Η τήρηση του Συντάγματος επαφίεται στον πατριωτισμό των Ελλήνων, που δικαιούνται και υποχρεούνται να αντιστέκονται με κάθε μέσο εναντίον οποιουδήποτε επιχειρεί να το καταλύσει με την βία Άρθρο 120 (παραγρ.4) του ισχύοντος Συντάγματος της Ελλάδας (ακροτελεύτια διάταξη).

Δεν αναγνωρίζουμε το χρέος

Είτε θα πετύχουμε και θα πάρουμε την πατρίδα μας πίσω, είτε θα χαθούμε για αιώνες στις πατρίδες των άλλων και των υπερκρατικών διεθνών οργανισμών, τις νέες αυτοκρατορίες.Εδώ που φθάσαμε, δεν έχουμε να χάσουμε τίποτα περισσότερο από τις αλυσίδες μας.
Όσο περνούν οι εβδομάδες η κατάστασή μας θα γίνεται όλο και πιο αντιληπτή.
Μέχρι την Εξέγερση

Δεν σας θέλει ο λαός ελικόπτερα και μπρος

To να παράγεις ο ίδιος τα τρόφιμά σου είναι ίσως ένα από τα πιο επικίνδυνα πράγματα που μπορείς να κάνεις σήμερα, γιατί είναι ένα βήμα προς την κατάκτηση της ελευθερίας σου!

''Σκλάβος είναι αυτός που ελπίζει ότι θα έρθουν να τον ελευθερώσουν''
Έζρα Πάουντ 1885 – 1972

Δευτέρα 20 Δεκεμβρίου 2010

Ένα UFO στον Πλούταρχο

Οι «Βίοι Παράλληλοι» του Πλουτάρχου, στο βιβλίο για τον Λεύκολλο ή Λούκουλλο (αυτόν με τα Λουκούλλεια γεύματα), περιέχουν ένα παράξενο εδάφιο με σαφή αναφορά σε κάτι που σήμερα θα ονομάζαμε UFO ή επί το ελληνικώτερον, Α.Τ.Ι.Α. (Αγνώστου Ταυτότητος Ιπτάμενο Αντικείμενο)

Το κείμενο του Πλουτάρχου, αυτολεξεί, έχει ως εξής:

αλλ’ εξαίφνης του αέρος υπορραγέντος, ώφθη μέγα σώμα φλογοειδές εις μέσον των στρατοπέδων καταφερόμενων, το μεν σχήμα πίθω μάλιστα, την δε χρόαν αργύρω διαπύρω προσεοικός, ώστε δείσαντες αμφοτέρους το φάσμα διακριθήναι, τούτο μεν ουν φάσιν εν Φρυγία περί τας λεγομένας Οτρύας συμβήναι το πάθος

και η μετάφραση:

ξαφνικά άνοιξε ο αέρας (ο ουρανός) και φάνηκε να κατεβαίνει με ορμή ανάμεσα στα [δύο αντιμαχόμενα] στρατόπεδα ένα μεγάλο σώμα σαν φλόγα, που έμοιαζε πολύ με πιθάρι στο σχήμα και με πυρακτωμένο ασήμι στο χρώμα, με αποτέλεσμα όταν είδαν το θέαμα αυτό και οι δύο [στρατοί] να φοβηθούν Λένε ότι αυτό έγινε στη Φρυγία [της Μικράς Ασίας] κοντά στις Οτρύες.

Σημειωτέον ότι το περιστατικό έλαβε χώρα κατά τον Γ’ Μιθριδατικό πόλεμο, την παραμονή της μάχης της Κυζίκου το 74 π.Χ., ανάμεσα στους Ρωμαίους και τον βασιλέα του Πόντου Μιθριδάτη Στ’ (τον “Ευπάτορα”) και ενώ οι δύο στρατοί είχαν παραταχθεί για μάχη. Όταν είδαν το πρωτόγνωρο αυτό φαινόμενα τα δύο στρατεύματα φοβήθηκαν και δεν συγκρούστηκαν (η μάχη πάντως διεξήχθη κανονικά την επόμενη μέρα).
Προσωπικά, θεωρώ αυτήν την περιγραφή σαν -μακράν- την πιο αξιόπιστη και έγκυρη αναφορά για UFO που έγινε ποτέ. O Πλούταρχος υπήρξε ένας από τους μεγαλύτερους συγγραφείς και ιστορικούς όλων των εποχών. Οι εξιστορήσεις του θεωρούνται ότι είναι αληθινές, αμερόληπτες, απαλλαγμένες από υπερβολές και ότι γενικά απεικονίζουν πιστά τα γεγονότα παρά τη μεγάλη χρονική απόσταση που τον χώριζε από αυτά. Και ακόμα, το γεγονός ότι ο περιγράφει ξερά το συγκεκριμένο περιστατικό -όπως λ.χ. θα περιέγραφε τις καιρικές συνθήκες- χωρίς να αποπειράται να δώσει κάποια μεταφυσική ή αυθαίρετη εξήγηση, ενισχύει, νομίζω, την αληθοφάνεια της περιγραφής.
Θα μπορούσε πολύ εύκολα ο Πλούταρχος να αποδώσει το φαινόμενο σε παρέμβαση των θεών. Αλλά ο Πλούταρχος, παρόλο που σταδιοδρόμησε σαν αρχιερέας στους Δελφούς επί 30 χρόνια, είναι πολύ υλιστής και πολύ ψυχρός στις περιγραφές του. Δεν υπάρχουν από μηχανής θεοί ούτε δαίμονες στον Πλούταρχο. Ούτε βεβαίως εξωγήινοι. Και όλα αυτά κάνουν αυτή τη μαρτυρία αξιοπρόσεκτη.

Δεν είμαι fun των UFO. Κατά καιρούς με έχουν γοητεύσει διάφορες ιστορίες με UFO και εξωγήινους, όπως τον περισσότερο κόσμο. Αλλά δεν μπορεί να ξέρει κανείς που σταματούν οι πραγματικές μαρτυρίες και πού αρχίζουν οι παλαβομάρες διάφορων φαντασιόπληκτων. Δεν μπορεί κανείς να βασιστεί σε θολές φωτογραφίες, σε φευγαλέα φιλμάκια και σε αναφορές που μπορεί να έχουν δεκάδες άλλες εξηγήσεις. Πιστεύω ότι αν υπήρχε κάτι πραγματικό και χειροπιαστό δεν θα μπορούσε να μείνει κρυφό, ειδικά σήμερα που τα πάντα βγαίνουν στο Διαδίκτυο. Γι’ αυτό ας μου επιτραπεί να θεωρώ το εδάφιο από τον Πλούταρχο σαν την πιο αξιόπιστη αναφορά για ΑΤΙΑ. Προς το παρόν τουλάχιστον…

α-πολιτικός


Σημ.axinosp:Και δεν είναι η μόνη αναφορά στην Αρχαία Ελλάδα, που για να αναφέρεις μερικές και να τις σχολιάσεις, χρειάζεται να γραφούν όλόκληρα βιβλία!!

Δεν υπάρχουν σχόλια: