Η τήρηση του Συντάγματος επαφίεται στον πατριωτισμό των Ελλήνων, που δικαιούνται και υποχρεούνται να αντιστέκονται με κάθε μέσο εναντίον οποιουδήποτε επιχειρεί να το καταλύσει με την βία Άρθρο 120 (παραγρ.4) του ισχύοντος Συντάγματος της Ελλάδας (ακροτελεύτια διάταξη).

Δεν αναγνωρίζουμε το χρέος

Είτε θα πετύχουμε και θα πάρουμε την πατρίδα μας πίσω, είτε θα χαθούμε για αιώνες στις πατρίδες των άλλων και των υπερκρατικών διεθνών οργανισμών, τις νέες αυτοκρατορίες.Εδώ που φθάσαμε, δεν έχουμε να χάσουμε τίποτα περισσότερο από τις αλυσίδες μας.
Όσο περνούν οι εβδομάδες η κατάστασή μας θα γίνεται όλο και πιο αντιληπτή.
Μέχρι την Εξέγερση

Δεν σας θέλει ο λαός ελικόπτερα και μπρος

To να παράγεις ο ίδιος τα τρόφιμά σου είναι ίσως ένα από τα πιο επικίνδυνα πράγματα που μπορείς να κάνεις σήμερα, γιατί είναι ένα βήμα προς την κατάκτηση της ελευθερίας σου!

''Σκλάβος είναι αυτός που ελπίζει ότι θα έρθουν να τον ελευθερώσουν''
Έζρα Πάουντ 1885 – 1972

Τετάρτη 26 Μαΐου 2010

Είναι θωρακισμένες οι ελληνικές τράπεζες δεν κινδυνεύουν από χρεοκοπίες αναφέρουν οι τραπεζίτες – Ανησυχούν όμως για οικονομία, μετοχές, κέρδη

Ο ιός των χρεοκοπιών που μαστίζει τις ΗΠΑ και εσχάτως χτύπησε και την Ισπανία δεν θα εξαπλωθεί στην Ευρώπη και δεν θα χτυπήσει τις ελληνικές τράπεζες υποστηρίζουν τραπεζικά στελέχη.
Η Ελλάδα λόγω του συντηρητικού προφίλ των τραπεζών , της καλής κεφαλαιακής επάρκειας αλλά και του γεγονότος ότι μέσω της ΕΚΤ αλλά και της οικονομικής βοήθειας από το κράτος έχουν αντιμετωπίσει και τα προβλήματα ρευστότητας.
Υπό αυτές τις συνθήκες οι ελληνικές τράπεζες τυχαία ή μελετημένα είναι θωρακισμένες και δεν κινδυνεύουν από χρεοκοπίες.
Όμως αυτό που προβληματίζει τους τραπεζίτες είναι η βύθιση της πραγματικής οικονομίας και η συμπεριφορά των μετοχών.

Ελλάδα και Ευρώπη σε ύφεση

Όλοι οι τραπεζίτες συμφωνούν ή συγκλίνουν στην άποψη ότι από την στιγμή που ήρθε στην επιφάνεια η κρίση των ελλειμμάτων και ακολούθησαν προγράμματα λιτότητας από πολλές χώρες η ανάπτυξη έχει ναρκοθετηθεί.
Η Ευρώπη εισέρχεται σε ύφεση που δεν μπορεί να αποτιμηθεί με βάση τα τωρινά δεδομένα.
Ειδικά στην Ελλάδα η κρίση λόγω των ιδιαίτερων χαρακτηριστικών της είναι βαθύτερη άρα και η ύφεση είναι βαθύτερη.
Σε ένα τέτοιο περιβάλλον στασιμότητας της πραγματικής οικονομίας η καρδία των οικονομιών οι τράπεζες υπολειτουργούν, δεν δουλεύει στους σωστούς παλμούς η καρδία της ευρωπαϊκής οικονομίας οι τράπεζες.

Ανησυχίες για τις αποτιμήσεις και κέρδη

Οι κεφαλαιοποιήσεις των τραπεζών έχουν κατακρημνιστεί.
Οι αποτιμήσεις έχουν βυθιστεί και μεγαλομέτοχοι χάνουν. Μικρομέτοχοι επίσης χάνουν. Ξένοι επίσης χάνουν.
Η μετοχή βρίσκεται κοντά στην τιμή της αύξησης κεφαλαίου αλλά το μέσο κόστος κτήσης της πλειοψηφίας των μετόχων της είναι υψηλότερο. Αντίστοιχα στην Alpha , Εurobank, Πειραιώς κ.α.
Οι τραπεζίτες αναγνωρίζουν ότι καλώς που δεν επαναγοράζουν μετοχές κρίθηκε αναποτελεσματικό μέσο.
Όμως θεωρούν ότι ο κλάδος οδηγείται σε απαξίωση και υπερτονίζουν ότι δεν μπορεί να παρακολουθούν την βύθιση με απάθεια.
Ωστόσο οι έλληνες τραπεζίτες γνωρίζουν ότι το μόνο εφόδιο που έχουν να χρησιμοποιήσουν είναι ότι οι ελληνικές τράπεζες δεν κινδυνεύουν, δεν κινδυνεύουν( δις !!) από χρεοκοπία και αυτό αποτελεί υπεραξία που θα αποτιμηθεί εν καιρώ στο ΧΑ από τους επενδυτές κυρίως τους ξένους.
Μια άλλη παράμετρος που προβληματίζει τις τράπεζες είναι οι χρηματοοικονομικές επιδόσεις του 2010. Ενδεχομένως να αποδειχθεί η χειρότερη χρονιά των τραπεζών λόγω αποτελεσμάτων και αυτό προφανώς και ανησυχεί τους τραπεζίτες. Τα αποτελέσματα όχι όλων των τραπεζών θα προσγειωθούν απότομα.

http://www.bankingnews.gr

Σημ.axinosp:Διαβάστε αυτό το άρθρο,αφαιρώντας το "δεν" από τις προτάσεις, έχει μεγάλη πλάκα γιατί εκεί κρύβεται η αλήθεια!!
Μετά την 1η Ιουνίου να δούμε τι θα λένε οι Τοκογλύφοι.

Δεν υπάρχουν σχόλια: