Η τήρηση του Συντάγματος επαφίεται στον πατριωτισμό των Ελλήνων, που δικαιούνται και υποχρεούνται να αντιστέκονται με κάθε μέσο εναντίον οποιουδήποτε επιχειρεί να το καταλύσει με την βία Άρθρο 120 (παραγρ.4) του ισχύοντος Συντάγματος της Ελλάδας (ακροτελεύτια διάταξη).

Δεν αναγνωρίζουμε το χρέος

Είτε θα πετύχουμε και θα πάρουμε την πατρίδα μας πίσω, είτε θα χαθούμε για αιώνες στις πατρίδες των άλλων και των υπερκρατικών διεθνών οργανισμών, τις νέες αυτοκρατορίες.Εδώ που φθάσαμε, δεν έχουμε να χάσουμε τίποτα περισσότερο από τις αλυσίδες μας.
Όσο περνούν οι εβδομάδες η κατάστασή μας θα γίνεται όλο και πιο αντιληπτή.
Μέχρι την Εξέγερση

Δεν σας θέλει ο λαός ελικόπτερα και μπρος

To να παράγεις ο ίδιος τα τρόφιμά σου είναι ίσως ένα από τα πιο επικίνδυνα πράγματα που μπορείς να κάνεις σήμερα, γιατί είναι ένα βήμα προς την κατάκτηση της ελευθερίας σου!

''Σκλάβος είναι αυτός που ελπίζει ότι θα έρθουν να τον ελευθερώσουν''
Έζρα Πάουντ 1885 – 1972

Πέμπτη 27 Μαΐου 2010

Κώστας Σημίτης: "Δεν είναι όλη η Ελλάδα μία διεφθαρμένη χώρα"

Γραπτή απάντηση, με την οποία τοποθετείται απέναντι στις πρόσφατες εξελίξεις της υπόθεση Siemens και σε όσα κυνικά παραδέχθηκε από το βήμα της Βουλής ο πρώην υπουργός επί κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ, Τάσος Μαντέλης, εξέδωσε σήμερα ο πρώην πρωθυπουργός Κωνσταντίνος Σημίτης.

Ο κ. Σημίτης κάνει λόγο για "παρανομίες και αθλιότητες", εκφράζει τη θλίψη και την οργή του για πράξεις που έβλαψαν τη λειτουργία της δημοκρατίας κατά την διάρκεια της κυβερνητικής θητείας του ΠΑΣΟΚ 1996-2004 και ζητά την απονομή δικαιοσύνης.

Η πλήρης δήλωση του κ. Κ. Σημίτη έχει ως εξής:

«Η Βουλή ανταποκρίθηκε με την σύσταση των Εξεταστικών Επιτροπών στην αυτονόητη απαίτηση της ελληνικής κοινωνίας για διαλεύκανση σειράς υποθέσεων που δηλητηρίασαν την πολιτική ζωή του τόπου, έβλαψαν την λειτουργία της δημοκρατίας, ζημίωσαν δημόσια περιουσία και σκίασαν πρόσωπα.

Η πρόοδος των εργασιών των εξεταστικών επιτροπών φέρνει στο φως παρανομίες και αθλιότητες για το επιβαλλόμενο ήθος σε μια ευνομούμενη πολιτεία.

Θλίβομαι και εξοργίζομαι επειδή τέτοιες πράξεις εκκολάφθηκαν και κατά την διάρκεια της κυβερνητικής θητείας του ΠΑΣΟΚ 1996-2004. Πράξεις που προσβάλλουν το αίσθημα δικαίου της κοινωνίας, αμαυρώνουν το έργο της τότε κυβέρνησης και τις προσπάθειες όλων όσων εργάσθηκαν και προσέφεραν για μια καλύτερη Ελλάδα. Πράξεις ασυμβίβαστες με τους αγώνες μας και την ηθική μας. Συγκαλύπτουν ότι τα χρόνια αυτά έγινε ένα σημαντικό έργο τόσο για την ανόρθωση της οικονομίας, όπως το δείχνει η ένταξη στην ΟΝΕ, τα μεγάλα δημόσια έργα, οι επιδόσεις σε πολλούς άλλους τομείς όσο και για το κύρος της Ελλάδας στην Ευρώπη και στον κόσμο.

Όλη η Ελλάδα δεν είναι μια διεφθαρμένη χώρα. Πρέπει να αποδοθεί δικαιοσύνη. Με θάρρος και επιμονή πρέπει να αποκαταστήσουμε την ποιότητα μιας κοινωνίας που επιδιώκει ο ελληνικός λαός και κάθε πολίτης που σέβεται τον εαυτό του.

Θέλω να πιστεύω ότι η διαδικασία των Εξεταστικών Επιτροπών θα ενισχύσει το δημοκρατικό πολιτικό σύστημα και το κράτος δικαίου και δεν θα αφήσει περιθώρια για αντιπαραθέσεις εντυπώσεων και συμψηφισμούς σκοπιμοτήτων».

Capital

Σημ.axinosp:Από σχόλια του Capital για τον τάπερμαν της πολιτικής :
"κατά την διάρκεια της κυβερνητικής θητείας του ΠΑΣΟΚ 1996-2004", τη λεξούλα "ΘΗΤΕΙΑΣ ΜΟΥ" φοβόμαστε να την πούμε ε?"

"την GS που κρυψατε παρεα τα χρεη για να μπουμε στο ευρώ τα θυμάσαι???
Το χρηματηστηριο? Το παραδικαστικο που τρεφατε?
Τα φαλκον τα λεοπαρντ , την κονομα της κορης του κολγκειτ με την υποτιμηση του 1998? Τον Σωκρατη??? που ειχε κανει την μιση κυβερνηση κουμπαρους και τριγυρναγανε στα κοτερα?.... Η ζιμενς που εχει δωσει 200εκ Ευρω?
Τον μπομπολα? τον λαμπρακη? τον ψυχαρη που τον εβαλες στο αγιο ορος?.....δηλαδη.....χιλιαδες σελιδες απο "κολπα" μπορουμε να γεμισουμε"

"Κύριε Σημίτη, η ψήφιση από τους βολευτές τέτοιων νόμων σαν το νόμο περί ευθύνης υπουργών, είναι η απόδειξη του τι είναι η Ελλάδα. Ο καθαρός ουρανός δεν έχει ανάγκη από τέτοιους νόμους."

5 σχόλια:

Lost In Translation είπε...

Τελικά δεν καταλαβαίνω τίποτα! Αν ακόμα και ο Τάπερμαν "δείχνει" όλους τους υπόλοιπους ως υπεύθυνους και αφήνει τον εαυτό του απ'έξω, τότε έχουμε δύο τινά: το πρώτο είναι ότι όλοι οι πρώην πρωθυπουργοί (της τελευταίας τριακονταετίας τουλάχιστον) είχαν πέσει θύματα των καρτέλ ναρκωτικών και τους έριχναν στο νερό διάφορες ουσίες για να είναι σε μία μόνιμη παραζάλη και να μην καταλαβαίνουν ότι τα "στελέχη τους" ήταν βουτηγμένοι στη διαφθορά. Σε αυτή την περίπτωση πρέπει να κυνηγήσουμε τους Κολομβιανούς. Ο Σημίτης ήταν ολοφάνερα ένα ακόμη θύμα τους! Το δεύτερο είναι ότι μέχρι τώρα δεν κυβερνούσαν αυτοί που εμείς ψηφίζαμε, αλλά κάποιες σκοτεινές δυνάμεις, οι οποίες είχαν "παγιδεύσει" τους τέως (και νυν) κυβερνώντες με τρόπους σατανικούς. Σε τούτη την περίπτωση και πάλι δεν φταίει ο Σημίτης, πρέπει όμως να κληθεί πάραυτα η Ελένη Λουκά για να αποκαλύψει τους δαιμονισμένους που οδήγησαν τη χώρα στο ΔΝΤ!

Ανώνυμος είπε...

Χα χα Lost In Translation εξαιρετικό!!!
Ετσι όπως πάνε αυτοί θα γίνουμε
όλοι σατυρικοί...
Mogoras

axinosp είπε...

Γεια σου σύντροφε Mogoras

Ανώνυμος είπε...

Το Διοικητικό Συμβούλιο του ΟΕΚ.

Το Διοικητικό Συμβούλιο του ΟΕΚ αποτελείται από 15 Μέλη. Στο Συμβούλιο μετέχουν εκπρόσωποι από το Κράτος (Υπουργείο Υποδομών , Μεταφορών και Δικτύων και ΥΠΕΧΩΔΕ), Εκπρόσωποι Μισθωτών, Εργοδοτών, ΚΕΔΚΕ, καθώς και αιρετοί εκπρόσωποι των υπαλλήλων του ΟΕΚ.


Δ.Σ. ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥ ΕΡΓΑΤΙΚΗΣ ΚΑΤΟΙΚΙΑΣ
Κωτίδου Γεωργία Πρόεδρος Δ.Σ.
ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΙ ΚΡΑΤΟΥΣ
ΓΑΛΑΝΟΠΟΥΛΟΥ Ελισσάβετ Κυβερνητικός Επίτροπος
ΠΕΤΣΗΣ Ηλίας
ΞΙΑΡΧΟΣ Στυλιανός Υπουργείο Εργασίας
ΤΣΙΩΛΗ Βασιλική Υπουργείο Εργασίας
ΜΑΚΡΗΣ Διονύσιος
ΥΠΕΧΩΔΕ
ΠΟΛΑΚΙΣ Ανδρέας ΥΠΕΧΩΔΕ
ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΙ ΜΙΣΘΩΤΩΝ
ΘΩΜΑΣ ΦίΛΛιπος (Αντιπρόεδρος ΔΣ) ΓΣΕΕ
ΜΑΡΙΝΙΔΗΣ Γεώργιος ΓΣΕΕ
ΠΑΣΟΥΛΑΣ Ιωάννης ΓΣΕΕ
ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΙ ΕΡΓΟΔΟΤΩΝ
ΚΑΡΑΤΖΑΣ Χρήστος ΣΕΒ
ΙΩΑΝΝΟΥ Βασίλιος Γ.Σ.Ε.Β.Ε.Ε.
ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΑΚΗΣ Ιωάννης ΕΣΕΕ
ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ ΚΕΔΚΕ
ΣΙΩΜΟΣ Βλάσσης
ΚΕΔΚΕ
ΑΙΡΕΤΟΙ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΙ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΤΟΥ ΟΕΚ
ΚΑΡΑΚΑΤΣΑΝΗΣ Παναγιώτης
ΓΟΥΒΟΠΟΥΛΟΣ Χαράλαμπος
ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ
ΞΗΡΑΔΑΚΗΣ Ξενοφών Γραμματέας Δ.Σ.

Μπορεί να μας πει ο Πρόεδρος της ΓΣΕΕ Γιάννης Παναγόπουλος,ο Ταμίας της ΓΣΕΕ Φίλιππος Θωμάς,που είναι Αντιπρόεδρος στον ΟΕΚ και εισπράτει μερικές χιλιάδες ευρώ μηνιαίως,σε πόσες άλλες έμμισθες θέσεις,είναι εκτός ΕΛΤΑ;
Γιατί στα ΕΛΤΑ,εκτός από υψηλόβαθμος υπάλληλος των 3.000 ευρώ μηνιαίως,είναι και μέλος του Δ.Σ.-ΕΛΤΑ με άλλα 1.000 ευρώ επιπλέον τον μήνα,μέλος του Επαγγελματικού Ταμείου ΕΛΤΑ με αλλα 700 ευρώ τον μήνα και μέλος του Δ.Σ της θυγατρικής των ΕΛΤΑ ΚΕΚ-ΕΛΤΑ με άλλα 600 ευρώ τον μήνα.Μάλιστα στο ΚΕΚ-ΕΛΤΑ ο αθεόφοβος,ήταν και κάποια χρόνια,με μοναδικό προσόν απολυτήριο εξαταξίου Γυμνασίου,Διευθύνων Σύμβουλος επιμόρφωσης Εξωτερικού,γνωρίζοντας ως μοναδική ξένη γλώσσα τα Ηπειρώτικα,καθόσον κατάγεται απο την Θεσπρωτία.
Πότε τα κατορθώνει όλα ο ακατάβλητος και χαλκέντερος Ηπειρώτης;
Πάντως είναι ''αξιος'' κύριε Παναγόπουλε να σας διαδεχθεί στην ηγεσία της ΓΣΕΕ.
Ακόμη κύριε ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ,Πρωθυπουργέ της χώρας,πρέπει να είναι ''τιμή'' σας που έχετε μέλος του Εθνικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ,ένα τόσο ικανό εισοδιστή και πολυπράγμονα σαν τον Φίλιππο Θωμά.Να τον χαίρεστε.Με τέτοιους θα πάει σίγουρα μπροστά το ΠΑΣΟΚ και το εργατικό κίνημα....

Ανώνυμος είπε...

Προς Πρόεδρο της ΓΣΕΕ Γιάννη Παναγόπουλο.

Αγαπητέ Γιάννη.
Προφανώς ο στενός σου συνεργάτης Φίλιππος Θωμάς,του οποίου τα αυτία τράβηξες για τα ''έργα και τις ημέρες'' του στα ΕΛΤΑ,φαίνεται ότι δουλεύει τους πάντες και πρώτο εσένα.
Του ζήτησες να παρατηθεί από όλες τις έμμεσθες θέσεις του στα ΕΛΤΑ,για να σταματήσουν να ''σκανδαλίζονται'' οι Ταχυδρομικοί.
Τι έκανε ο αθεόφοβος.
Πήγε και παρατήθηκε μόνο από την θέση του μέλους του Δ.Σ. της θυγατρικής ΚΕΚ-ΕΛΤΑ,για την οποία έχει εξαγγελθεί, λόγω των προθέσεων της Κυβέρνησης για περιορισμό των κρατικών φορέων και επιχειρήσεων,η αναστολή της λειτουργίας της.
Δηλαδή παρατήθηκε από ένα Δ.Σ. μιας
ήδη ελλειματικής επιχείρησης που οδεύει για ''κλείσιμο'' και έτσι πιστεύει ο αφελής ότι ''ρίχνει στάχτη στα μάτια'' των εργαζομένων.
Μα πόσο Θωμάς μπορεί να είναι,εκτός και αν εκτιμά ότι όλοι εκεί στα ΕΛΤΑ είναι φιλιπο-πινέζες.
Αλήθεια τι έργο προσέφερε όλα τα περασμένα χρόνια,εκτός από το να εισπράτει τις παχυλές αποζημιώσεις του μέλους του Δ.Σ.,ΣΤΗΝ ΕΠΙΜΟΡΦΩΣΗ του προσωπικού στο ΚΕΚ,όταν το μοναδικό του προσόν και πτυχίο είναι το απολυτήριο εξατάξιου Γυμνασίου της Ηγουμενίτας του 1973;
Και τι προσφέρει στην επιχείρηση του ΕΛΤΑ σήμερα,σαν μέλος του Δ.Σ. -ΕΛΤΑ,όταν είναι υποχρεωμένος να λάβει σημαντικές αποφάσεις για την ανάπτυξη,τον σχεδιασμό,τον προγραμματισμό και την στρατηγική της επιχείρησης,αλλά και τον έλεχο των πεπραγμένων της Διοίκησης;Εκτος και αν στο εξατάξιο Γυμνάσιο Ηγουμενίτσας στις αρχές της δεκαετίας του 70 παρείχαν τέτοιες εξεδικευμένες γνώσεις που τις έχει κάνει κτήμα του ο Φίλιππος Θωμάς;
Και με ποιές οικονομικές γνώσεις συναποφασίζει,ως μέλος του Δ.Σ. του Επαγγελματικού Ταμείου των εργαζομένων των ΕΛΤΑ,στο που θα επενδυθούν τα χρήματα του Ταμείου και κατ' επέκταση των εργαζομένων;
Για να μην ξεχνιόμαστε,οι συμμετοχές αυτές πληρώνονται αδρά,και αν εξασφαλιζόταν η σωστή και αποτελεσματική λήψη αποφάσεων,λόγω γνώσεων,τότε θα μπορούσαν οι εργαζόμενοι να τα ανεχόταν όλα αυτά,ακόμη και να υπάρχει στις τάξεις τους ένα συνδικαλιστικό golden boy.Αλλά πως να εξασφαλιστούν όταν τα τυπικά προσόντα του Θωμά είναι απολυτήριο του εξαταξίου Γυμνασίου Ηγουμενίτασς του 1973;
Κύριε Παναγόπουλε.ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΩ σε πόσες άλλες θέσεις,ως εκπρόσωπος της ΓΣΕΕ έχει διοριστεί ο κύριος Θωμάς.Σίγουρα έχει διοριστεί στον Οργανισμό Εργατικής Κατοικίας,μάλιστα ως Αντιπρόεδρος,λόγω...τυπικών προσόντων φυσικά,ενθυλακόνοντας κανα τριχίλιαρο τον μήνα.Και δεν με νοιάζει αν οι ευαισθησίες της ΓΣΕΕ αντέχουν,να εκπροσωπεί σε Δ.Σ. κρατικών φορέων το τριτοβάθμιο συνδικαλιστικό όργανο ένας με ελάχιστα προσόντα,εξάλου έχετε κάνει τόσα και τόσα για να απαξιώσετε το συνδικαλιστικό κίνημα.
Με νοιάζει,ως μοναδικός μισθοσυντήρητος της οικογενειάς μου,το μέλλον των ΕΛΤΑ και η διασφάλιση της εργασίας μου και του μοναδικού και απαραίτητουν για την οικογενειά μου, εισοδήματος μου.
Επειδή,όπως θα έχετε διαβάσει και ακούσει κύριε Παναγόπουλε,η επιχείρηση των ΕΛΤΑ,πάει από το κακό στο χειρότερο και οι σπατάλες της Διοίκησης των ΕΛΤΑ,στην οποία συμμετείχε και ο Θωμάς(ωσεί παρών;),ως μέλος του Δ.Σ.,ΕΙΝΑΙ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΟ ΕΙΣΑΓΓΕΛΙΚΗΣ ΕΡΕΥΝΑΣ,σας παρακαλούμε να μας βοηθήσετε και να μας απαλλάξετε από την παρουσία του Φίλιππα Θωμά στις προαναφερόμενες θέσεις και από την ''προσφορά'' του.Οι εργαζόμενοι του καταλογίζουν βαριά ανεπάρκεια στο να ασκεί έργο στις σημαντικές αυτές θέσεις ευθύνης.Στην ΓΣΕΕ ''αξιοποιήστε τον'' όπου θέλετε.

Ένας εργαζόμενος ΕΛΤΑ που ψηφίζει χρόνια ΠΑΣΟΚ και ΠΑΣΚΕ.