Η τήρηση του Συντάγματος επαφίεται στον πατριωτισμό των Ελλήνων, που δικαιούνται και υποχρεούνται να αντιστέκονται με κάθε μέσο εναντίον οποιουδήποτε επιχειρεί να το καταλύσει με την βία Άρθρο 120 (παραγρ.4) του ισχύοντος Συντάγματος της Ελλάδας (ακροτελεύτια διάταξη).

Δεν αναγνωρίζουμε το χρέος

Είτε θα πετύχουμε και θα πάρουμε την πατρίδα μας πίσω, είτε θα χαθούμε για αιώνες στις πατρίδες των άλλων και των υπερκρατικών διεθνών οργανισμών, τις νέες αυτοκρατορίες.Εδώ που φθάσαμε, δεν έχουμε να χάσουμε τίποτα περισσότερο από τις αλυσίδες μας.
Όσο περνούν οι εβδομάδες η κατάστασή μας θα γίνεται όλο και πιο αντιληπτή.
Μέχρι την Εξέγερση

Δεν σας θέλει ο λαός ελικόπτερα και μπρος

To να παράγεις ο ίδιος τα τρόφιμά σου είναι ίσως ένα από τα πιο επικίνδυνα πράγματα που μπορείς να κάνεις σήμερα, γιατί είναι ένα βήμα προς την κατάκτηση της ελευθερίας σου!

''Σκλάβος είναι αυτός που ελπίζει ότι θα έρθουν να τον ελευθερώσουν''
Έζρα Πάουντ 1885 – 1972

Πέμπτη 26 Αυγούστου 2010

Καταχρηστικές οι μονομερείς αναλήψεις από τις τράπεζες

Αρκετές τράπεζες «βάζουν χέρι» σε λογαριασμούς υπερχρεωμένων δανειοληπτών- οι οποίοι αδυνατούν να εξυπηρετήσουν τις υποχρεώσεις τους- που αφορούν τη μισθοδοσία ή τη σύνταξή τους, οδηγώντας τους σε απόγνωση. Χθες ο γενικός γραμματέας Καταναλωτή κ. Δ. Σπυράκος έδωσε εντολή για τη διενέργεια ελέγχου έπειτα από την πληθώρα των καταγγελιών που έφθασαν στη Διεύθυνση Προστασίας Καταναλωτή- ακόμη και στη Γραμματεία του.

Οπως επισημαίνεται σχετικά, αποτελεί πρακτική των τραπεζών να προχωρούν μονομερώς σε μερική ή σε πλήρη ανάληψη του μισθού ή της σύνταξης που κατατίθενται στους τηρούμενους λογαριασμούς μισθοδοσίας και συντάξεων προκειμένου να γίνει η εξόφληση οφειλών από δάνεια ή πιστωτικές κάρτες. Η ανάληψη γίνεται χωρίς να υπάρχει ειδική εντολή του κατόχου του λογαριασμού, συνήθως αμέσως μόλις κατατίθεται ο μισθός ή η σύνταξη, με αποτέλεσμα να μην μπορεί ο καταναλωτής να εισπράξει και να διαχειριστεί το ποσόν του μισθού του ή της σύνταξής του για την κάλυψη των βασικών του βιοτικών αναγκών.

Σημειώνεται μάλιστα ότι «τα πιστωτικά ιδρύματα δικαιολογούν την εν λόγω πρακτική τους με την επίκληση όρων που εμπεριέχονται στα “ψιλά γράμματα” συμβάσεων ανοίγματος λογαριασμού κατάθεσης ή πιστωτικών συμβάσεων, που τους επιτρέπουν να προβαίνουν σε αναλήψεις “γενικώς και αορίστως” από λογαριασμούς των καταναλωτών για την εξόφληση των οφειλών τους προς αυτά. Πρόκειταιωστόσογια προδιατυπωμένους όρους που χαρακτηρίζονται συχνά από αδιαφάνεια και αιφνιδιάζουν τους καταναλωτές».

Από την πλευρά της Γενικής Γραμματείας Καταναλωτή τονίζεται ότι «η νομοθεσία απαγορεύει την κατάσχεση απαιτήσεων μισθών ή συντάξεων. Απαγορεύειόμωςκαι την κατάσχεση από λογαριασμούς μισθοδοσίας ποσού ίσου με έναν τουλάχιστο μισθό ή μία σύνταξη (άρθρο 982 παρ. 3 Κώδικα Πολιτικής Δικονομίας)».

Το Βήμα

Σημ.axinosp:Και καλά τους τσακώσατε να κάνουν λαμογιές οι Τράπεζες, κανά προστιματάκι για να στρώσουν ρίξατε, μάλλον όχι, τολμάτε ρε να πειράξετε τα αφεντικά σας, σοσιαληστές!

Δεν υπάρχουν σχόλια: