Η τήρηση του Συντάγματος επαφίεται στον πατριωτισμό των Ελλήνων, που δικαιούνται και υποχρεούνται να αντιστέκονται με κάθε μέσο εναντίον οποιουδήποτε επιχειρεί να το καταλύσει με την βία Άρθρο 120 (παραγρ.4) του ισχύοντος Συντάγματος της Ελλάδας (ακροτελεύτια διάταξη).

Δεν αναγνωρίζουμε το χρέος

Είτε θα πετύχουμε και θα πάρουμε την πατρίδα μας πίσω, είτε θα χαθούμε για αιώνες στις πατρίδες των άλλων και των υπερκρατικών διεθνών οργανισμών, τις νέες αυτοκρατορίες.Εδώ που φθάσαμε, δεν έχουμε να χάσουμε τίποτα περισσότερο από τις αλυσίδες μας.
Όσο περνούν οι εβδομάδες η κατάστασή μας θα γίνεται όλο και πιο αντιληπτή.
Μέχρι την Εξέγερση

Δεν σας θέλει ο λαός ελικόπτερα και μπρος

To να παράγεις ο ίδιος τα τρόφιμά σου είναι ίσως ένα από τα πιο επικίνδυνα πράγματα που μπορείς να κάνεις σήμερα, γιατί είναι ένα βήμα προς την κατάκτηση της ελευθερίας σου!

''Σκλάβος είναι αυτός που ελπίζει ότι θα έρθουν να τον ελευθερώσουν''
Έζρα Πάουντ 1885 – 1972

Δευτέρα 7 Ιουνίου 2010

Sunday Telegraph: Το ευρώ δεν θα υπάρχει σε πέντε χρόνια

Το ευρώ θα αποτελέσει παρελθόν μέσα στα επόμενα πέντε χρόνια, σύμφωνα με οικονομολόγους που έλαβαν μέρος σε μεγάλη δημοσκόπηση της βρετανικής Sunday Telegraph.

Το κοινό νόμισμα βρίσκεται πολύ κοντά στο τέλος του, το οποίο μπορεί να απέχει από μία εβδομάδα έως και πέντε χρόνια, σύμφωνα με διάφορες απαντήσεις της δημοσκόπησης, που είναι η πρώτη «λυδία λίθος» του οικονομικού κλίματος στο City του Λονδίνου, μετά τις εκλογές.

Τα ευρήματα υποδηλώνουν τις υποψίες ότι ο νέος τσάρος της οικονομίας, George Osborne, θα πρέπει να αντιμετωπίσει μία σοβαρή κρίση από το πρώτο κιόλας λεπτό της θητείας του.

Από τους 25 κορυφαίους οικονομολόγους του City που έλαβαν μέρος στη δημοσκόπηση της Telegraph, οι δώδεκα προέβλεψαν ότι το ευρώ δεν θα καταφέρει να επιβιώσει τα επόμενα πέντε χρόνια, ενώ οκτώ θεωρούν ότι το κοινό νόμισμα θα τα καταφέρει και πέντε δήλωσαν αναποφάσιστοι.

Και άλλα σημαντικά συμπεράσματα προκύπτουν από τη συγκεκριμένη δημοσκόπηση, όπως ότι οι περισσότεροι οικονομολόγοι εκτιμούν πως η βρετανική οικονομία θα αναπτυχθεί με ρυθμό, τουλάχιστον κατά 1% λιγότερο από τις προβλέψεις του προϋπολογισμού, τον επόμενο χρόνο. Ή, ότι η τράπεζα της Αγγλίας δεν θα αυξήσει τα επιτόκια νωρίτερα από το 2012.

Ωστόσο τα σημαντικότερα συμπεράσματα αφορούν το ευρώ. Λιγότερο από ένα χρόνο πριν, λίγοι ήταν αυτοί στο City που θα προέβλεπαν διάλυση του ευρώ. Τα προβλήματα όμως της Ελλάδας, της Ισπανίας και της Πορτογαλίας τις τελευταίες εβδομάδες, σε συνδυασμό με την άποψη της Γερμανίδας καγκελάριου Angela Merkel ότι το ευρώ αντιμετωπίζει μία κρίση που απειλεί την ύπαρξή του, έχουν αλλάξει το κλίμα.

Δύο από τους οκτώ που προέβλεψαν ότι το ευρώ θα τα καταφέρει εκτιμούν ότι αυτό θα γίνει με κόστος την χρεοκοπία τουλάχιστον μίας χώρας-μέλους. Ο Andrew Lilico, επικεφαλής οικονομολόγος του think-tank Policy Exchange τονίζει ότι το ευρώ έχει «μηδενικές πιθανότητες» να επιβιώσει με τη σημερινή του μορφή.

«Είναι σίγουρο ότι η Ελλάδα θα χρεοκοπήσει, ενώ το ερώτημα που μένει να απαντηθεί είναι αν θα αντιμετωπίζει κάποιο είδος επανάστασης ή πραξικοπήματος – τοποθετώντας τις πιθανότητες να συμβεί κάτι τέτοιο τα επόμενα πέντε χρόνια στο 25%», πρόσθεσε.

Ο Douglas McWiilams του Κέντρου Οικονομικών και Επιχειρηματικών Ερευνών προχώρησε σε ακόμη πιο ζοφερή πρόβλεψη εκτιμώντας ότι το ευρώ «μπορεί να μην επιβιώσει ούτε μέχρι την επόμενη εβδομάδα», ενώ ο David Blanchflower, καθηγητής του Dartmouth College και πρώην μέλος της BOE τόνισε πρόσθεσε: «Οι πολιτικές επιπτώσεις της διάλυσης του ευρώ αναμένεται να είναι σημαντικές – οι Γερμανοί δεν θέλουν να πληρώνουν για τους άλλους και είναι πολύ πιθανό να τα παρατήσουν».

Τέσσερις από τους συμμετέχοντες στη δημοσκόπηση ανέφεραν ότι παρά τις εικασίες ότι η Ελλάδα ή κάποια άλλη αδύναμη οικονομία θα αναγκαστεί να εγκαταλείψει τη νομισματική ένωση, αυτή που συγκεντρώνει τις μεγαλύτερες πιθανότητες εξόδου είναι η Γερμανία.
Capital
Σημ.axinosp:Επανάσταση, πραξικόπημα για τους Εγγλέζους, εμφύλιο για τους Γερμανούς να δούμε τι άλλη παπαριά θα ακούσουμε για την Ελλάδα.
Κορίτσια δεν τσιμπάμε μάλλον οι δικές σας χώρες θα αντιμετωπίσουν αυτά τα γεγονότα. Εμείς θα πάμε σε λίγο για μπάνια !!
Τώρα αν σας πουν σε λίγο οι διάφοροι Προβόπουλοι, παιδιά τέρμα τα δίφραγγα, οι δικές σας Τράπεζες θα έχουν μεγάλο πρόβλημα.
Εμάς έτσι και αλλιώς οι δικές μας Τράπεζες περιμένουν το μπάμ από τις αναλήψεις που κάνουν αυτό το καιρό οι Έλληνες.

Δεν υπάρχουν σχόλια: