Η τήρηση του Συντάγματος επαφίεται στον πατριωτισμό των Ελλήνων, που δικαιούνται και υποχρεούνται να αντιστέκονται με κάθε μέσο εναντίον οποιουδήποτε επιχειρεί να το καταλύσει με την βία Άρθρο 120 (παραγρ.4) του ισχύοντος Συντάγματος της Ελλάδας (ακροτελεύτια διάταξη).

Δεν αναγνωρίζουμε το χρέος

Είτε θα πετύχουμε και θα πάρουμε την πατρίδα μας πίσω, είτε θα χαθούμε για αιώνες στις πατρίδες των άλλων και των υπερκρατικών διεθνών οργανισμών, τις νέες αυτοκρατορίες.Εδώ που φθάσαμε, δεν έχουμε να χάσουμε τίποτα περισσότερο από τις αλυσίδες μας.
Όσο περνούν οι εβδομάδες η κατάστασή μας θα γίνεται όλο και πιο αντιληπτή.
Μέχρι την Εξέγερση

Δεν σας θέλει ο λαός ελικόπτερα και μπρος

To να παράγεις ο ίδιος τα τρόφιμά σου είναι ίσως ένα από τα πιο επικίνδυνα πράγματα που μπορείς να κάνεις σήμερα, γιατί είναι ένα βήμα προς την κατάκτηση της ελευθερίας σου!

''Σκλάβος είναι αυτός που ελπίζει ότι θα έρθουν να τον ελευθερώσουν''
Έζρα Πάουντ 1885 – 1972

Σάββατο 5 Ιουνίου 2010

Ένα Εβραϊκό καράβι για τη Γάζα θα σαλπάρει σε λίγο

Μετάφραση:axinosp

Σε ένα λιμάνι στη Μεσόγειο, ένα μικρό σκάφος είναι σε αναμονή για μια ειδική αποστολή. Θα πλεύσει με προορισμό την Γάζα κατά το δεύτερο δεκαπενθήμερο του Ιουλίου. Για να αποφευχθεί το σαμποτάζ, η ακριβής ημερομηνία και το όνομα του λιμένα αναχώρησης θα ανακοινωθούν λίγο πριν από την έναρξη της.

"Σκοπός μας είναι να ζητήσουμε τον τερματισμό της πολιορκίας της Γάζας, σε αυτή την παράνομη συλλογική τιμωρία ολόκληρου του άμαχου πληθυσμού. Το σκάφος μας είναι μικρό, έτσι οι δωρεές μας μπορεί να είναι μόνο συμβολικές: παίρνουμε σχολικές τσάντες γεμάτες με δωρεές από γερμανόπουλα παιδιά σχολικής ηλικίας, μουσικά όργανα και υλικά για χειροτεχνία », λέει η Κέιτ Leiterer, ένας από τους διοργανωτές. "Για τις ιατρικές υπηρεσίες θα λάβουμε βασικά φάρμακα και μικρό ιατρικό εξοπλισμό και για τους αλιείς θα πάρουμε δίχτυα και αλιευτικό εξοπλισμό. Είμαστε σε επαφή με τις ιατρικές, εκπαιδευτικές και οι υπηρεσίες ψυχικής υγείας στη Γάζα. "

"Στην επίθεση κατά του Freedom Flotilla, το Ισραήλ έδειξε και πάλι προς τον κόσμο την πιο ειδεχθή κτηνωδία. Αλλά γνωρίζω ότι υπάρχουν πάρα πολλοί Ισραηλινοί που ευσπλαχνικά και γενναία κάνουν καμπάνια για μια δίκαιη ειρήνη. Με ραδιοτηλεοπτικούς δημοσιογράφους από κεντρικά τηλεοπτικά προγράμματα που συνοδεύουν το καράβι μας, το Ισραήλ θα έχει μια μεγάλη ευκαιρία να δείξει στον κόσμο ότι υπάρχει ένας άλλος τρόπος, ένας τρόπος θάρρους και όχι φόβου, τον τρόπο της ελπίδας και όχι "το μίσους, λέει η Edith Lutz, διοργανωτής και επιβάτης για το "Εβραϊκό Καράβι".

Η "Jüdische Stimme» ( “Εβραϊκής Φωνή” για μια Δίκαιη Ειρήνη στη Μέση Ανατολή), μαζί με τους φίλους της του EJJP (Εβραίων της Ευρώπης για μια Δίκαιη Ειρήνη στη Μέση Ανατολή), καθώς και οι Εβραίοι για τη Δικαιοσύνη στους Παλαιστινίους (UK) στέλνουν μια έκκληση προς τους ηγέτες του κόσμου: Να βοηθήσει το Ισραήλ να βρει το δρόμο της επιστροφής στη λογική, σε μια αίσθηση ανθρωπιάς και μια ζωή χωρίς φόβο. Η “Εβραϊκή Φωνή” αναμένει από τους πολιτικούς ηγέτες του Ισραήλ και ο κόσμος να εγγυηθεί ένα ασφαλές πέρασμα για το μικρό σκάφος προς τη Γάζα, βοηθώντας έτσι να σχηματίσει μια γέφυρα προς την ειρήνη.

Επαφές:
Edith Lutz, EJJP-Γερμανία +15204519740
Kate Katzenstein-Leiterer, EJJP-Γερμανία +1629660472472
Glyn Secker, οι Εβραίοι για τη Δικαιοσύνη στους Παλαιστινίους (UK) 7917098599

palestinelibre

Δεν υπάρχουν σχόλια: