Η τήρηση του Συντάγματος επαφίεται στον πατριωτισμό των Ελλήνων, που δικαιούνται και υποχρεούνται να αντιστέκονται με κάθε μέσο εναντίον οποιουδήποτε επιχειρεί να το καταλύσει με την βία Άρθρο 120 (παραγρ.4) του ισχύοντος Συντάγματος της Ελλάδας (ακροτελεύτια διάταξη).

Δεν αναγνωρίζουμε το χρέος

Είτε θα πετύχουμε και θα πάρουμε την πατρίδα μας πίσω, είτε θα χαθούμε για αιώνες στις πατρίδες των άλλων και των υπερκρατικών διεθνών οργανισμών, τις νέες αυτοκρατορίες.Εδώ που φθάσαμε, δεν έχουμε να χάσουμε τίποτα περισσότερο από τις αλυσίδες μας.
Όσο περνούν οι εβδομάδες η κατάστασή μας θα γίνεται όλο και πιο αντιληπτή.
Μέχρι την Εξέγερση

Δεν σας θέλει ο λαός ελικόπτερα και μπρος

To να παράγεις ο ίδιος τα τρόφιμά σου είναι ίσως ένα από τα πιο επικίνδυνα πράγματα που μπορείς να κάνεις σήμερα, γιατί είναι ένα βήμα προς την κατάκτηση της ελευθερίας σου!

''Σκλάβος είναι αυτός που ελπίζει ότι θα έρθουν να τον ελευθερώσουν''
Έζρα Πάουντ 1885 – 1972

Δευτέρα 28 Μαρτίου 2011

Μερική τήξη ράβδων καυσίμου στους αντιδραστήρες της Φουκουσίμα

Η Ιαπωνική κυβέρνηση κοινοποίησε συγκεκριμένα στοιχεία, προκειμένου να υπογραμμίσει πως δεν υπήρξε ρωγμή στο κέλυφος του αντιδραστήρα 2, όπως εκδήλωσαν φόβο για αυτό το ενδεχόμενο ορισμένοι ειδικοί.

Συγκεκριμένα, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιούκιο Εντάνο, προέβη σε δηλώσεις σημειώνοντας ότι «η ακτινοβολία στους πυρηνικούς αντιδραστήρες της Φουκουσίμα φαίνεται να προέρχεται από τη μερική τήξη ράβδων καυσίμου που ήρθαν σε επαφή με το νερό που χρησιμοποιείται για την ψύξη του αντιδραστήρα». Μεγάλη είναι η πιθανότητα, η μερική τήξη να προκλήθηκε όταν το τσουνάμι κατέστρεψε τον αντιδραστήρα, με αποτέλεσμα να διακοπεί η λειτουργία του συστήματος ψύξης του.

Συμπλήρωσε ακόμα ότι «η ραδιενέργεια στο αέρα περιορίστηκε κυρίως μέσα στο κτίριο του αντιδραστήρα. Πρέπει να διασφαλίσουμε ότι το νερό δεν περνά στο έδαφος ή στην θάλασσα».

Την ίδια στιγμή, προσπάθειες για να τεθεί υπό έλεγχο το πυρηνικό εργοστάσιο της Φουκουσίμα καταβάλλουν οι μηχανικοί, καθώς αντιμετωπίζουν μία κατάσταση που τους αναγκάζει ανά τακτά διαστήματα να διακόψουν την εργασία τους, λόγω πυρκαγιών, εκρήξεων αλλά και διαρροών.

Ο Νετζμεντίν Μεσκάτι, ειδικός στο θέμα αυτό από το πανεπιστήμιο της Νότιας Καρολίνας επισήμανε πως «ίσως η κατάσταση να είναι πολύ σοβαρότερη από αυτή που θέλουν να πιστεύουμε», τονίζοντας ότι ίσως να χρειαστεί η επέμβαση των Ηνωμένων Εθνών για να σταθεροποιηθεί η κατάσταση.
Παράλληλα, η Υπηρεσία Πυρηνικής Ασφάλειας της Ιαπωνίας, ανακοίνωσε ότι τo επίπεδο του ραδιενεργού ιωδίου στη θάλασσα είναι 1.150 φορές υψηλότερο από το ανώτατο επιτρεπτό όριο.

Οι μετρήσεις αυτές πραγματοποιήθηκαν σε δείγματα νερού που ελήφθησαν από τη θάλασσα σε απόσταση μόλις 30 μέτρων από τους αντιδραστήρες 5 και 6, στη βόρεια πλευρά των εγκαταστάσεων. Οι δύο αυτοί αντιδραστήρες δεν έχουν υποστεί μεγάλες ζημιές, καθώς υπόκειντο εργασίες συντήρησής και δεν βρίσκονταν σε λειτουργία κατά τη διάρκεια του σεισμού.
Το Ποντίκι

Δεν υπάρχουν σχόλια: