Η τήρηση του Συντάγματος επαφίεται στον πατριωτισμό των Ελλήνων, που δικαιούνται και υποχρεούνται να αντιστέκονται με κάθε μέσο εναντίον οποιουδήποτε επιχειρεί να το καταλύσει με την βία Άρθρο 120 (παραγρ.4) του ισχύοντος Συντάγματος της Ελλάδας (ακροτελεύτια διάταξη).

Δεν αναγνωρίζουμε το χρέος

Είτε θα πετύχουμε και θα πάρουμε την πατρίδα μας πίσω, είτε θα χαθούμε για αιώνες στις πατρίδες των άλλων και των υπερκρατικών διεθνών οργανισμών, τις νέες αυτοκρατορίες.Εδώ που φθάσαμε, δεν έχουμε να χάσουμε τίποτα περισσότερο από τις αλυσίδες μας.
Όσο περνούν οι εβδομάδες η κατάστασή μας θα γίνεται όλο και πιο αντιληπτή.
Μέχρι την Εξέγερση

Δεν σας θέλει ο λαός ελικόπτερα και μπρος

To να παράγεις ο ίδιος τα τρόφιμά σου είναι ίσως ένα από τα πιο επικίνδυνα πράγματα που μπορείς να κάνεις σήμερα, γιατί είναι ένα βήμα προς την κατάκτηση της ελευθερίας σου!

''Σκλάβος είναι αυτός που ελπίζει ότι θα έρθουν να τον ελευθερώσουν''
Έζρα Πάουντ 1885 – 1972

Πέμπτη 4 Νοεμβρίου 2010

Be Stupid - Vote


Κάποια μέρα, σ' ένα σταθμό του μετρό, πρόσεξα τις αφίσες της διαφημιστικής καμπάνιας της φίρμας "Diesel", με τον τίτλο "Be Stupid". Αρχικά ξαφνιάστηκα με την προτροπή, σκεπτόμενη "πόσο ακόμα;", αλλά μετά σκέφτηκα ότι μάλλον προέρχεται από πολύ ψαγμένα μυαλά, που φοβούνται ότι, ως κοινωνία, πήξαμε στην ευφυΐα και με τον καιρό, καθώς όλοι γίνονται σιγά σιγά επιστήμονες, δε θα ‘χουμε σε ποιον να φορτώσουμε τα χαμαλίκια. Το μήνυμα λοιπόν, δεν είναι εμπορικό, αλλά κοινωνικοπολιτικό. Αυτή η διαπίστωση μου έφερε στο μυαλό τις εκλογές και σκέφτηκα ότι μια φοβερή ιδέα θα ήταν, η κυβέρνηση να έπαιρνε την άδεια να χρησιμοποιήσει αυτή την φωτισμένη έμπνευση, για τη δική της καμπάνια, την προεκλογική: Be Stupid - Vote.

Η Diesel είχε την ασύγκριτα πρωτοποριακή ιδέα να απενοχοποιήσει την ηλιθιότητα, με το σκεπτικό ότι οι ηλίθιοι περνάνε καλύτερα από τους έξυπνους. Αυτό προσπαθεί συνεχώς να πει και ο πρωθυπουργός μας, αλλά λόγω των σαρδάμ του και της πολιτικής ορολογίας που έχει την ανεξήγητη συνήθεια να υιοθετεί, ελάχιστοι τον καταλαβαίνουν. Η επιτυχία του θα ήταν σίγουρη αν έλεγε ολόκληρη την επαναστατική αυτή αλήθεια, χωρίς αναστολές. Ότι δηλαδή, αν παραδεχτούμε ότι είμαστε ηλίθιοι, κανείς δεν θα μπορεί να τα βάλει μαζί μας και κάθε έξυπνος θα παραιτείται από την αντιπαράθεση, νικημένος. Ο έξυπνος, δρα συνήθως σύμφωνα με το ρητό "ποτέ μη λογομαχείτε δημοσίως με έναν ηλίθιο, γιατί ο κόσμος μπορεί να μην καταλάβει τη διαφορά" και σαν κομπλεξικός και ανασφαλής που είναι, κάνει αμέσως πίσω. Αυτό το επιβεβαιώνει κι ένα άλλο ρητό που λέει ότι "οι βλάκες είναι γεμάτοι αυτοπεποίθηση και οι ευφυείς γεμάτοι αμφιβολίες".

Αν η κυβέρνηση χρησιμοποιούσε το επιχείρημα της Diesel και κατάφερνε να πείσει τον κόσμο, για πρώτη φορά στην ιστορία θα πετύχαινε την τέλεια ανατροπή, αφού με το να επιλέξει κανείς συνειδητά να γίνει βλάκας, θα αποτελούσε ξαφνικά εξαίρεση, σε αντίθεση με αυτό που ισχύει ως τώρα, που είμαστε όλοι βλάκες κι έτσι υποβαθμίζεται η αξία των εκλεκτών αυτού του κόσμου.


Εκεί που μου τα χάλασε λίγο η καμπάνια της Diesel είναι στη δήλωσή της ότι (αν φοράμε τα ρούχα της) "οι κυβερνήσεις θα μας μισήσουν". Δεν το καταλαβαίνω. Δεν μας μισούν αρκετά οι κυβερνήσεις; Δηλαδή, αν μας μισήσουν κι άλλο, τι παραπάνω θα μας κάνουν; Εκτός κι αν εννοεί ότι, αφού δεν καταφέραμε, ως τώρα, να μισήσουμε εμείς τις κυβερνήσεις –που θα είχε και κάποιο ενδιαφέρον- τουλάχιστον ας τις κάνουμε να μας μισήσουν εκείνες τόσο, που να αρρωστήσουν από την κακία τους και να πεθάνουν.

Επίσης, ένα άλλο σλόγκαν της καμπάνιας, το "Are you stupid enough to wear Diesel?" είναι πράγματι παραπλανητικό. Όχι μόνο επειδή κανείς αξιοπρεπής, γνήσιος βλάκας δεν θα ανταποκρινόταν σε μια τέτοια πρόκληση, καθώς τη βλακεία απλώς την απολαμβάνεις - δεν την αποδεικνύεις, αλλά και επειδή είναι αυταπόδεικτο ότι η ραγδαία ανάπτυξη της έρευνας για το biodiesel πρόκειται σύντομα να βγάλει το diesel εκτός μόδας και τότε εκτός από βλάκας, θα είσαι και πασέ.
Ουδέν Αμιγές

Δεν υπάρχουν σχόλια: