Η τήρηση του Συντάγματος επαφίεται στον πατριωτισμό των Ελλήνων, που δικαιούνται και υποχρεούνται να αντιστέκονται με κάθε μέσο εναντίον οποιουδήποτε επιχειρεί να το καταλύσει με την βία Άρθρο 120 (παραγρ.4) του ισχύοντος Συντάγματος της Ελλάδας (ακροτελεύτια διάταξη).

Δεν αναγνωρίζουμε το χρέος

Είτε θα πετύχουμε και θα πάρουμε την πατρίδα μας πίσω, είτε θα χαθούμε για αιώνες στις πατρίδες των άλλων και των υπερκρατικών διεθνών οργανισμών, τις νέες αυτοκρατορίες.Εδώ που φθάσαμε, δεν έχουμε να χάσουμε τίποτα περισσότερο από τις αλυσίδες μας.
Όσο περνούν οι εβδομάδες η κατάστασή μας θα γίνεται όλο και πιο αντιληπτή.
Μέχρι την Εξέγερση

Δεν σας θέλει ο λαός ελικόπτερα και μπρος

To να παράγεις ο ίδιος τα τρόφιμά σου είναι ίσως ένα από τα πιο επικίνδυνα πράγματα που μπορείς να κάνεις σήμερα, γιατί είναι ένα βήμα προς την κατάκτηση της ελευθερίας σου!

''Σκλάβος είναι αυτός που ελπίζει ότι θα έρθουν να τον ελευθερώσουν''
Έζρα Πάουντ 1885 – 1972

Παρασκευή 23 Ιουλίου 2010

τεστ αντοχής


Goldman Sachs: Δέκα τράπεζες δεν περνούν τα τεστ αντοχής

Στο 89% αναμένεται να διαμορφωθεί το ποσοστό επιτυχίας των stress tests σύμφωνα με έρευνα που διεξήγαγε η Goldman Sachs.

Όπως αναφέρει το πρακτορείο Reuters, οι επενδυτές αναμένουν 10 από τις 91 τράπεζες που συμμετέχουν στα τεστ αντοχής να έχουν αποτύχει.

Η δημοσκόπηση με τη συμμετοχή 376 επενδυτών έδειξε ότι οι ευρωπαϊκές τράπεζες θα χρειαστεί να αντλήσουν κεφάλαια ύψους 37,6 δισ. ευρώ μετά τα τεστ αντοχής.

Τα αποτελέσματα των τεστ αντοχής αναμένονται στις 19:00 ώρα Ελλάδος.

Το μεγαλύτερο ποσοστό των κεφαλαίων θα χρειαστεί να το αντλήσουν ισπανικές, γερμανικές και ελληνικές τράπεζες.

Ποσοστό μεγαλύτερο του 60% εκτιμά ότι η αύξηση κεφαλαίου θα εξασφαλίσει κεφαλαιακή επάρκεια στις τράπεζες, ενώ το υπόλοιπο ποσοστό θεωρεί ότι θα υπάρχει πρόβλημα ακόμη και μετά τα τεστ αντοχής, σύμφωνα με τη δημοσκόπηση.

Ωστόσο, οι γνώμες διίστανται όσον αφορά στο τρίμηνο που έπεται των τεστ με 38% των ερωτηθέντων να προβλέπει υπεραπόδοση, το 26% προβλέπει υποαπόδοση και το 36% σταθεροποίηση.

Capital

CNBC: Κόβονται στα stress tests αρκετές ισπανικές τράπεζες

Αρκετές από τις 18 αποταμιευτικές τράπεζες της Ισπανίας δεν κατάφεραν να περάσουν τα τεστ κοπώσεως (stress tests) των ευρωπαϊκών ρυθμιστικών αρχών όπως μεταδίδει το CNBC επικαλούμενο την ισπανική εφημερίδα El Pais.

Στις τράπεζες που που μένουν "μεταξεταστέες" περιλαμβάνονται ορισμένα από τα τραπεζικά ιδρύματα που συμμετείχαν στο πρόσφατα κύμα εξαγορών και συγχωνεύσεων στην ισπανική τραπεζική αγορά.

Η εφημερίδα σημειώνει ότι ένας μικρός αριθμός τραπεζών θα βρεθεί σε θέση να χρειάζεται νέα κεφάλαια αν οι οικονομικές συνθήκες επιδεινωθούν σημαντικά και αναζωπυρωθεί σε αρκετές χώρες της Ευρώπης η κρίση του κρατικού χρέους.

Ορισμένες από τις τράπεζες αυτές, αναφέρει το δημοσίευμα, έχουν ήδη δεχτεί κεφάλαια από το ισπανικό ταμείο για την αναδιάρθρωση του τραπεζικού κλάδου (FROB).
Capital

Σημ.axinosp:Από Δευτέρα τα Τραπεζικά κοράκια θα πέσουν πάνω στις Τράπεζες, που δεν πέρασαν το τεστ για σοδομισμό άνευ σιέλου !
Οι κυβερνήσεις φυσικά θα κοιτάνε και καλά αμήχανες και σε μερικές περιπτώσεις, όπως η δικιά μας, θα βρουν ευκαιρία για ξεπούλημα μέσω αποκρατικοποιήσεων, για το καλό της ανάπτυξης φυσικά!
Όλως τυχαίως θα είναι Τράπεζες κρατικές όπως η Hipo στην Γερμανία .....

Δεν υπάρχουν σχόλια: