι την Εξέγερση

Δεν σας θέλει ο λαός ελικόπτερα και μπρος

To να παράγεις ο ίδιος τα τρόφιμά σου είναι ίσως ένα από τα πιο επικίνδυνα πράγματα που μπορείς να κάνεις σήμερα, γιατί είναι ένα βήμα προς την κατάκτηση της ελευθερίας σου!

''Σκλάβος είναι αυτός που ελπίζει ότι θα έρθουν να τον ελευθερώσουν''
Έζρα Πάουντ 1885 – 1972

Δευτέρα 21 Ιουνίου 2010

Να ελεγχθεί το Πόθεν Έσχες του κου Λαλιώτη

Καθαρός ουρανός αστραπές δεν φοβάται

Γράμμα από το Ληξούρι: Αναγνώστης Λασκαράτος




Κύριε Ροΐδη,
Όλοι μας πέσαμε από τα σύννεφα με την περίπτωση ενός συμβόλου του σοσιαλισμού και του πατριωτισμού, του κ. Ακη Τσοχατζόπουλου ο οποίος ως Υπ.Εθ.Α θωράκισε τη χώρα έναντι των πανταχόθεν επιβουλών. Όλοι μας, εκτός των κ.κ. Σημίτη και ΓΑΠ, είχαμε εδώ και χρόνια διαβάσει κακόβουλα άρθρα στην “Καθημερινή” ή είχαμε γίνει αθέλητα ακροατές ύπουλων φημών για περίεργο πλουτισμό του. Κανείς μας δεν το επίστευε αλλά να που οι φήμες είχαν κάποιο κόκκο αλήθειας. Απεδείχθη πλουτισμός αλλά με δανειοδοτήσεις. Στο τέλος ο κ. υπουργός θα αποδειχθεί υπερχρεωμένος και φοβούμαι πως το νεοκλασικό (ένας όροφος μόνο, οι άλλοι δυο θα ανήκουν σε κάποια οφ σορ της Μονής Βατοπεδίου στις Μπαχάμες ή στην Κύπρο), θα βγει στο σφυρί. Νομίζω πως τελικά ο κ. Τσοχατζόπουλος θα βγει ηθικά νικητής από την υπόθεση αυτή αφού θα έχει αποδειχθεί το ανακριβές της φημολογίας. Οι σκοτεινές δυνάμεις που επιδίωκαν τη φυσική του εξόντωση θα ηττηθούν. Τίποτα όμως από αυτά δεν θα συνέβαινε αν είχε πάρει έγκαιρα ο ίδιος ή το κόμμα του που σφύριζε αδιάφορα, την πρωτοβουλία να ντροπιάσει τους συκοφάντες του, ζητώντας ουσιαστικό έλεγχο της περιουσιακής του κατάστασης. Θα ήταν τώρα υπουργός “Οικολογικών Δια βίου Υπερεξοπλισμών και Εργατικής κατοικίας” και θα συνέχιζε την ακάματη προσφορά του στην πατρίδα. Η υποχρέωση του Έλληνος οικογενειάρχου να βάλει ένα κεραμίδι, έστω και με στεγαστικά δάνεια, στις συζύγους και στα τέκνα του είναι ιερή.

Είναι χρυσή ευκαιρία για τον Κώστα Λαλιώτη, έναν σεμνό αντιστασιακό που αφού άφησε εποχή στο Υπεχωδέ, αποσύρθηκε κουρασμένος και ιδιωτεύει τιμώμενος από το κόμμα του και σύσσωμο τον πολιτικό κόσμο (πλην του κ. Μητσοτάκη), να προλάβει κακόβουλους δημοσιογράφους που αναζητούν θηράματα για την κοινή γνώμη. Είναι η μοίρα κάθε Δημοκράτη και Σοσιαλιστού πολιτικού να βρίσκεται στο στόχαστρο των σκοτεινών φημολογιών, αφού οι εχθροί του φοβούνται να τον πολεμήσουν στο φως, όπου έχει συγκριτικό πλεονέκτημα. Υπενθυμίζω τις περιπτώσεις των Ανδρέα Γ. Παπανδρέου, Δήμητρας Λιάνη Παπανδρέου και Αγαμέμνονος Κουτσόγιωργα οι οποίοι ήταν κάρφος οφθαλμών για τη Δεξιά, βρέθηκαν στο μάτι του κυκλώνα των συκοφαντιών, με τραγική κατάληξη για τον τρίτο, ο οποίος πέθανε πριν η Δικαιοσύνη να εκδόσει την αθωωτική της ετυμηγορία. Δυστυχώς, σπερμολογίες, κακόβουλες φήμες και ψίθυροι ακούγονται εδώ και πολύ καιρό κατά του τ. Υπουργού, ενός τέκνου της αρκαδικής γης ο οποίος μπορεί να σεμνύνεται: Et in Arcadia ego. Όλοι γνωρίζουμε πως οι διαδόσεις είναι κουβέντες του καφενείου που δεν φτάνουν ποτέ στα αυτιά του θιγόμενου, αφού κανείς εχθρός δεν τολμά να του τις πει κατά πρόσωπο και κανείς φίλος δεν θέλει να του τις μεταφέρει και πως αυτές μιλούν για δήθεν αθέμιτο πλουτισμό του. Υποψιάζομαι πως χαλκεύονται στα υπόγεια της οικίας Μητσοτάκη. Είναι φυσικό ένα ιστορικό στέλεχος του σοσιαλιστικού κινήματος και της γενιάς του

Πολυτεχνείου, στενός συνεργάτης του Ανδρέα Παπανδρέου που πέρασε από ένα στρατηγικό υπουργείο, να στοχοποιείται από τους εχθρούς της Δημοκρατίας και του Σοσιαλισμού.

Διαβάζω περίεργα στοιχεία ακόμη στην Βικιπέδια, πράγμα που σημαίνει πως η επιβουλή κατά του τ. υπουργού έχει βαθιές ρίζες

“.….Εν όψει των εκλογών 2004, με φθίνουσα δημοτικότητα του κυβερνώντος κόμματος και αιτιάσεις ότι, ως υπουργός ΠΕΧΩΔΕ, ο Κ. Λαλιώτης είχε διασυνδέσεις με τοπικούς επιχειρηματίες δημοσίων έργων, η απομάκρυνσή του, 2 Ιουλίου 2003, ερμηνεύθηκε από τον διεθνή Τύπο ως απόφαση του Κ. Σημίτη να πατάξει την διαφθορά (Laliotis, Costas, Public Works Minister. Referred to in: Greece’s prime minister tackles corruption. In http://www.economist.com From The Economist print edition, July 10, 2003. [Mr Laliotis was unpopular with many Greeks because of his cosiness with a group of local building contractors (he served a long stretch as public-works minister) and his diehard anti-Americanism.]
Greece’s prime minister tackles corruption. In http://www.economist.com From The Economist print edition, July 10, 2003. [Flushed with self-confidence after Greece’s competent six-month stint in the EU presidency, Costas Simitis, the prime minister, has decided it is time to clean up the governing Pan-Hellenic Socialist Movement (known as Pasok) and make it more “European”.).
Υπό επεξεργσίαν: Το Πολυμελές Πρωτοδικείο Αθηνών τον κατεδίκασε για συκοφαντική δυσφήμιση δύο βουλευτών και ενός Ευρωβουλευτή της Νέας Δημοκρατίας, για την υπόθεση του Κτηματολογίου (Σημ.Λασκ.:Τι είναι αυτό; Χρειάζεται η Ελλάς κτηματολόγιο;), υποχρεώνοντάς τον να καταβάλει αποζημίωση ύψους €140.000 σε έκαστο των εναγόντων. Τον Ιούνιο 2006, ύστερα από πολυετή δικαστική διαμάχη το Εφετείο Αθηνών κατεδίκασε τον Κ. Λαλιώτη για συκοφαντική δυσφήμηση του πρώην πρωθυπουργού Κ.Μητσοτάκη
”.

Για να κλείσουν λοιπόν τα στόματα των συκοφαντών, για να μην σέρνονται αστήρικτες υποψίες, για να σωθεί η τιμή του πολιτικού κόσμου, για να μην δηλητηριάζεται το κλίμα με γενική απαξίωση των πολιτικών και της πολιτικής, αφού οι πιό κακόπιστοι παρεξηγούν την ευγενική σιωπή των συναδέλφων και των συναγωνιστών του και την αποδίδουν σε ομερτά, προτείνω να του ζητηθεί από τους φίλους του, να πάρει μόνος του την πρωτοβουλία και να ζητήσει εξονυχιστικό έλεγχο του ‘Πόθεν Έσχες’ του. Έτσι πρέπει να πράττει κάθε έντιμος πολιτικός άνδρας και έτσι θα πρέπει να θεσμοθετηθεί να γίνεται για όλους. Πραγματικό ‘Πόθεν Έσχες’ και όχι εικονικό όπως ατυχώς γίνεται μέχρι σήμερα, ίσως λόγου φόρτου εργασίας των υπηρεσιών της Βουλής, που νομίζω θα έπρεπε το ολιγομελές προσωπικό της να πάρει 18 μισθούς για να προλάβει να διεκπεραιώσει τον έλεγχο. Ίσως πάλι να πρέπει να γίνουν νέες προσλήψεις συγγενών βουλευτών ή στελεχών του “Λάος” (κοσμούν ήδη, όπως αποκάλυψε χθες η “Ελευθεροτυπία”, δεκάδες από αυτά τις υπηρεσίες της Βουλής μας) με ειδικά επιστημονικά προσόντα, εκτός ΑΣΕΠ αφού ο χρόνος βιάζει, και να συσταθεί ειδική αδιάφθορη υπηρεσία της Βουλής, υπό τον υιό Λεβέντη ή την ανεψιά Έλσας Παπαδημητρίου, ή έστω υπό την άρτι προσληφθείσα προσοντούχο συνεργάτιδα Γεωργίου Καρατζαφέρη. Είμαι βέβαιος πως ο Κώστας Λαλιώτης, ένας πολιτικός με διάφανη πορεία, θα δεχθεί το αυτονόητο. Ο έλεγχος θα γίνει και η εντιμότης του θα λάμψει. Το πολίτευμά μας θα βγει κερδισμένο σε κάθε περίπτωση και τα δημόσια ήθη θα τονωθούν. Το περί δικαίου αίσθημα της κοινής γνώμης θα ικανοποιηθεί. Όπως λέει συνεχώς ο πρωθυπουργός μας “Όλα στο Φως”. Η ταπεινότης μου υπερθεματίζει μαζί με τον Γκαίτε: “Περισσότερο φως”.

Ξέρω πως το ΚΚΕ δεν καταδέχεται να ασχοληθεί με τέτοια μικροζητήματα αστικής ηθικής έχοντας ως πρώτυπό του τον φωτεινό κόσμο του υπαρκτού σοσιαλισμού όπου η αρετή ήταν δια νόμου κατοχυρωμένη και απαραβίαστη. Ο ΣΥΡΙΖΑ επίσης, είναι αφ’ ενός διαποτισμένος από το σαβουάρ βιβρ και τον πολιτικό πολιτισμό των κ.κ. Κύρκου-Κουβέλη που δεν επιτρέπει αδιακρισίες σε προσωπικά δεδομένα όπως είναι οι τραπεζικοί λογαριασμοί πολιτικών ή το αναψυκτήριο του κου Μαγγίνα, αφ’ ετέρου από τα επαναστατικά ήθη των κ.κ. Αλαβάνου και Τσίπρα, που δεν αφήνουν χρόνο για ενασχόληση με τέτοια κουτσομπολικά και προσωπικού επιπέδου ζητήματα, όταν υπάρχουν θεσμοί που πρέπει να αλλάξουν ή όταν ετοιμάζεται η έφοδος στα Χειμερινά Ανάκτορα. Τα φαινόμενα διαφθοράς θα εκλείψουν όταν ανατραπεί το Σύμφωνο Σταθερότητας και κανείς λόγος δεν υπάρχει να ρίχνουμε το επίπεδο, να αποπροσανατολίζουμε το λαό ή να χαλάμε τις καρδιές μας μέχρι τότε. Αυτή είναι η αριστερή αντίληψη που ανέχεται να γεμίζει ο Κορυδαλλός μόνο από περιθωριακούς και που φοβάμαι πως βασίζεται στις σοφές παρακαταθήκες περί της ηθικής της Εξουσίας των αείμνηστων Μπρέζνιεφ-Τσαουσέσκου και οφείλουμε να τη σεβαστούμε.

Ελπίζω λοιπόν κάποιος μικροαστός βουλευτής της ΝΔ ή του “Λάος” (ναι ντρέπομαι που το λέω, αλλά εκεί φτάσαμε) που δεν θα έχει κάποιο σκελετό στη ντουλάπα του για να συμψηφίσει, να βρει το θάρρος να προτείνει εξονυχιστικό αδιάβλητο έλεγχο των οικονομικών του κου Λαλιώτη και οποιουδήποτε πολιτικού που είναι σημείο αντιλεγόμενο ή και όλων ανεξαιρέτως, γιατί αυτό είναι και το πνεύμα του περί ‘Πόθεν Έσχες’ νόμου και η απαίτηση μιας δικαιολογημένα καχύποπτης κοινωνίας που καλείται σε τεράστιες θυσίες χωρίς να βλέπει να επιστρέφει ούτε σέντσι στα λεηλατημένα κρατικά ταμεία. Εκτός κι αν ο πολιτικός κόσμος έχει συνηθίσει να κρύβεται πίσω από το δάχτυλό του και να κάνει το κορόιδο. Αυτή η πρακτική όμως θα οδηγήσει στο ισοπεδωτικό σόφισμα “οι 300 της Βουλής” φταίνε όλοι και φταίνε το ίδιο, που ήδη διακινείται από τους εχθρούς του Κοινοβουλευτισμού.

Ροΐδη Εμμονές

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

ΠΑΙΔΕΣ, ΠΡΙΝ ΤΟΝ ΕΛΕΓΧΟ ΓΙΑ ΤΟ ΠΟΘΕΝ ΑΙΣΧΟΣ ΤΟΥ ΘΕΙΟΥ ΒΡΕΦΟΥΣ,ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΨΑΞΕΤΕ ΠΩΣ ΔΙΑΒΟΛΟ ,ΕΠΙ ΔΙΚΤΑΤΟΡΙΑΣ,ΕΚΑΝΕ ΜΟΝΟ ...3 ΗΜΕΡΕΣ ΣΤΡΑΤΟ!!!!!ΜΗΝ ΤΟΛΜΗΣΕΙ ΝΑ ΤΟ ΑΡΝΗΘΕΙ ΔΙΟΤΙ ΗΤΑΝ ΣΥΜΦΟΙΤΗΤΗΣ ΤΟΥ ΑΔΕΛΦΟΥ ΜΟΥ ΣΤΗΝ ΟΔΟΝΤΙΑΤΡΙΚΗ ΚΑΙ ΦΕΥΓΟΝΤΑΣ ΤΕΤΑΡΤΗ ΑΠΟ ΤΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΤΟΝ ΧΑΙΡΕΤΙΣΕ, ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΔΕΥΤΕΡΑ ΗΤΑΝ ΠΑΛΙ ΠΑΡΩΝ ΣΤΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ΄...ΣΕ ΕΡΩΤΗΣΗ ΤΟΥ ΑΔΕΛΦΟΥΜΟΥ -ΤΙ ΕΓΙΝΕ ΡΕ ΚΩΣΤΑ? Ο ..ΚΩΣΤΑΣ ΤΟΥ ΕΚΛΕΙΣΕ ΤΟ ΜΑΤΙ ΚΑΙ ΤΟΥ ΕΙΠΕ ΣΥΝΟΜΩΤΙΚΑ΄ αστο τωρα δεν βαριεσαι ,θα σου πω αλλη φορα!!!!!! ΜΕ ΣΥΓΧΩΡΕΙΤΕ ΑΛΛΑ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΟΤΙ ΠΑΙΞΑΜΕ ΑΛΛΑΞΟΚΩΛΙΕΣ....... ΤΟ ΑΤΙΜΟΥΛΙ ,ΗΤΑΝ ΚΑΙ ΖΩΗΡΟ ....