Η τήρηση του Συντάγματος επαφίεται στον πατριωτισμό των Ελλήνων, που δικαιούνται και υποχρεούνται να αντιστέκονται με κάθε μέσο εναντίον οποιουδήποτε επιχειρεί να το καταλύσει με την βία Άρθρο 120 (παραγρ.4) του ισχύοντος Συντάγματος της Ελλάδας (ακροτελεύτια διάταξη).

Δεν αναγνωρίζουμε το χρέος

Είτε θα πετύχουμε και θα πάρουμε την πατρίδα μας πίσω, είτε θα χαθούμε για αιώνες στις πατρίδες των άλλων και των υπερκρατικών διεθνών οργανισμών, τις νέες αυτοκρατορίες.Εδώ που φθάσαμε, δεν έχουμε να χάσουμε τίποτα περισσότερο από τις αλυσίδες μας.
Όσο περνούν οι εβδομάδες η κατάστασή μας θα γίνεται όλο και πιο αντιληπτή.
Μέχρι την Εξέγερση

Δεν σας θέλει ο λαός ελικόπτερα και μπρος

To να παράγεις ο ίδιος τα τρόφιμά σου είναι ίσως ένα από τα πιο επικίνδυνα πράγματα που μπορείς να κάνεις σήμερα, γιατί είναι ένα βήμα προς την κατάκτηση της ελευθερίας σου!

''Σκλάβος είναι αυτός που ελπίζει ότι θα έρθουν να τον ελευθερώσουν''
Έζρα Πάουντ 1885 – 1972

Τρίτη 8 Ιουνίου 2010

Εμπασαν το ΔΝΤ στην ΟΝΕ χωρίς έγκριση της Ευρωβουλής

Η εμπλοκή του ΔΝΤ στα εσωτερικά της ευρωζώνης, και συγκεκριμένα στον μηχανισμό διάσωσης της ελληνικής οικονομίας, βρίσκεται στον... αέρα και ενδεχομένως να κηρυχθεί άκυρη, ύστερα από τη διαπίστωση ότι η διείσδυση του ΔΝΤ στα εσωτερικά της Ευρωπαϊκής Ενωσης εγκρίθηκε από το Συμβούλιο Υπουργών της Ε.Ε. χωρίς να υπάρξει έγκριση της Ολομέλειας του Ευρωκοινοβουλίου.


Πληροφορίες της «Ε» αναφέρουν ότι το ζήτημα ήδη εξετάζεται από τους κοσμήτορες του Ευρωκοινοβουλίου και έχει προγραμματιστεί να τεθεί προς συζήτηση στη Διάσκεψη των Προέδρων ύστερα από σχετική επιστολή που απέστειλε στον πρόεδρο Γέζι Μπούζεκ ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Χουντής.

Η αμηχανία που διακατέχει το προεδρείο και τα αρμόδια όργανα του Ευρωκοινοβουλίου είναι έκδηλη, δεδομένου ότι έχει τεθεί επί τάπητος ότι:

- «Η είσοδος του ΔΝΤ στα εσωτερικά της ΟΝΕ, και συγκεκριμένα στον μηχανισμό διάσωσης της ελληνικής οικονομίας... παραβιάζει τη συνθήκη λειτουργίας της Ε.Ε., αφού δεν αναφέρεται σε κανένα άρθρο ή πρωτόκολλο ότι επιτρέπεται η εμπλοκή άλλου διεθνούς οργανισμού, όπως το ΔΝΤ, στα εσωτερικά της ΟΝΕ».

- «Η συγκεκριμένη εμπλοκή του ΔΝΤ υπόκειται στις νομικές διαδικασίες του άρθρου 218, περί "Διεθνών Συμφωνιών".... σύμφωνα με τις οποίες, το Συμβούλιο των Υπουργών της Ε.Ε. εκδίδει "απόφαση για τη σύναψη συμφωνίας, μετά από έγκριση του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου" στην περίπτωση που οι διεθνείς συμφωνίες δημιουργούν ειδικό θεσμικό πλαίσιο, θεσπίζοντας διαδικασίες συνεργασίας και συμφωνίες που έχουν σημαντικές δημοσιονομικές επιπτώσεις για την Ενωση».

Σημειώνεται ότι ανάλογη συμπεριφορά, είχε επιδείξει το Συμβούλιο Υπουργών όταν επιχείρησε να «κυρώσει» τη συμφωνία με τις ΗΠΑ, για μεταφορά τραπεζικών δεδομένων.

Με βάση την επιστολή του Νίκου Χουντή, ευρωβουλευτές της Ομάδας της Αριστεράς, αλλά και μεμονωμένοι ευρωβουλευτές κινούνται ήδη προς την κατεύθυνση να κληθεί επισήμως το προεδρείο του Ευρωκοινοβουλίου να υπερασπιστεί τα δικαιώματα του και να πράξει τα αναγκαία.
ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ
ciaoant1
Σημ.axinosp:Αν ακυρωθεί από το Ευρωκοινοβούλιο η Συνθήκη της Ελλάδας με το ΔΝΤ, ο Παπανδρέου θα ψάχνει πέτρα για να κρυφτεί από κάτω, το λιγότερο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: