Η τήρηση του Συντάγματος επαφίεται στον πατριωτισμό των Ελλήνων, που δικαιούνται και υποχρεούνται να αντιστέκονται με κάθε μέσο εναντίον οποιουδήποτε επιχειρεί να το καταλύσει με την βία Άρθρο 120 (παραγρ.4) του ισχύοντος Συντάγματος της Ελλάδας (ακροτελεύτια διάταξη).

Δεν αναγνωρίζουμε το χρέος

Είτε θα πετύχουμε και θα πάρουμε την πατρίδα μας πίσω, είτε θα χαθούμε για αιώνες στις πατρίδες των άλλων και των υπερκρατικών διεθνών οργανισμών, τις νέες αυτοκρατορίες.Εδώ που φθάσαμε, δεν έχουμε να χάσουμε τίποτα περισσότερο από τις αλυσίδες μας.
Όσο περνούν οι εβδομάδες η κατάστασή μας θα γίνεται όλο και πιο αντιληπτή.
Μέχρι την Εξέγερση

Δεν σας θέλει ο λαός ελικόπτερα και μπρος

To να παράγεις ο ίδιος τα τρόφιμά σου είναι ίσως ένα από τα πιο επικίνδυνα πράγματα που μπορείς να κάνεις σήμερα, γιατί είναι ένα βήμα προς την κατάκτηση της ελευθερίας σου!

''Σκλάβος είναι αυτός που ελπίζει ότι θα έρθουν να τον ελευθερώσουν''
Έζρα Πάουντ 1885 – 1972

Παρασκευή 10 Δεκεμβρίου 2010

Θέλουν να μετατρέψουν τον αέρα σε εμπόρευμα

Η οπτική των αγροτών στις συνομιλίες της Κανκούν: «Θέλουν να μετατρέψουν τον αέρα σε εμπόρευμα»

Guardian
John Vidal, environment editor
Μετάφραση:axinosp

Η Κανκούν αυτή την εβδομάδα είναι η πόλη των λεωφορείων. Κάθε μέρα εκατοντάδες φέρυ είναι κλεισμένα από 5.000 από διπλωμάτες όλου του πλανήτη, επιχειρηματίες και μη κυβερνητικές ομάδες από και προς το κέντρο, της γρήγορα αναπτυσσομένης πόλης, στο πολυτελές Moon Palace παραθαλάσσιο θέρετρο 35 χιλιόμετρα μακριά από όπου γίνεται η διάσκεψη για το κλίμα του ΟΗΕ.

Μόλις έχει γίνει αντιληπτό, ότι άλλα 100 λεωφορεία που μεταφέρουν περίπου 3.000 αγρότες, ιθαγενείς, μέλη κοινωνικών κινημάτων από 12 χώρες έχουν φθάσει από όλο το Μεξικό και τη Λατινική Αμερική, που συγκλίνουν σε οκτώ «καραβάνια» σε ένα παλιό γήπεδο μπάσκετ σε ένα από τα φτωχότερα μέρη της πόλης .

Οι ομάδες των διπλωματών και των αγροτών δεν θα μπορούσε να είναι πιο διαφορετικές. Ο ένας πληρώνει μέχρι $ 400 την νύχτα για δωμάτιο σε ξενοδοχείο με θέα μια καταγάλανη θάλασσα, ο άλλος δουλεύει στην περιοχή για $ 400 το χρόνο και στρατοπεδεύει στο τσιμεντένιο πάτωμα μιας αθλητικής αίθουσας . Και οι δύο ισχυρίζονται ότι έχουν λύσεις για την παγκόσμια κλιματική κρίση, αλλά ο ένας τρώει αστακό, ο άλλος φασόλια!!

Σήμερα, όταν οι πολιτικοί άρχισαν τις συνομιλίες, οι αγρότες διαδήλωσαν ειρηνικά στο Κανκούν και απέρριψαν αυτό που ονομάζουν "ψεύτικες λύσεις» και που προτείνονται στο Moon Palace.

"Αυτό που προτείνουν είναι καλό μόνο για τους Καπιταλιστές. Ο Καπιταλισμός έχει προκαλέσει την κλιματική αλλαγή και τώρα θέλει να κάνει νέες μπίζνες με αυτήν.. Θέλουν να μετατρέψουν τον αέρα σε εμπόρευμα. Θέλουν να βάλουν τιμή στα πάντα», λέει ο Luis Gomes de Maura του κινήματος εργαζομένων ακτημόνων της Βραζιλίας (Movimento dos trabalhadores Rurais Sem Terra). "Αυτές είναι ψεύτικες λύσεις για την αλλαγή του κλίματος."

"Η Κανκούν ήταν μια σκληρή εμπειρία για τους αγρότες”, λέει ο Paul Nicholson, Βάσκος συντονιστής της Via Campesina, του διεθνούς κίνηματος των αγροτών που διοργάνωσε μια εναλλακτική διάσκεψη στην Κανκούν για το κλίμα . Η συνάντηση θα διευθυνθεί από τον πρόεδρο Έβο Μοράλες της Βολιβίας, την Πέμπτη και, ενδεχομένως, από άλλες ηγέτες χωρών της Λατινικής Αμερικής αργότερα αυτή την εβδομάδα.

"Τα καραβάνια στην πορεία τους προς την Κανκούν επισκέφθηκαν σημεία σε ολόκληρο το Μεξικό με περιβαλλοντικές ζημίες. Έχουν δει κατάμουτρα τις επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής, τη ξηρασία, τη ρύπανση των υδάτων, τα γιγάντια υδροηλεκτρικά φράγματα, τις καταπατήσεις γης, τα μεγάλα ορυχεία και την ανεξέλεγκτη αστικοποίηση, », λέει ο Nicholson.

«Το Καραβάνι μας ήταν 25 λεωφορεία και μας σταμάτησαν και μας έψαξαν πέντε φορές ο στρατός και την αστυνομία. Είχαμε Μάγια ιερείς, αλλά δεν είχαμε καν το δικαίωμα να κάνουμε τελετές σε αρχαιολογικούς χώρους», λέει ο ακτιβιστής των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και συγγραφέας Niels Barmeyer, ο οποίος ζει στο κεντρικό Μεξικό και ταξίδεψε με τους αγρότες στην Κανκούν.

«Οι άνθρωποι εδώ έχουν βιώσει την κρίση του κλίματος πολύ περισσότερο από τους ανθρώπους που ζουν στις πόλεις. Είχαν την γεωργία τους που επλήγη από την εισαγωγή φθηνού GM καλαμποκιού και τώρα απλά δεν αξίζει να καλλιεργούν καλαμπόκι σε πολλά μέρη τώρα. Οι άνθρωποι εγκαταλείπουν τα χωράφια τους και πηγαίνουν στην Αμερική".

"Τώρα απειλούνται από τη διατήρηση( του φυσικού περιβάλλοντος), λέει ο Barmeyer. «Υπάρχει έντονη ανησυχία για τις κινήσεις, στην διάσκεψη για το κλίμα, στο να θεσπίσει ένα καθεστώς προστασίας των δασών που ονομάζεται Redd (μείωση των εκπομπών από την αποδάσωση). Αυτό θα επιτρέψει στις πλούσιες χώρες να αντισταθμίσουν τις εκπομπές τους για το κλίμα, με την καλύτερη προστασία των δασών.

"Οι χώρες προσπαθούν να πουλήσουν τη διατήρηση των δασών στο όνομα της αλλαγής του κλίματος, αλλά είναι ένα τέχνασμα. Στην πραγματικότητα παίρνουν τα δάση πάνω από την προγονική γη και τα ανακηρύττουν βιόσφαιρα. διατήρησης αποθεμάτων. Άνθρωποι στερούνται της πρόσβασης τους στη γη που έχουν χρησιμοποιήσει για αιώνες ή να έχουν νερό που απαγορεύεται λόγω διατήρησης."

Απορρίπτουν τα συστήματα εμπορίας εκπομπών άνθρακα, τις καλλιέργειες βιοκαυσίμων , την γεω-μηχανική και τις λύσεις που προτείνονται από την Παγκόσμια Τράπεζα. "Η Αγροτική γεωργία δεν συμβάλλει μόνο θετικά στην ισορροπία του άνθρακα του πλανήτη, αλλά απασχολεί 2,8 δισεκατομμύρια ανθρώπους και παραμένει ο καλύτερος τρόπος για την καταπολέμηση του υποσιτισμού», λέει ο Josie Riffaud, ένας Γάλλος αγρότης.

«Το μήνυμά μας είναι ότι η γεωργία αγροτών μπορούν να ταΐσει τον παγκόσμιο πληθυσμό και να συμβάλλουν στην ψύξη του πλανήτη. Εμείς οι μικροί αγρότες και οι αυτόχθονες πληθυσμοί είμαστε σε σοβαρό κίνδυνο. Θα εξαφανιστούμε, αν τα πράγματα συνεχίσουν έτσι. Ποιος θα θρέψει τους ανθρώπους τότε;
Η Βιομηχανική γεωργία οδηγεί μόνο σε περισσότερη πείνα και σε αλλαγή του κλίματος. "

1 σχόλιο:

Lost In Translation είπε...

Μιλάμε για μία συνάντηση υπό την "διεύθυνση" του Έβο (-και-ξερό-ψωμί!), σε μία πόλη των Μάγια, φάτσα στην Κούβα, αλλά και στο Μα'ι'άμι (Φλόριντα), καθώς και στο Χιούστον (Τέξας), ή κάνω λάθος; Γουστάρω τα μάλα!!!