Ο πρωθυπουργός της Ιρλανδίας εκνευρίζεται
Μια συνέντευξη που δίνει με εξαιρετικό τρόπο το τι συμβαίνει αυτή τη στιγμή στην Ιρλανδια,τι προηγήθηκε και πώς φτάσανε εκεί.
Ο Μιχάλης Γιούλτον,αντιπρόεδρος της ελληνικής κοινότητας της Ιρλανδίας μιλά για:
Το φόβο που κυριαρχεί υτη τη στιγμή στην Ιρλανδία,το ποσό που θα χρειαστεί να δανειστουν το οποίο ακόμη δεν έχει ξεκαθαριστεί πόσο είναι,-αλλη μια ομοιότητα με την Ελλάδα.
Οι τράπεζες της Ιρλανδίας που χρηματοδοτούνται απ το κράτος.
Οι τράπεζες που δάνειζαν σε μεγάλες οικοδομικές επιχειρήσεις φίλων της κυβέρνησης,η διαφθορά που υπάρχει στην Ιρλανδία και την οποία παρέβλεπαν όσο επικρατούσε ευημερία-το ίδιο και δώ με Ελλάδα.Οι πολίτες κι εδώ παραβλέπαμε τη διαφθορά των πολιτικών μας όσο ζούσαμε καλά.Δε δίναμε μία για τις μίζες που βλέπαμε να σβουρίζουν γύρω μας.Το θέμα ειναι πως ΚΑΙ στην Ιρλανδία ΚΑΙ στην Ελλάδα το μάρμαρο της διαφθοράς των πολιτικών θα το πληρώσει ο λαός.
Οι τράπεζες που έδιναν δάνεια πολλαπλάσια της αξίας των σπιτιών.Οι τιμές των οικιών που πλέον έχουν πέσει απίστευτα.
Ο Ιρλανδικός λαός που κινδυνεύει να χάσει τα σπίτια του.Το κράτος που χρωστά στις ευρωπαικές τράπεζες,ένα ποσό που φτάνει τα 160 δις,ποσό μεγαλύτερο απ αυτό που χρωστά η Ελλάδα.Κάθε πολίτης της Ιρλανδίας θα χρωστά γύρω στα 60000 ευρώ.
Οι Ελληνες της Ιρλανδίας-η διαστρωμάτωσή τους.
Η διαφθορά της Ιρλανδίας που το πικ της αφορά τους ανθρώπους της εξουσίας και των επιχειρήσεων.
Το μέγεθος του προβλήματος που ακόμη δεν το έχουν διαπιστώσει στις πλήρεις του διαστάσεις.
Ο αρχηγός της αντιπολίτευσης το κομμα του οποιου έχει συνεκτικούς δεσμούς με την απελευθέρωση της Ιρλανδίας αλλά και ευθύνες για την ασυδοσία των τραπεζών.
Ο συνασπισμός της κυβέρνησης της Ιρλανδίας-οι κεντροδεξιοί που είχαν πάρει 40 τοις εκατό και οι πράσινοι που ειχαν πάρει 7 τοις εκατό,τώρα έχουν το μεν πρώτο κατω από 20 τοις εκατό και οι δε πράσινοι κάτω από ένα τοις εκατό.Επίσης το ΣΙΝ ΦΕΙΝ που θα κερδίσει,συμφωνα με τα γκάλλοπ τις τοπικές εκλογές.
Προσέξτε επισης πώς οι δύο παρουσιαστές(οι οποίοι για οσους τους έχουν ακούσει στηρίζουν αναφανδόν τον Παπανδρέου,πώς εδώ πάνε να περάσουν ότι εντάξει,δεν ειναι το ίδιο Ελλάδα και Ιρλανδία.Μην δούμε πως φέρονται εκεί οι δημοσιογράφοι και θέλουμε και μεις εδώ.Εδώ είπαμε…Είναι άλλοοοο….
Ποιο ειναι το άλλο;;;;Ο Παπανδρέου δεν ήταν μέλος ΌΛΩΝ των κυβερνήσεων-και μάλιστα σε εξάρχουσες θέσεις-που μας έφεραν εδώ;Δεν ήταν μέλος των κυβερνήσεων οπου μέλη τους πλούτισαν,έφαγαν,υπερχρέωσαν τη χώρα;Δεν ήταν εξάρχον μέλος των κυβερνήσεων όπου οι μίζες πήγαιναν κι ερχόταν;Ο Παπανδρέου ήρθε από παρθενογένεση;
Αλλά ειναι τόσο γελοίοι οι τύποι και το κάνουν τόσο καρφωτά στην προσπάθειά τους να αθωωσουν την κυβέρνηση Παπανδρέου.
———————————–
Παρακάτω παραθέτω δύο εξαιρετικά ενδιαφέροντα άρθρα για την Ιρλανδία.Πως η χώρα πρύτυπο έφτασε να κατέρχεται σε κηδεμονία απ το ΔΝΤ
——
Οι τέσσερις ζωές του «ιρλανδικού μοντέλου»-Η άλλη πλευρά του «κέλτικου τίγρη»
«Αναγέννηση» μέσα από τη λιτότητα - Από τον ενθουσιασμό των ΜΜΕ στην κοινωνική απόγνωση
Του RENAUD LAMBERT-Δημοσιογράφος «Le Monde diplomatique
Η πραγματικότητα της ιρλανδικής οικονομίας επιβεβαιώνει τους χειρότερους φόβους: το δημοσιονομικό έλλειμμα της χώρας έχει εκτοξευθεί στο 32% του ΑΕΠ! Την ίδια στιγμή, το Δουβλίνο διαπιστώνει ότι το πρόγραμμα λιτότητας που εφαρμόζει για να καθησυχάσει τους επενδυτές επιδεινώνει την ύφεση και… προκαλεί την ανησυχία των αγορών. Διόλου απίθανο, λοιπόν, ο κέλτης «καλός μαθητής» να βρεθεί στη γωνία των αφερέγγυων, μαζί με τον έλληνα «σκράπα».
Η φούσκα κρυβόταν πίσω από το ιρλανδικό «οικονομικό θαύμα». Βρισκόμαστε μπροστά σε μια νέα μετάλλαξη του ιρλανδικού μοντέλου, αυτή τη φορά λιγότερο αξιοθαύμαστη από τις προηγούμενες.
Papaioannou
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου