Η τήρηση του Συντάγματος επαφίεται στον πατριωτισμό των Ελλήνων, που δικαιούνται και υποχρεούνται να αντιστέκονται με κάθε μέσο εναντίον οποιουδήποτε επιχειρεί να το καταλύσει με την βία Άρθρο 120 (παραγρ.4) του ισχύοντος Συντάγματος της Ελλάδας (ακροτελεύτια διάταξη).

Δεν αναγνωρίζουμε το χρέος

Είτε θα πετύχουμε και θα πάρουμε την πατρίδα μας πίσω, είτε θα χαθούμε για αιώνες στις πατρίδες των άλλων και των υπερκρατικών διεθνών οργανισμών, τις νέες αυτοκρατορίες.Εδώ που φθάσαμε, δεν έχουμε να χάσουμε τίποτα περισσότερο από τις αλυσίδες μας.
Όσο περνούν οι εβδομάδες η κατάστασή μας θα γίνεται όλο και πιο αντιληπτή.
Μέχρι την Εξέγερση

Δεν σας θέλει ο λαός ελικόπτερα και μπρος

To να παράγεις ο ίδιος τα τρόφιμά σου είναι ίσως ένα από τα πιο επικίνδυνα πράγματα που μπορείς να κάνεις σήμερα, γιατί είναι ένα βήμα προς την κατάκτηση της ελευθερίας σου!

''Σκλάβος είναι αυτός που ελπίζει ότι θα έρθουν να τον ελευθερώσουν''
Έζρα Πάουντ 1885 – 1972

Τετάρτη 24 Δεκεμβρίου 2008

Δεν πείθει η διάσωση της General Motors...

Ωρες αγωνίας περνάει ξανά η Wall Street, βλέποντας τώρα ότι εκτός από τις συνέπειες της ολέθριας χρηματοπιστωτικής κρίσης που παρασύρουν την κερδοφορία των επιχειρήσεων, καταρρέει και η General Motors. Οι επενδυτές ξεπουλούν τις μετοχές της κορυφαίας αυτοκινητοβιομηχανίας παρά το σχέδιο διάσωσης που εξήγγειλε την περασμένη Παρασκευή ο πρόεδρος Μπους. Χτες, η μετοχή της General Motors κατέρρευσε στα 3,73 δολάρια, δηλαδή στα χαμηλότερα επίπεδα 62 ετών, χάνοντας στη χτεσινή συνεδρίαση το 20% της αξίας της. Το σχέδιο προβλέπει μετάγγιση ρευστού, ύψους 17,4 δισ. δολαρίων, για να αποτραπεί η χρεοκοπία της General Motors και της μικρότερης Chrysler, από τα οποία τα 13,4 δισ. θα χορηγηθούν άμεσα και τα 4 δισ. στη συνέχεια. Να επισημανθεί ότι η Ford αρνήθηκε να ενταχθεί στο πρόγραμμα διάσωσης.
Oι δραματικές δονήσεις επαναλήφθηκαν στη Wall και στην αγορά Nasdaq. Το περιβάλλον κρίσης έχει παραλύσει τη λειτουργία των κορυφαίων εταιρειών. Οι φόβοι για βίαιη πρόσκρουση των οικονομιών, εντείνονται. Oι επενδυτές δύσκολα θα παραμερίσουν τις φοβίες και θα αγνοήσουν τις συνέπειες. Ενώ μυριάδες οι νέες «μαύρες» προειδοποιήσεις για πτώση επιχειρηματικών κερδών και μαζικών απολύσεων, δεν αφήνουν τους επενδυτές να ηρεμήσουν. Η επέκταση της κρίσης από τον τραπεζικό τομέα και στις εταιρείες λιανικού εμπορίου, επιδείνωσε το κλίμα στη Wall. Πικρή γεύση είχε χτες για τα χρηματιστήρια της Ευρώπης, η ανακοίνωση των δυσοίωνων στοιχείων για την βιομηχανική παραγωγή στην Ευρωζώνη. Η οικονομική και επιχειρηματική δραστηριότητα υποχωρεί ραγδαία με σοβαρές συνέπειες για την κατάσταση των ευάλωτων οικονομιών της Ευρωζώνης. Η λαϊκή δυσαρέσκεια και αγωνία είναι έκδηλη παντού. Επιβεβαιώνεται από την ίδια την πραγματικότητα με οδυνηρές επιπτώσεις για όλες τις κυβερνήσεις της Ευρώπης. Το διαθέσιμο εισόδημα των καταναλωτών έχει διαβρωθεί και υπονομεύει την ανταγωνιστικότητα της Eυρωζώνης και η εγχώρια ζήτηση διολισθαίνει. Τα νοικοκυριά έχουν ήδη υπερδανειστεί για να αγοράσουν σπίτια και η εκτίναξη των επιτοκίων της αγοράς μεταφράζονται σε βαριά δοκιμασία για τις καταβολές των εντόκων δόσεων.
Οπως έδειξαν τα στοιχεία, ο δείκτης βιομηχανικής δραστηριότητας της βρετανικής οικονομίας κατέρρευσε τον περασμένο μήνα και η επιχειρηματική δραστηριότητα στην Ευρωζώνη συρρικνώθηκε ραγδαία σε συνθήκες ύφεσης. Η συρρίκνωση αυτή συνήθως προϊδεάζει άσχημη εικόνα και για το σύνολο της κάθε οικονομίας, επειδή οι πιέσεις εντείνουν τις παρενέργειες από την εξαιρετικά ευάλωτη κατάσταση του τραπεζικού τομέα. Η άποψη ότι κόσμος των επενδύσεων είναι διεσπαρμένος από συνεχείς πιθανές «παγίδες», παραμένει κραταιά. Και με τους Αμερικανούς να επιπλέουν ήδη σε πελάγη χρέους, ουδείς μπορεί να επαναπαύεται με τη σκέψη ότι θα μπορούν να δανείζονται περισσότερα με τα μηδενικά επιτόκια.
http://news.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_economyagor_100020_23/12/2008_297013

Δεν υπάρχουν σχόλια: