Η τήρηση του Συντάγματος επαφίεται στον πατριωτισμό των Ελλήνων, που δικαιούνται και υποχρεούνται να αντιστέκονται με κάθε μέσο εναντίον οποιουδήποτε επιχειρεί να το καταλύσει με την βία Άρθρο 120 (παραγρ.4) του ισχύοντος Συντάγματος της Ελλάδας (ακροτελεύτια διάταξη).

Δεν αναγνωρίζουμε το χρέος

Είτε θα πετύχουμε και θα πάρουμε την πατρίδα μας πίσω, είτε θα χαθούμε για αιώνες στις πατρίδες των άλλων και των υπερκρατικών διεθνών οργανισμών, τις νέες αυτοκρατορίες.Εδώ που φθάσαμε, δεν έχουμε να χάσουμε τίποτα περισσότερο από τις αλυσίδες μας.
Όσο περνούν οι εβδομάδες η κατάστασή μας θα γίνεται όλο και πιο αντιληπτή.
Μέχρι την Εξέγερση

Δεν σας θέλει ο λαός ελικόπτερα και μπρος

To να παράγεις ο ίδιος τα τρόφιμά σου είναι ίσως ένα από τα πιο επικίνδυνα πράγματα που μπορείς να κάνεις σήμερα, γιατί είναι ένα βήμα προς την κατάκτηση της ελευθερίας σου!

''Σκλάβος είναι αυτός που ελπίζει ότι θα έρθουν να τον ελευθερώσουν''
Έζρα Πάουντ 1885 – 1972

Παρασκευή 12 Νοεμβρίου 2010

Συνέντευξη τύπου της NASA τη Δευτέρα για «εξαιρετική ανακάλυψη στη κοσμική γειτονιά μας»


Ανακοίνωση εξέδωσε η αμερικανική υπηρεσία διαστήματος NASA σύμφωνα με την οποία πρόκειται να πραγματοποιηθεί συνέντευξη τύπου αναφορικά με ανακάλυψη που έκανε το παρατηρητήριο Chandra X-ray Observatory. Το τελευταίο είναι ένας δορυφόρος που ανιχνεύει εκπομπές ακτίνων-Χ που μπορεί να προέρχονται από διάφορες πηγές στο εξώτερο διάστημα όπως pulsars, άστρα νετρονίων, ολόκληρους γαλαξίες κτλ. Το θέμα όμως που έχει προκαλέσει το ενδιαφέρον είναι η φρασεολογία της ανακοίνωσης. Αυτή έχει ως εξής:

«Η NASA πρόκειται να πραγματοποιήσει συνέντευξη τύπου στις 12:30 p.m. EST τη Δευτέρα στις 15 Νοεμβρίου, για να συζητήσει την ανακάλυψη του παρατηρητηρίου Chandra X-ray Observatory αναφορικά με ένα εξαιρετικό αντικείμενο (exceptional object) στη κοσμική γειτονιά μας».

Η φράση περί ενός «εξαιρετικού αντικείμενου στην κοσμική γειτονιά μας»¨έχει εξάψει τη φαντασία των απανταχού ερασιτεχνών αστρονόμων και ενασχολούμενων με το διάστημα, για το τι μπορεί να είναι αυτό το αντικείμενο, που χρήζει έκτακτης συνέντευξης τύπου, για να ανακοινωθεί η ανακάλυψή του.

Πρόσφατα βέβαια (στις 9 Νοεμβρίου) ανακοινώθηκε η ανακάλυψη ενός τεράστιου μυστήριου συμπλέγματος στο κέντρο του γαλαξία. Το σύμπλεγμα αυτό, ή κατασκευή όπως αναφέρεται, ανιχνεύτηκε από την ύπαρξη δύο τεράστιων «φυσαλίδων» εκπομπής ακτίνων Χ οι οποίες εκτείνονται σε απόσταση 25 χιλιάδων φωτός η κάθε εκπομπή εκτείνεται κάθετα στο επίπεδο του γαλαξία με άξονα το κέντρο του. Μέσα στις «φυσαλίδες» αυτές ηλεκτρόνια υψηλής ενέργειας συγκρούονται με φως χαμηλότερης ενέργειας (φωτόνια) δημιουργώντας ακτίνες Χ, κανείς όμως δεν ξέρει την πηγή των ηλεκτρονίων. Οι πιθανές απαντήσεις μπορεί να είναι πως η πηγή των ηλεκτρονίων είναι τα αποτελέσματα της δημιουργίας ενός νέουτ άστρου ή τα αποτελέσματα της έκρηξης μιας τεράστιας μαύρης τρύπας. Το πιθανότερο επομένως σενάριο για την συνέντευξη τύπου της NASA θα ήταν η συγκεκριμένη ανακάλυψη, με τη διαφορά πως αυτή δεν έγινε από το Chandra X-ray αλλά...από το έτερο παρατηρητήριο ακτίνων Χ το «Fermi Gamma-ray Space Telescope».

Μπορεί να είναι κάτι που συνδέει τα δύο αυτά τηλεσκόπια ακτίνων Χ ή πρόκειται για κάτι εντελώς νέο που δεν έχει σχέση με την ανακάλυψη του Fermi. Τη Δευτέρα θα δοθούν οι απαντήσεις...

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: