Η τήρηση του Συντάγματος επαφίεται στον πατριωτισμό των Ελλήνων, που δικαιούνται και υποχρεούνται να αντιστέκονται με κάθε μέσο εναντίον οποιουδήποτε επιχειρεί να το καταλύσει με την βία Άρθρο 120 (παραγρ.4) του ισχύοντος Συντάγματος της Ελλάδας (ακροτελεύτια διάταξη).

Δεν αναγνωρίζουμε το χρέος

Είτε θα πετύχουμε και θα πάρουμε την πατρίδα μας πίσω, είτε θα χαθούμε για αιώνες στις πατρίδες των άλλων και των υπερκρατικών διεθνών οργανισμών, τις νέες αυτοκρατορίες.Εδώ που φθάσαμε, δεν έχουμε να χάσουμε τίποτα περισσότερο από τις αλυσίδες μας.
Όσο περνούν οι εβδομάδες η κατάστασή μας θα γίνεται όλο και πιο αντιληπτή.
Μέχρι την Εξέγερση

Δεν σας θέλει ο λαός ελικόπτερα και μπρος

To να παράγεις ο ίδιος τα τρόφιμά σου είναι ίσως ένα από τα πιο επικίνδυνα πράγματα που μπορείς να κάνεις σήμερα, γιατί είναι ένα βήμα προς την κατάκτηση της ελευθερίας σου!

''Σκλάβος είναι αυτός που ελπίζει ότι θα έρθουν να τον ελευθερώσουν''
Έζρα Πάουντ 1885 – 1972

Τρίτη 25 Μαΐου 2010

Στην παγίδα του δημοσίου χρέους και η Γερμανία

Το χρέος της Γερμανίας ανέρχεται σήμερα στα 1,8 τρις ευρώ και κάθε δευτερόλεπτο προστίθενται 4.500 ευρώ. Υπολογίζεται ότι το χρέος ανέρχεται στο 77% του Ακαθάριστου Εγχώριου Προϊόντος, ενώ το όριο που θέτουν τα κριτήρια σύγκλισης της ΕΕ είναι το 60%.
«Ακόμα όμως και αυτά τα στοιχεία δεν αντικατοπτρίζουν την πραγματικότητα», υποστηρίζει ο Μπερντ Ράφελισεν καθηγητής στο Πανεπιστήμιου του Φράιμπουργκ και ειδικός σε οικονομικά ζητήματα: «Τα χρέη του δημοσίου είναι στην ουσία απαιτήσεις από έναν μελλοντικό κρατικό προϋπολογισμό. Με τον τρόπο αυτό λειτουργεί για παράδειγμα και το σύστημα συνταξιοδότησης. Οι συνταξιούχοι έχουν απαιτήσεις έναντι ενός μελλοντικού προϋπολογισμού καταβολής συντάξεων. Θα πρέπει επομένως να συνυπολογίσουμε στο δημόσιο χρέος και τις μελλοντικές οικονομικές απαιτήσεις στα συστήματα κοινωνικής ασφάλισης, οι οποίες είναι χρέη τα οποία αναλαμβάνουμε σήμερα όμως δεν καταγράφονται πουθενά».

Στα 8 τρις το γερμανικό χρέος

Σύμφωνα με τα λεγόμενα του γερμανού ειδικού αν προσθέσουμε τις απαιτήσεις έναντι του συστήματος κοινωνικής ασφάλισης στο ήδη υπάρχον δημόσιο χρέος τότε το συνολικό χρέος της Γερμανίας φθάνει τα 8 τρις ευρώ, που αντιστοιχεί σε 314% του Ακαθάριστους Εγχώριου Προϊόντος.

Ας σημειωθεί ότι η Γερμανία είναι η μόνη χώρα στην οποία ειδικός νόμος προβλέπει ανώτατο όριο στα χρέη του δημοσίου. Με άλλα λόγια απαγορεύεται στην ουσία στο γερμανικό δημόσιο να προχωρήσει σε νέο δανεισμό από το 2016 και στα ομόσπονδα κρατίδια από το 2020. Παρά την οικονομική κρίση στην Γερμανία και την όλη συζήτηση για την ανάγκη περικοπών στις δημόσιες δαπάνες ο γερμανός ειδικός κατηγορεί τα μέσα ενημέρωσης ότι σπέρνουν αδικαιολόγητα τον πανικό: «Δεν είναι δα και η συντέλεια του κόσμου. Πρέπει να το καταλάβουμε αυτό. Ζήσαμε την κατάρρευσης της Lehman Brothers, επιζήσαμε την βουτιά των χρηματιστηρίων. Εκείνα που βλέπουμε και ακούμε καθημερινά στα μέσα ενημέρωσης είναι υπερβολές. Αυτό που προφανώς αλλάζει είναι η γενναιοδωρία του κράτους απέναντι στους πολίτες. Δεν αποκλείεται μάλιστα να θέτουμε από εδώ και στο εξής στο ερώτημα τι μπορούν οι πολίτες να κάνουν για το κράτος και όχι τι μπορεί να κάνει το κράτος για τους πολίτες».

Deutsche Welle
Σημ.axinosp:Αυτό που μπορούν να κάνουν οι πολίτες της Γερμανίας, αλλά και όλης της Ευρώπης, είναι να πάρουν τα χρήματα τους από τις Τράπεζες για να καταρεύσει όλο αυτό το τοκογλυφικό Τραπεζικό σύστημα, που έχει φέρει όλους τους λαούς της Ευρώπης μπροστά στην απόγνωση και την φτώχεια.
Εάν βέβαια το κάνουν και την 1η Ιούνη σε συντονισμό με τους Ελληνες μπλόγκερς τα αποτελέσματα θα είναι ακόμη πιο θεαματικά !!

Δεν υπάρχουν σχόλια: