Η τήρηση του Συντάγματος επαφίεται στον πατριωτισμό των Ελλήνων, που δικαιούνται και υποχρεούνται να αντιστέκονται με κάθε μέσο εναντίον οποιουδήποτε επιχειρεί να το καταλύσει με την βία Άρθρο 120 (παραγρ.4) του ισχύοντος Συντάγματος της Ελλάδας (ακροτελεύτια διάταξη).

Δεν αναγνωρίζουμε το χρέος

Είτε θα πετύχουμε και θα πάρουμε την πατρίδα μας πίσω, είτε θα χαθούμε για αιώνες στις πατρίδες των άλλων και των υπερκρατικών διεθνών οργανισμών, τις νέες αυτοκρατορίες.Εδώ που φθάσαμε, δεν έχουμε να χάσουμε τίποτα περισσότερο από τις αλυσίδες μας.
Όσο περνούν οι εβδομάδες η κατάστασή μας θα γίνεται όλο και πιο αντιληπτή.
Μέχρι την Εξέγερση

Δεν σας θέλει ο λαός ελικόπτερα και μπρος

To να παράγεις ο ίδιος τα τρόφιμά σου είναι ίσως ένα από τα πιο επικίνδυνα πράγματα που μπορείς να κάνεις σήμερα, γιατί είναι ένα βήμα προς την κατάκτηση της ελευθερίας σου!

''Σκλάβος είναι αυτός που ελπίζει ότι θα έρθουν να τον ελευθερώσουν''
Έζρα Πάουντ 1885 – 1972

Τρίτη 15 Φεβρουαρίου 2011

Μαχητικές αντικυβερνητικές πορείες σε Υεμένη - Αλγερία

Ντόμινο διαδηλώσεων στον Αραβικό κόσμο
Αντικυβερνητικές πορείες, που κατέληξαν σε συγκρούσεις με την αστυνομία και συλλήψεις διαδηλωτών, πραγματοποιήθηκαν μέσα στο Σαββατοκύριακο στην Υεμένη και την Αλγερία, υπενθυμίζοντας ότι η πολιτική αναταραχή στον αραβικό κόσμο δεν λέει να κοπάσει.

Χθες στην Υεμένη, αντικυβερνητικοί διαδηλωτές προσπάθησαν να πορευτούν προς το προεδρικό μέγαρο, όπου ο πρόεδρος Αλί Αμπντουλάχ Σάλεχ είχε συνομιλίες με τη μεγαλύτερη οργάνωση της αντιπολίτευσης, όμως οι αστυνομικοί τούς εμπόδισαν, με αποτέλεσμα να ξεσπάσουν συγκρούσεις.

Οι διαδηλωτές, οι οποίοι συγκεντρώθηκαν για τρίτη συνεχόμενη ημέρα, φώναζαν συνθήματα όπως «Ο λαός της Υεμένης θέλει την πτώση του καθεστώτος» και «Επανάσταση στην Υεμένη μετά την επανάσταση της Αιγύπτου».

Η αστυνομία προχώρησε σε 10 προσαγωγές στη Σαναά και σε άλλες 120 στην πόλη Ταΐζ, όπου πραγματοποιήθηκε κι εκεί πορεία. Σύμφωνα με μαρτυρίες, σε συγκέντρωση που πραγματοποιήθηκε την προηγούμενη ημέρα έκαναν την εμφάνιση τους υποστηρικτές του Αλί Σάλεχ, οι οποίοι ήταν οπλισμένοι με μαχαίρια και ξύλα και προσπάθησαν να κυνηγήσουν τους συγκεντρωμένους.

Το Σάββατο στην Αλγερία, χιλιάδες άνθρωποι διαδήλωσαν στην πλατεία Πρωτομαγιάς στο κέντρο του Αλγερίου, με βασικό αίτημά τους την απομάκρυνση του προέδρου της χώρας Αμπντελαζίζ Μπουτεφλίκα. Κρατώντας εφημερίδες που οι τίτλοι και τα εξώφυλλα αφορούσαν την παραίτηση του Χόσνι Μουμπάρακ στην Αίγυπτο και φωνάζοντας «Μπουτεφλίκα, φύγε!», οι συγκεντρωμένοι προσπάθησαν να ξεκινήσουν πορεία στους δρόμους της πόλης.

Οι άνδρες της αστυνομίας δεν τους επέτρεψαν την πορεία, με αποτέλεσμα να σημειωθούν μικροσυμπλοκές και να πραγματοποιηθούν μερικές συλλήψεις. Η συγκέντρωση είχε απαγορευτεί από τις Αρχές, όμως, όπως ανακοινώθηκε από την οργάνωση «Εθνικός Συντονισμός για την Αλλαγή και τη Δημοκρατία», αποφασίστηκε νέο συλλαλητήριο για τις 19 Φεβρουαρίου.
Έθνος
Σημ.axinosp:Αυτό που μου αρέσει περισσότερο με το Ντόμινο των εξεγέρσεων του Αραβικού κόσμου, είναι η μουγκαμάρα που έχει η αριστερά Ευρωπαϊκή και Ελληνική, άσε που με τις δημοκρατίες που θα αρχίσουν να γίνονται σε όλο τον Αραβικό κόσμο δεν θα μπορούν να "βαπτίζουν" πια τους λαθρομετανάστες σε πολιτικούς πρόσφυγες και κλάμα οι ΜΚΟ για τα ευρώ που θα χάσουν !!

Δεν υπάρχουν σχόλια: