Η τήρηση του Συντάγματος επαφίεται στον πατριωτισμό των Ελλήνων, που δικαιούνται και υποχρεούνται να αντιστέκονται με κάθε μέσο εναντίον οποιουδήποτε επιχειρεί να το καταλύσει με την βία Άρθρο 120 (παραγρ.4) του ισχύοντος Συντάγματος της Ελλάδας (ακροτελεύτια διάταξη).

Δεν αναγνωρίζουμε το χρέος

Είτε θα πετύχουμε και θα πάρουμε την πατρίδα μας πίσω, είτε θα χαθούμε για αιώνες στις πατρίδες των άλλων και των υπερκρατικών διεθνών οργανισμών, τις νέες αυτοκρατορίες.Εδώ που φθάσαμε, δεν έχουμε να χάσουμε τίποτα περισσότερο από τις αλυσίδες μας.
Όσο περνούν οι εβδομάδες η κατάστασή μας θα γίνεται όλο και πιο αντιληπτή.
Μέχρι την Εξέγερση

Δεν σας θέλει ο λαός ελικόπτερα και μπρος

To να παράγεις ο ίδιος τα τρόφιμά σου είναι ίσως ένα από τα πιο επικίνδυνα πράγματα που μπορείς να κάνεις σήμερα, γιατί είναι ένα βήμα προς την κατάκτηση της ελευθερίας σου!

''Σκλάβος είναι αυτός που ελπίζει ότι θα έρθουν να τον ελευθερώσουν''
Έζρα Πάουντ 1885 – 1972

Παρασκευή 26 Δεκεμβρίου 2008

Νίκος Ευθυμίου: ''Αφιερώνω το βραβείο στην ελληνική νεολαία που τις τελευταίες ημέρες έγινε βορά ΑΝΕΡΜΑΤΙΣΤΩΝ ΦΑΦΛΑΤΑΔΩΝ

ΠΗΓΗ:www.marinews.gr

Αίσθηση προκάλεσε ο λόγος του προέδρου της Ένωσης Ελλήνων Εφοπλιστών Νίκου Ευθυμίου στη διάρκεια της εκδήλωσης για τα Lloyd’s Awards, την περασμένη Παρασκευή. Όταν παρέλαβε το βραβείο Achivement in Education or Training από τον υφυπουργό Πάνο Καμμένο, κανείς δεν περίμενε τι θα ακολουθούσε.Ο πρόεδρος της ΕΕΕ ξεκίνησε την ευχαριστήρια ομιλία του …by the book. Προηγουμένως ο Πάνος Καμμένος είχε διευκρινίσει ότι το συγκεκριμένο βραβείο για επιτεύγματα στην Ναυτική Εκπαίδευση θεσμοθετήθηκε από τη Lloyd’s μετά από πρόταση του ΥΕΝ< Απολογούμαι για αυτά που δεν έχουμε κάνει> είπε ο υφυπουργός και προσέθεσε: <Το βραβείο δίνετε στην Ε.Ε.Ε. για το 2008 έκανε μεγάλη προσπάθεια και μέσω διαφημιστικής καμπάνιας για την προσέλκυση των νέων στο ναυτικό επάγγελμα>.Στη συνέχεια τον λόγο πήρε ο Νίκος Ευθυμίου: < - Κάναμε μεγάλη διαφημιστική καμπάνια για την εκπαίδευση, πράγματι και θέλω να σας ευχαριστώ για τα καλά σας λόγια. -Θα προτιμούσαμε την καμπάνια να την είχε κάνει η πολιτεία. Κάναμε το αυτονόητο. Αποφασίσαμε και ξεκινήσαμε την καμπάνια. Σε έξι εβδομάδες συγκεντρώσαμε ως ΕΕΕ, ένα εκατομμύριο ευρώ και χρηματοδοτήσαμε την καμπάνια, που διήρκησε δύο μήνες, για την προσέλκυση νέων στις Ακαδημίες Εμπορικού Ναυτικού. - Χωρίς Έλληνες αξιωματικούς δεν θα έχουμε αξιόλογους αξιωματικούς στα πλοία μας και κατ’ επέκταση δεν θα έχουμε αξιόλογα στελέχη στα γραφεία. Θέλω να ευχαριστήσω όλους τους συναδέλφους και όλο τον ελληνικό εφοπλισμό>.Στο σημείο εκείνο ο Νίκος Ευθυμίου έκανε μία μικρή παύση, κοίταξε τους παρευρισκόμενους και εξαπέλυσε τα λεκτικά του βέλη:''Το βραβείο αυτό το αφιερώνω στην ελληνική νεολαία.Σε αυτά τα παιδιά που τις τελευταίες ημέρες έχουν γίνει βορά ανερμάτιστων φαφλατάδων και έχουν χάσει τον προσανατολισμό τους.
Και τονίζω τη λέξη ανερμάτιστων γιατί όλοι ξέρουμε τι σημαίνει (Υ.Σ. Marinews.gr Στις παραθαλάσσιες πόλεις με την δημώδη ναυτική έκφραση χαρακτηρίζεται ανερμάτιστος ή ασαβούρωτος εκείνος που δεν έχει ευστάθεια φρονήματος, ο ασταθής. Στην κυριολεξία ανερμάτιστο πλοίο χαρακτηρίζεται εκείνο το πλοίο που φέρει ελάχιστο ή καθόλου έρμα με συνέπεια να εμφανίζει αστάθεια σε μεγάλους διατοιχισμούς και να καθίσταται επικίνδυνο ανατροπής.) -Υποσχόμαστε ότι όσο περνάει από το χέρι μας , με τη βοήθεια της πολιτείας, θα φέρουμε τους νέους στο δρόμο τους και θα τους βγάλουμε την ταμπέλα της γενιάς των 700 ευρώ.''

http://makelio.blogspot.com/2008/12/blog-post_7141.html

Δεν υπάρχουν σχόλια: