Η τήρηση του Συντάγματος επαφίεται στον πατριωτισμό των Ελλήνων, που δικαιούνται και υποχρεούνται να αντιστέκονται με κάθε μέσο εναντίον οποιουδήποτε επιχειρεί να το καταλύσει με την βία Άρθρο 120 (παραγρ.4) του ισχύοντος Συντάγματος της Ελλάδας (ακροτελεύτια διάταξη).

Δεν αναγνωρίζουμε το χρέος

Είτε θα πετύχουμε και θα πάρουμε την πατρίδα μας πίσω, είτε θα χαθούμε για αιώνες στις πατρίδες των άλλων και των υπερκρατικών διεθνών οργανισμών, τις νέες αυτοκρατορίες.Εδώ που φθάσαμε, δεν έχουμε να χάσουμε τίποτα περισσότερο από τις αλυσίδες μας.
Όσο περνούν οι εβδομάδες η κατάστασή μας θα γίνεται όλο και πιο αντιληπτή.
Μέχρι την Εξέγερση

Δεν σας θέλει ο λαός ελικόπτερα και μπρος

To να παράγεις ο ίδιος τα τρόφιμά σου είναι ίσως ένα από τα πιο επικίνδυνα πράγματα που μπορείς να κάνεις σήμερα, γιατί είναι ένα βήμα προς την κατάκτηση της ελευθερίας σου!

''Σκλάβος είναι αυτός που ελπίζει ότι θα έρθουν να τον ελευθερώσουν''
Έζρα Πάουντ 1885 – 1972

Τετάρτη 24 Δεκεμβρίου 2008

Εργασιακές σχέσεις «νέου τύπου»

Εργασιακές σχέσεις «νέου τύπου» εφευρίσκουν οι επιχειρήσεις στις ΗΠΑ προκειμένου να περιορίσουν τις απολύσεις και να αντεπεξέλθουν στη δριμεία οικονομική κρίση.
Από τους «γίγαντες» της Silicon Valley (Κοιλάδας του Πυριτίου) έως τις μικρο-μεσαίες επιχειρήσεις στην περιφέρεια, η πρακτική είναι πανομοιότυπη: Αντί των απολύσεων, οι εργοδότες προωθούν μέτρα όπως: Eβδομάδα τεσσάρων ημερών, υποχρεωτική αμισθί απουσία από την εργασία, αμισθί άδεια, πάγωμα μισθών, εθελούσια μείωση μισθού, μείωση συνταξιοδοτικών εισφορών, ευέλικτα ωράρια εργασίας?
Όπως χαρακτηριστικά επισημαίνει το δημοσίευμα της New York Times, «αυτοί οι εργοδότες μειώνουν το εργασιακό κόστος, χωρίς να μειώνουν, όμως, το εργατικό δυναμικό».
Σύμφωνα μάλιστα με πρόσφατη έρευνα, η λήψη αυτών των μέτρων συντελεί στη μείωση του αριθμού των επιχειρήσεων που σκοπεύουν να προχωρήσουν σε απολύσεις μέσα στο 2009: Η έρευνα βρήκε ότι τον Δεκέμβριο το 23% των επιχειρήσεων προγραμματίζουν απολύσεις τον επόμενο χρόνο, από το 26% που προγραμμάτιζε ανάλογες κινήσεις τον Οκτώβριο.
Αδεια αμισθίΕτσι, και ενώ οι απολύσεις στις ΗΠΑ πλησιάζουν επίπεδα ρεκόρ, η Dell ζήτησε από τους εργαζόμενους να πάρουν «παρατεταμένη αμισθί άδεια», η Cisco υιοθέτησε εβδομάδα τεσσάρων ημερών, η Motorola προχώρησε σε μειώσεις μισθών και η εφημερίδα «The Seattle Times» ανακοίνωσε ότι θα δώσει αμισθί υποχρεωτική άδεια σε 500 εργαζόμενους για να περικόψει δαπάνες που θα ξεπεράσουν το ένα εκατ. δολάρια.
Κάποιες εταιρείες προτιμούν την έμμεση μείωση μισθού, να περικόψουν δηλαδή τις εργοδοτικές εισφορές και τις εισφορές στα συνταξιοδοτικά ταμεία. Άλλες εταιρείες προτείνουν εθελούσια μείωση μισθού.
Το Πανεπιστήμιο Brandeis, για παράδειγμα, ζήτησε από τους καθηγητές να δεχθούν μείωση 1% στο μισθό τους ώστε να διασωθούν θέσεις εργασίας: Το 30% των καθηγητών δέχθηκε την πρόταση και το πανεπιστήμιο δεν έχει προχωρήσει σε απολύσεις.
Στην Κοιλάδα του Πυριτίου, βέβαια, το φαινόμενο είναι εκτεταμένο. Όπως επισημαίνει η εφημερίδα Financial Times, οι κολοσσοί της τεχνολογίας κλείνουν τα γραφεία τους για τις εορτές των Χριστουγέννων, οι οποίες φέτος θα κρατήσουν αρκετές μέρες παραπάνω.
Διακοπές Οι Hewlett-Packard, Cisco Systems, Advanced Micro Devices, Texas Instruments, Dell, Abode και CSC είναι μερικές από τις επιχειρήσεις που έκλεισαν την περασμένη Παρασκευή, για να ανοίξουν τα γραφεία τους στις 5 Ιανουαρίου.
«Οι μόνοι εργαζόμενοι που παρέμειναν στα γραφεία για να κρατήσουν τα φώτα αναμμένα είναι εκείνοι που απασχολούνται σε τμήματα ''πελατειακής υποστήριξης''», επισημαίνει το δημοσίευμα.
Η Hewlett-Packard μάλιστα ανακοίνωσε ότι οι έξι από τις συνολικά δέκα ημέρες αργίας θα αφαιρεθούν από την ετήσια άδεια των εργαζομένων, που συνήθως δεν ξεπερνά τις... δέκα μέρες τον χρόνο. Οσο για την Google, «έμβλημα της ευημερίας της Κοιλάδας του Πυριτίου», προχωρεί σε μείωση των πρόσθετων παροχών στα μεγαλο-στελέχη...
http://www.imerisia.gr/article.asp?catid=12337&subid=2&tag=12732&pubid=4455150

Δεν υπάρχουν σχόλια: