Η τήρηση του Συντάγματος επαφίεται στον πατριωτισμό των Ελλήνων, που δικαιούνται και υποχρεούνται να αντιστέκονται με κάθε μέσο εναντίον οποιουδήποτε επιχειρεί να το καταλύσει με την βία Άρθρο 120 (παραγρ.4) του ισχύοντος Συντάγματος της Ελλάδας (ακροτελεύτια διάταξη).

Δεν αναγνωρίζουμε το χρέος

Είτε θα πετύχουμε και θα πάρουμε την πατρίδα μας πίσω, είτε θα χαθούμε για αιώνες στις πατρίδες των άλλων και των υπερκρατικών διεθνών οργανισμών, τις νέες αυτοκρατορίες.Εδώ που φθάσαμε, δεν έχουμε να χάσουμε τίποτα περισσότερο από τις αλυσίδες μας.
Όσο περνούν οι εβδομάδες η κατάστασή μας θα γίνεται όλο και πιο αντιληπτή.
Μέχρι την Εξέγερση

Δεν σας θέλει ο λαός ελικόπτερα και μπρος

To να παράγεις ο ίδιος τα τρόφιμά σου είναι ίσως ένα από τα πιο επικίνδυνα πράγματα που μπορείς να κάνεις σήμερα, γιατί είναι ένα βήμα προς την κατάκτηση της ελευθερίας σου!

''Σκλάβος είναι αυτός που ελπίζει ότι θα έρθουν να τον ελευθερώσουν''
Έζρα Πάουντ 1885 – 1972

Παρασκευή 26 Δεκεμβρίου 2008

Τρόμος ότι η οικονομία των ΗΠΑ θα καταλήξει σε «ιαπωνική» τραγωδία…

ZEZA ZHKOY
Πολύ βαθιά είναι τα τραύματα που υπέστη η αμερικανική οικονομία εξαιτίας των συνεχών τριγμών που προκαλεί το σκάσιμο της «φούσκας» της αγοράς κατοικίας και η πιστωτική κρίση. Πακτωλός δισεκατομμυρίων δολαρίων διάσωσης προετοιμάζεται από το οικονομικό επιτελείο του Ομπάμα, με δημοσιονομικά πακέτα -μαμούθ που θα αγγίξουν το 1 τρισ. και πλάνα για τη δημιουργία 3 εκατ. θέσεων εργασίας εντός δύο ετών. Ομως, η «μαύρη τρύπα» στην οποία βυθίζεται η αμερικανική οικονομία ραγδαία μεγαλώνει. Τα «θύματα» από τη δεινή κρίση στην αγορά κατοικίας καθώς και από τις άπληστες κερδοσκοπικές επενδύσεις των αμερικανικών τραπεζών, πολλαπλασιάζονται.
Yπάρχει, όντως, πραγματικός πανικός… Οι φόβοι μιας βαθιάς ύφεσης, που έχει ήδη κυκλώσει βίαια την αμερικανική οικονομία, έχουν πάρει διαστάσεις. Τώρα προεξοφλείται από τη Wall Street πως τα στοιχεία για το Aκαθάριστο Eγχώριο Προϊόν τετάρτου τριμήνου, θα είναι στην κυριολεξία «μαύρα». Δηλαδή, αναμένεται ότι το ΑΕΠ θα καταγράψει επιδείνωση της τάξεως έως και του 6%(!), επί ετησίας βάσεως. Η έκρηξη της «φούσκας» της subprime στεγαστικής πίστης και το πιστωτικό κραχ (credit crunch) σημαίνει ότι κάποιος, κάπου, πρέπει να αποδεχθεί ζημίες τρισεκατομμυρίων δολαρίων. Επειδή οι τεράστιες διαγραφές ζημιών από τις αμερικανικές τράπεζες δεν επαρκούν, γι’ αυτό οι Πόλσον και Μπερνάνκι χορηγούν αφειδώς «τζάμπα» χρήμα στους τραπεζίτες. Οι πάντες δείχνουν να φοβούνται το «ιαπωνικό» σενάριο, όπου η ύφεση συνδυάζεται με αποπληθωρισμό, καθώς μέχρι στιγμής τίποτε δεν έχει αποδώσει για να τονωθεί η αμερικανική οικονομία. Η πιστωτική κρίση και οι συνέπειές της έχουν πάρει μεγάλες διαστάσεις και απειλούν ευθέως χωρίς διάκριση τις οικονομίες της Δύσης και της Ανατολής. Η ύφεση δεν είναι φάντασμα, είναι πλέον μια δεινή πραγματικότητα και στην Ιαπωνία. Χθες Τετάρτη ο πρωθυπουργός Τάρο Αζο εξήγγειλε γιγαντιαίο πακέτο οικονομικών μέτρων ύψους 88,5 τρισ. γιεν (δηλαδή 986,6 δισ. δολαρίων). Ομως, ήδη οι προηγούμενες κυβερνήσεις του Tόκιο προσπαθώντας να αναζωογονήσουν την οικονομία, έχουν δημιουργήσει βουνά από χρέη. Aν τα τρισεκατομμύρια γιεν, στα οποία ανέρχεται το δημόσιο χρέος της Iαπωνίας, συσσωρεύονταν σε χαρτονομίσματα των 10.000 γιεν, θα δημιουργούνταν ένα βουνό 870 φορές υψηλότερο από το Εβερεστ. Aυτό το βουνό από χρέος, που αντιπροσωπεύει το 180% του ιαπωνικού AEΠ, σημαίνει ότι κάθε πολίτης της χώρας συμπεριλαμβανομένων των μωρών που γεννιούνται τώρα, χρεώνεται περίπου 6 εκατ. γιεν, ή περίπου τον μέσο όρο του ετήσιου εισοδήματος ενός μισθωτού.
http://news.kathimerini.gr/4dcgi/news/economyinteragor_2SubCategorie&xml/&aspKath/economy&fdate=25/12/2008

Δεν υπάρχουν σχόλια: