Η τήρηση του Συντάγματος επαφίεται στον πατριωτισμό των Ελλήνων, που δικαιούνται και υποχρεούνται να αντιστέκονται με κάθε μέσο εναντίον οποιουδήποτε επιχειρεί να το καταλύσει με την βία Άρθρο 120 (παραγρ.4) του ισχύοντος Συντάγματος της Ελλάδας (ακροτελεύτια διάταξη).

Δεν αναγνωρίζουμε το χρέος

Είτε θα πετύχουμε και θα πάρουμε την πατρίδα μας πίσω, είτε θα χαθούμε για αιώνες στις πατρίδες των άλλων και των υπερκρατικών διεθνών οργανισμών, τις νέες αυτοκρατορίες.Εδώ που φθάσαμε, δεν έχουμε να χάσουμε τίποτα περισσότερο από τις αλυσίδες μας.
Όσο περνούν οι εβδομάδες η κατάστασή μας θα γίνεται όλο και πιο αντιληπτή.
Μέχρι την Εξέγερση

Δεν σας θέλει ο λαός ελικόπτερα και μπρος

To να παράγεις ο ίδιος τα τρόφιμά σου είναι ίσως ένα από τα πιο επικίνδυνα πράγματα που μπορείς να κάνεις σήμερα, γιατί είναι ένα βήμα προς την κατάκτηση της ελευθερίας σου!

''Σκλάβος είναι αυτός που ελπίζει ότι θα έρθουν να τον ελευθερώσουν''
Έζρα Πάουντ 1885 – 1972

Πέμπτη 5 Αυγούστου 2010

Οι Lloyd προσθέτουν τη φωνή τους στις προειδοποιήσεις για τρομερό «peak oil»

Μετάφραση:axinosp

Οι Αγορές υποτιμούν τις καταστροφικές συνέπειες της μείωσης της παραγωγής του πετρελαίου, λένε οι Lloyd του Λονδίνου στην αναφορά του Chatham House.

Ένα από τα πιο σεβαστά θεσμικά όργανα της πόλης έχει προειδοποιήσει για τις «καταστροφικές συνέπειες» στις επιχειρήσεις που αδυνατούν να προετοιμαστούν για έναν κόσμο αυξανόμενης έλλειψης πετρελαίου και μιας οικονομία χαμηλότερης χρήσης σε άνθρακα.

Η ασφαλιστική αγορά της Lloyd και το, σε μεγάλη εκτίμηση, Βασιλικό Ινστιτούτο Διεθνών Υποθέσεων, γνωστό και ως Chatham House, λέει ότι η Βρετανία πρέπει να είναι έτοιμη για το "peak oil" και την παρακώλυση του ενεργειακού εφοδιασμού σε μια περίοδο κατακόρυφης ανόδου της ζήτησης των καυσίμων από την Κίνα και την Ινδία, οι περιορισμοί της παραγωγής που προκαλείται από τις διαρροές πετρελαίου της BP και της πολιτικής για τη μείωση των εκπομπών CO2 για την αναχαίτιση της υπερθέρμανσης του πλανήτη.

"Οι εταιρείες που είναι σε θέση να επωφεληθούν από αυτή τη νέα πραγματικότητα της ενέργειας θα αυξήσουν τόσο την ανθεκτικότητά τους όσο και την ανταγωνιστικότητά τους. Σε αντίθετη περίπτωση αυτό θα μπορούσε να οδηγήσει σε δαπανηρές και δυνητικά καταστροφικές συνέπειες», λέει ο Lloyd και η έκθεση του Chatham House «Βιώσιμη ενεργειακή ασφάλεια: στρατηγικοί κίνδυνοι και ευκαιρίες για τις επιχειρήσεις ".

Η ασφαλιστική αγορά έχει μεγάλο ενδιαφέρον στην ετοιμότητα για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής λόγω του φόβου της αύξησης των ασφαλιστικών αξιώσεων που συνδέονται με υλικές ζημίες και κλείσιμο επιχειρήσεων. Η ανασκόπηση είναι ανατρεπτική, διότι προέρχεται από την καρδιά της πόλης και περιλαμβάνει το είδος της τρομερής προειδοποίησης που είναι περισσότερο συνδεδεμένη με περιβαλλοντικές ομάδες ή άλλους που κατηγορούνται από τους επικριτές τους για μανία δημοσιότητας. Παίρνει μια χαζομάρα του Διεθνούς Οργανισμού Ενέργειας η οποία είναι στο στόχαστρο για υποτίμηση σε φαινόμενα απειλών, σημειώνοντας: " Οι προσδοκίες της ΔΟΕ σχετικά με την παραγωγή αργού κατά την τελευταία δεκαετία έχουν γενικά μείνει ανεκπλήρωτες.".

Η έκθεση αναφέρει ότι ο κόσμος οδεύει προς μια παγκόσμια κρίση εφοδιασμού σε πετρέλαιο και σε υψηλές τιμές λόγω των ανεπαρκών επενδύσεων στο πετρέλαιο συν μια ανάκαμψη της παγκόσμιας ζήτησης λόγω ύφεσης. Επαναλαμβάνει την προειδοποίηση του καθηγητή Paul Stevens, πρώην οικονομολόγου από το Πανεπιστήμιο Dundee, σε προηγούμενο συνέδριο του Chatham House ότι η έλλειψη του πετρελαίου έως το 2013 θα μπορούσε να πιέσει τη τιμή του αργού πάνω από τις 200 $ (£ 130) ανά βαρέλι.

Παραθέτει, επίσης, μια έκθεση από την υπουργείο ενέργειας των ΗΠΑ, τονίζοντας το οικονομική χάος που θα προέκυπτε από τη μείωση της παραγωγής πετρελαίου, καθώς η παγκόσμια ζήτηση συνέχισε να αυξάνεται, συνιστώντας ένα υπερεντατικό πρόγραμμα αναμόρφωσης του συστήματος των μεταφορών. «Ακόμα και πριν φτάσουμε στο «peak oil», λέει η έκθεση της Lloyd, "θα μπορούσαμε να γίνουμε μάρτυρες μιας μείωσης σε εφοδιασμό πετρελαίου εξαιτίας της αυξημένης ζήτησης της Ασίας. Σημαντικές νέες επενδύσεις στον τομέα της ενέργειας θα ήθελαν 10-15 χρόνια από την αρχική επένδυση για την πρώτη παραγωγή, και μέχρι σήμερα δεν έχουμε δει αριθμό νέων έργων που θα προμήθευαν την προβλεπόμενη αύξηση της ζήτησης."

Και ενώ ο κόσμος είναι σε σταδιακή μετάβαση με νέα είδη καθαρών ενεργειακών τεχνολογιών η αγορά ασφαλίσεων προειδοποιεί ότι ενδέχεται να υπάρξει έλλειψη μετάλλων και άλλων πρώτων υλών που χρειάζονται για να τους βοηθήσει να το πετύχουν.

Η Lloyd ζητά επίσης από τους κατασκευαστές, τους εμπόρους λιανικής και την ευρύτερη επιχειρηματική κοινότητα να επανεκτιμήσει τον εφοδιασμό των παγκόσμιων αλυσίδων με τα τελευταία μοντέλα διότι το" σημερινό σύστημα είναι ολοένα και πιο ευάλωτο στη διακοπή του εφοδιασμού. "

Η έκθεση αναφέρει ότι η κυβέρνηση πρέπει να κάνει πολύ περισσότερα για να φέρει τη επιπλέον σταθερότητα των τιμών και τη διαφάνεια, αν η παγκόσμια αγορά άνθρακα είναι να γίνει πραγματικότητα.

Ο Richard Ward, διευθύνων σύμβουλος της Lloyd, δήλωσε ότι η αποτυχία των συνομιλιών της Κοπεγχάγης για το κλίμα τον περασμένο Δεκέμβριο, έχει βοηθήσει πολλούς επικεφαλής επιχειρήσεων να χαλαρώσουν σε μια ψεύτικη αίσθηση ασφάλειας σχετικά με τις προκλήσεις του μέλλοντος. «Βρισκόμαστε σε μια περίοδο που προσομοιάζει με ένα ψεύτικο πόλεμο, συνεχίζουμε να ακούμε για τις δυσκολίες που έρχονται αλλά με το πετρέλαιο, αέριο και άνθρακα ακόμα ευρέως προσιτά - και σε μεγάλο βαθμό, να είναι ικανά να διανέμονται όπου απαιτείται – οι άσχημες περίοδοι δεν μας έχουν ακόμη πλήξει . .. όλες τις επιχειρήσεις ... θα επηρεαστούν από την διανομή ενέργειας η οποία είναι θα λιγότερο αξιόπιστη και πιο ακριβή. "

guardian
Σημ.axinosp:Με αφορμή μια αναφορά στον Guardian και τους Lloyd από το "Λες Μαλακίες"

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Δες και αυτό που ελάχιστοι το πρόσεξαν http://www.enet.gr/?i=news.el.article&id=181614

Σύμφωνα με δικές μου εκτιμήσεις και σύμφωνα με τους πίνακες από εδώ http://www.theoildrum.com/node/5395 έχουμε ακριβώς 1 χρόνο πριν οι τιμές αρχίσουν να παίρνουν την ανηφόρα

Με ολοένα αυξανόμενη εκτίμηση για τα "ανοιχτά μάτια" σου
KnowDame