Η τήρηση του Συντάγματος επαφίεται στον πατριωτισμό των Ελλήνων, που δικαιούνται και υποχρεούνται να αντιστέκονται με κάθε μέσο εναντίον οποιουδήποτε επιχειρεί να το καταλύσει με την βία Άρθρο 120 (παραγρ.4) του ισχύοντος Συντάγματος της Ελλάδας (ακροτελεύτια διάταξη).

Δεν αναγνωρίζουμε το χρέος

Είτε θα πετύχουμε και θα πάρουμε την πατρίδα μας πίσω, είτε θα χαθούμε για αιώνες στις πατρίδες των άλλων και των υπερκρατικών διεθνών οργανισμών, τις νέες αυτοκρατορίες.Εδώ που φθάσαμε, δεν έχουμε να χάσουμε τίποτα περισσότερο από τις αλυσίδες μας.
Όσο περνούν οι εβδομάδες η κατάστασή μας θα γίνεται όλο και πιο αντιληπτή.
Μέχρι την Εξέγερση

Δεν σας θέλει ο λαός ελικόπτερα και μπρος

To να παράγεις ο ίδιος τα τρόφιμά σου είναι ίσως ένα από τα πιο επικίνδυνα πράγματα που μπορείς να κάνεις σήμερα, γιατί είναι ένα βήμα προς την κατάκτηση της ελευθερίας σου!

''Σκλάβος είναι αυτός που ελπίζει ότι θα έρθουν να τον ελευθερώσουν''
Έζρα Πάουντ 1885 – 1972

Σάββατο 28 Αυγούστου 2010

Η ελληνική αγορά ομολόγων απεβίωσε – Αναζητούνται τα αίτια κατά την νεκροψία

Η ελληνική αγορά ομολόγων έχει αποβιώσει.
Τρείς είναι οι παράμετροι που οδηγούν σε αυτό το συμπέρασμα
1)Το γεγονός ότι έπαψε το ελληνικό δημόσιο να προσφεύγει στις αγορές λόγω αντικειμενικής αδυναμίας από την εκτόξευση του spread στις 930 μονάδες βάσης σήμερα.
Με επιτόκια 11,4% απόδοση στην 10ετία η Ελλάδα δεν θα μπορούσε να δανεισθεί θα κατέληγε με μαθηματική ακρίβεια σε αδιέξοδο λόγω των υψηλών τοκοχρεολυσίων.
Παράλληλα η μη προσφυγή στις αγορές νέκρωσε τα ομόλογα καθώς συναλλαγές πλέον δεν πραγματοποιούνται.
Όλοι έχουν ομόλογα και κανείς δεν θέλει να κάνει πράξεις στην Ελλάδα.
Η αγορά ομολόγων δεν υφίσταται.
2)Το χρέος μιας χώρας που μεταφράζεται σε ομόλογα αποδείχθηκε ιδιαίτερα ευάλωτo στην κερδοσκοπία η οποία δημιουργήθηκε καθώς η Ελλάδα έδωσε την λαβή να ενεργοποιηθούν όλοι οι βραχυχρόνιοι επενδυτές και κερδοσκόποι.
Τα spreads σε αυτά τα επίπεδα χρεοκοπίας θα παραμείνουν για μεγάλο χρονικό διάστημα.
Είναι παράδοξο αλλά η παρέμβαση της ΕΚΤ απέτυχε παταγωδώς. Αγόρασε 41 δις ευρώ ελληνικά ομόλογα χωρίς ουσιαστικά να καταφέρει να ρίξει το spread δηλαδή την διαφορά απόδοσης μεταξύ των 10ετών Γερμανικών ομολόγων 2,11% και των 10ετών ελληνικών ομολόγων 11,4%.
3)Ο πλήρης εκφυλισμός της αγοράς ομολόγων αποδεικνύεται όχι τόσο στις τεράστιες λογιστικές απώλειες των ξένων που λογιστικά όμως φθάνουν τα 22 με 24 δις ευρώ αλλά στο γεγονός ότι κάθε φορά που το spread αυξάνεται και η τιμή υποχωρεί οι ελληνικές τράπεζες που έχουν δανεισθεί 96 δις ευρώ από την ΕΚΤ ρευστότητα καλούνται να συμπληρώνουν τις εγγυήσεις τους.
Κάθε πτώση της τιμής σημαίνει ότι χρειάζονται περισσότερα ομόλογα για εγγυήσεις στην ΕΚΤ για να πάρεις π.χ. 100 ευρώ ρευστότητα πριν 10 μήνες θα έδινες ομόλογα αξίας 105 ευρώ και τώρα θα δώσεις 120 ευρώ κ.ο.κ.

www.bankingnews.gr
Σημ.axinosp:Το απόλυτο αίτιο GAP

Δεν υπάρχουν σχόλια: