Η τήρηση του Συντάγματος επαφίεται στον πατριωτισμό των Ελλήνων, που δικαιούνται και υποχρεούνται να αντιστέκονται με κάθε μέσο εναντίον οποιουδήποτε επιχειρεί να το καταλύσει με την βία Άρθρο 120 (παραγρ.4) του ισχύοντος Συντάγματος της Ελλάδας (ακροτελεύτια διάταξη).

Δεν αναγνωρίζουμε το χρέος

Είτε θα πετύχουμε και θα πάρουμε την πατρίδα μας πίσω, είτε θα χαθούμε για αιώνες στις πατρίδες των άλλων και των υπερκρατικών διεθνών οργανισμών, τις νέες αυτοκρατορίες.Εδώ που φθάσαμε, δεν έχουμε να χάσουμε τίποτα περισσότερο από τις αλυσίδες μας.
Όσο περνούν οι εβδομάδες η κατάστασή μας θα γίνεται όλο και πιο αντιληπτή.
Μέχρι την Εξέγερση

Δεν σας θέλει ο λαός ελικόπτερα και μπρος

To να παράγεις ο ίδιος τα τρόφιμά σου είναι ίσως ένα από τα πιο επικίνδυνα πράγματα που μπορείς να κάνεις σήμερα, γιατί είναι ένα βήμα προς την κατάκτηση της ελευθερίας σου!

''Σκλάβος είναι αυτός που ελπίζει ότι θα έρθουν να τον ελευθερώσουν''
Έζρα Πάουντ 1885 – 1972

Τετάρτη 26 Μαΐου 2010

Ακριβό το μάρμαρο

Ο αρχαιολογικός χώρος της Ακρόπολης δεν έχει πια σκαλωσιές, οπότε ο υπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού, Paul Geroulanos, αποφάσισε να μας το κάνει γνωστό. Για να αποφύγει τον λιθοβολισμό, ο κ. Γερουλάνος πήρε μαζί του και τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

Ο κ. Γερουλάνος έγινε δεκτός με συνθήματα όπως "παραιτήσου" από τους απλήρωτους συμβασιούχους του υπουργείου Πολιτισμού. Οι διαδηλωτές σεβάστηκαν τους αιώνες του Κάρολου Παπούλια κι έτσι ο Γερουλάνος γλίτωσε το ξύλο - τουλάχιστον αυτή τη φορά.

Το πιο μεγάλο πρόβλημα της κυβέρνησης αυτή τη στιγμή είναι πως τα στελέχη της δεν μπορούν να βγουν από το σπίτι τους, χωρίς να κινδυνεύουν με διαπόμπευση. Οι υπουργοί δεν μπορούν να επισκεφθούν ούτε τους χώρους στους οποίους γίνεται κάποιο έργο από το υπουργείο τους, γιατί όλο και θα βρεθούν κάποιοι διαδηλωτές, πρόθυμοι να τους πλακώσουν στις σφαλιάρες.

Σε μια προσπάθεια να αποφευχθούν τα λιντσαρίσματα υπουργών, το επικοινωνιακό επιτελείο της κυβέρνησης έχει ζητήσει από τους υπουργούς που σκοπεύουν να κάνουν κάποια δημόσια εμφάνιση, να παίρνουν μαζί τους τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και να κρύβονται από πίσω του.

Σε ό,τι αφορά την Ακρόπολη, ολοκληρώθηκαν επιτέλους τα έργα αναστήλωσης. Το ενδιαφέρον είναι πως οι αρχαίοι Έλληνες χρειάστηκαν 9 χρόνια για να φτιάξουν τον Παρθενώνα και οι σύγχρονοι Έλληνες χρειάστηκαν 35 χρόνια για να τον αναστηλώσουν. Δεν πιστεύω να υπάρχει κάποιος κακόπιστος που να υποστηρίζει πως φαγώθηκαν δισεκατομμύρια στην αναστήλωση των μνημείων της Ακρόπολης.

Μιας και χρειαστήκαμε τετραπλάσιο χρόνο για την αναστήλωση των μνημείων από τον χρόνο που απαιτήθηκε για να δημιουργηθούν -και με δεδομένο πως το ελληνικό χρέος δημιουργήθηκε μέσα σε 30 χρόνια-, οδηγούμαστε στο συμπέρασμα πως θα ξεχρεώσουμε σε 120 χρόνια.
Πιτσιρίκος

Δεν υπάρχουν σχόλια: