Η τήρηση του Συντάγματος επαφίεται στον πατριωτισμό των Ελλήνων, που δικαιούνται και υποχρεούνται να αντιστέκονται με κάθε μέσο εναντίον οποιουδήποτε επιχειρεί να το καταλύσει με την βία Άρθρο 120 (παραγρ.4) του ισχύοντος Συντάγματος της Ελλάδας (ακροτελεύτια διάταξη).

Δεν αναγνωρίζουμε το χρέος

Είτε θα πετύχουμε και θα πάρουμε την πατρίδα μας πίσω, είτε θα χαθούμε για αιώνες στις πατρίδες των άλλων και των υπερκρατικών διεθνών οργανισμών, τις νέες αυτοκρατορίες.Εδώ που φθάσαμε, δεν έχουμε να χάσουμε τίποτα περισσότερο από τις αλυσίδες μας.
Όσο περνούν οι εβδομάδες η κατάστασή μας θα γίνεται όλο και πιο αντιληπτή.
Μέχρι την Εξέγερση

Δεν σας θέλει ο λαός ελικόπτερα και μπρος

To να παράγεις ο ίδιος τα τρόφιμά σου είναι ίσως ένα από τα πιο επικίνδυνα πράγματα που μπορείς να κάνεις σήμερα, γιατί είναι ένα βήμα προς την κατάκτηση της ελευθερίας σου!

''Σκλάβος είναι αυτός που ελπίζει ότι θα έρθουν να τον ελευθερώσουν''
Έζρα Πάουντ 1885 – 1972

Κυριακή 13 Ιουνίου 2010

Η χρεωκοπία της Ελλάδας δεν αποτελεί πραγματική επιλογή

"Ούτε υπάρχει σε κανένα σενάριο που δουλεύουν οι παγκόσμιοι διαχειριστές του χρήματος.

Ας δούμε όμως "υποθετικά" τι θα σήμαινε αυτό για την παγκόσμια οικονομία για να καταλάβουμε καλύτερα γιατί δεν είναι option:

1- Η Ελλάδα χάνει τη χρηματοδότηση του ΔΝΤ λόγω μη συμμόρφωσης στην υπογεγραμμένη συμφωνία, και δεν επιστρέφει 8-15 δις €, στην επόμενη αποπληρωμή του Σεπτεμβρίου ας πούμε. (τα όσα θα συμβούν εσωτερικά στην Ελλάδα ας πούμε ότι δεν πολυσκοτίζουν τους Ευρωπαίους)

2- Μεγάλες Ευρωπαϊκές και Αμερικανικές τράπεζες που κρατούν ομόλογα Ελληνικού Δημοσίου, ξαφνικά χάνουν όλα τα ίδια κεφάλαιά τους, λόγω υποχρεωτικής διαγραφής των ελληνικών αξιογράφων, και οι περισσότερες εμφανίζουν αρνητικά κεφάλαια.

3- Στις χώρες που λειτουργούν οι τράπεζες αυτές, οι κυβερνήσεις στέργουν σε βοήθεια (κρατικοποίηση) των τραπεζών αυτών, και πιθανόν προλαβαίνουν να σώσουν κάποιες, ενώ η σύγχιση που έχει προκληθεί καταλήγει σε bank-run. Οι Ευρωπαϊκές οικονομίες δοκιμάζονται σε διάστημα 24-48 ωρών, καθώς όλες οι Ευρωπαϊκές τράπεζες και όλα τα Ευρωπαϊκά χρηματιστήρια κλείνουν για να αποφευχθεί ο κατακρυμνισμός της πραγματικής οικονομίας. Φαινόμενο Lehman x 100 απειλεί την παγκόσμια οικονομία.

3- Το Ευρώ κατακρυμνίζεται, και εντός 2-3 ωρών από την Ελληνική ανακοίνωση μη-πληρωμής, το ευρώ έχει ισοτιμία με 0.30$-0.40$ στην Νέα Υόρκη, ενω το Χονγκ Κονγκ ανοίγωντας την επόμενη το πρωί (18 ώρες μετά) την κατεβάζει στο 0.20$

4- Όλες οι εισαγωγές από ΗΠΑ παγώνουν στα τελωνία ανά την Ευρώπη, ενώ οι Ευρωπαϊκές εταιρίες αδυνατούν να εξωφλήσουν τους Αμερικανούς και Κινέζους προμηθευτές τους, όταν μετά 10 ημέρες ξανανοίγουν επιτέλους οι Ευρωπαϊκές τράπεζες.

5- Ακολουθεί κύμα πτωχεύσεων σχεδόν όλων των μεγαλύτερων παγκοσμίως εταιρειών σε ΗΠΑ και Κίνα, ενώ εκείνες που είχαν προβλέψει να αγοράσουν ασφάλιση συναλλαγματικού κινδύνου ζητούν τα χρήματά τους από τις ασφαλιστικές εταιρίες των ΗΠΑ, οι οποίες αδυνατώντας να καλύψουν τόσο μεγάλη απώλεια πτωχεύουν και αυτές, με συνέπεια να χαθούν όλες οι συντάξεις των Αμερικανών εργαζόμενων και συνταξιούχων.

6- Εχει χαθεί πιά το 40% των αμερικανικών και κινεζικών εξαγωγών, και το Ακαθάριστο Παγκόσμιο Προϊόν έχει χάσει 60%-70%.

Δεν πιστεύω ότι έχει νόημα να συνεχίσω...

Ελπίζω (αν υπάρχουν πραγματικά) οι ανεγκέφαλοι που πιστεύουν ότι η ΕΚΤ θα προτιμήσει το ανωτέρω ζοφερό σενάριο, από το να πληκτρολογήσει μερικά ψηφία σε μιά οθόνη και να αγοράσει το Ελληνικό χρέος, να καταλαβαίνουν ότι πραγματικά ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΝΑ ΧΡΕΩΚΟΠΗΣΕΙ Η ΕΛΛΑΔΑ.
Αντε τωρα δουλειά να διώξουμε τα λαμόγια και να ισιώσουμε την Ελληνική οικονομία."

Σημ.axinosp:Από σχόλιο αναγνώστη στην Capital σε άρθρο του στελέχους της Eurobank Καραμούζη "Η Ελλάδα δεν χρεοκοπεί", στο διάρκειας τριών ημερών, roadshow που διοργάνωσε η Τράπεζα σε θεσμικούς επενδυτές στο Σίτυ του Λονδίνου.
Αν θυμηθούμε πριν μερικές μέρες τι έγινε στην Wall Street με το λάθος ενός Trader που σε 10 λεπτά ο Dow έχασε 1.000 μονάδες και έγινε ο πανικός της αρκούδας, φανταστείτε τι έχει να γίνει σε πραγματικές συνθήκες χρεοκοπίας της Ελλάδας.
Σε προηγούμενη ανάρτηση ο Ακερμαν δέχτηκε βολές γιατί δημοσίευσε την είδηση για την προσομοίωση χρεοκοπίας της Ελλάδας που έκανε η Deutsche Bank.
Όλα δείχνουν ότι μέχρι τις 22 του μηνός θα υπάρξουν συναρπαστικά γεγονότα !!
Τώρα εάν έχετε καταθέσεις στις Ελληνικές Τράπεζες και δεν τις έχετε πάρει, πιστεύοντας τον Παπανδρέου, που κάθε μέρα(!!) διαψεύδει τα σενάρια χρεοκοπίας, αυτό μάλλον θα σας στοιχίσει.

Δεν υπάρχουν σχόλια: