Η τήρηση του Συντάγματος επαφίεται στον πατριωτισμό των Ελλήνων, που δικαιούνται και υποχρεούνται να αντιστέκονται με κάθε μέσο εναντίον οποιουδήποτε επιχειρεί να το καταλύσει με την βία Άρθρο 120 (παραγρ.4) του ισχύοντος Συντάγματος της Ελλάδας (ακροτελεύτια διάταξη).

Δεν αναγνωρίζουμε το χρέος

Είτε θα πετύχουμε και θα πάρουμε την πατρίδα μας πίσω, είτε θα χαθούμε για αιώνες στις πατρίδες των άλλων και των υπερκρατικών διεθνών οργανισμών, τις νέες αυτοκρατορίες.Εδώ που φθάσαμε, δεν έχουμε να χάσουμε τίποτα περισσότερο από τις αλυσίδες μας.
Όσο περνούν οι εβδομάδες η κατάστασή μας θα γίνεται όλο και πιο αντιληπτή.
Μέχρι την Εξέγερση

Δεν σας θέλει ο λαός ελικόπτερα και μπρος

To να παράγεις ο ίδιος τα τρόφιμά σου είναι ίσως ένα από τα πιο επικίνδυνα πράγματα που μπορείς να κάνεις σήμερα, γιατί είναι ένα βήμα προς την κατάκτηση της ελευθερίας σου!

''Σκλάβος είναι αυτός που ελπίζει ότι θα έρθουν να τον ελευθερώσουν''
Έζρα Πάουντ 1885 – 1972

Τετάρτη 2 Φεβρουαρίου 2011

Τέλος εποχής Μουμπάρακ


Την πρόθεσή του να μην ξανακατέλθει υποψήφιος γνωστοποίησε με διάγγελμα του προς τον αιγυπτιακό λαό ο αιγύπτιος πρόεδρος Χόσνι Μουμπάρακ.

Ωστόσο, ο άνθρωπος που κυβέρνησε την Αίγυπτο επί 30 χρόνια θα παραμείνει στην προεδρία μέχρι τις εκλογές στο τέλος Σεπτεμβρίου, για να προωθήσει τις συνταγματικές και πολιτικές αλλαγές που απαιτούν οι διαδηλώσεις των τελευταίων ημερών.

Στο διάγγελμά του, που μεταδόθηκε από την αιγυπτιακή τηλεόραση, δήλωσε ότι έχει την ευθύνη να αποκαταστήσει την ασφάλεια και τη σταθερότητα στην χώρα του. Αναφερόμενος στις διαδηλώσεις, δήλωσε ότι ξεκίνησαν πολιτισμένα και εξελίχτηκαν σε ένα βίαιο γεγονός που υποκινήθηκε από ανθρώπους πολιτικά δειλούς. Επίσης, δήλωσε ότι είχε εκφράσει την πρόθεσή του να συναντήσει όλες τις πλευρές, αλλά ορισμένες πολιτικές δυνάμεις αρνήθηκαν το διάλογο.

Eπίσης, υποσχέθηκε ότι όσο θα παραμένει στον προεδρικό θώκο, θα φροντίσει ώστε η μετάβαση στην εξουσία να είναι ειρηνική.

«Δεν σκόπευα έτσι και αλλιώς να βάλω υποψηφιότητα» είπε μεταξύ άλλως ο Χ. Μουμπάρακ και πρόσθεσε ότι «οτιδήποτε και να συμβεί δεν θα φύγω από τη χώρα. Θα πεθάνω στη χώρα. Θα επαναφέρω την ειρήνη και θα αλλάξω όσα πράγματα ζητήθηκαν από το λαό μου και ιδιαίτερα από τη νεολαία, την οποία η νέα κυβέρνηση θα πρέπει να έχει ως βασική προτεραιότητα. Τα γεγονότα μας αναγκάζουν να επιλέξουμε μεταξύ σταθερότητας και χάους» είπε και κατέληξε, σημειώνοντας μεταξύ άλλων ότι «η ιστορία θα κρίνει τον Χόσνι Μουμπάρακ. Όπως όλους».

Η είδηση της παραίτησης έγινε δεκτή με ενθουσιασμό από τους χιλιάδες διαδηλωτές.

Την πληροφορία είχαν μεταδώσει νωρίτερα το CNN και το Al Arabiya.

Μαζικές διαδηλώσεις

Στο μεταξύ, ογκώδεις ήταν οι διαδηλώσεις που έγιναν την Τρίτη σε πόλεις της Αιγύπτου.

Μόνο στην πλατεία Ταχρίρ του Καΐρου συγκεντρώθηκαν περισσότεροι από 250.000 διαδηλωτές, ζητώντας την παραίτηση Μουμπάρακ. Το Al Jazeera έκανε λόγο για περισσότερα από δύο εκατομμύρια διαδηλωτές.

Περίπου 20.000 άνθρωποι διαδήλωσαν στην πόλη Σουέζ. Διαδηλώσεις πραγματοποιήθηκαν επίσης στην Αλεξάνδρεια, την Ισμαηλία και πόλεις στο Δέλτα του Νείλου.

Στις διαδηλώσεις της Τρίτης δεν καταγράφτηκαν βίαια επεισόδια.

Κεντρικό αίτημα των διαδηλωτών η παραίτηση του προέδρου Μουμπάρακ, τον οποίο ο βραβευμένος με Νόμπελ Ειρήνης Αιγύπτιος διπλωμάτης, Μοχάμεντ Ελ Μπαραντέι, κάλεσε να αποχωρήσει μέχρι την Παρασκευή.

Διαδηλώσεις συμπαράστασης έγιναν μεταξύ άλλων μπροστά στις πρεσβείες της Αιγύπτου στη Ντόχα του Κατάρ, στο Αμάν της Ιορδανίας και στη Βηρυτό του Λιβάνου, αλλά και στην Αθήνα.

O Πατριάρχης Αλεξανδρείας στο ΣΚΑΪ
«Η σημερινή μέρα θα δείξει τι θα γίνει στην Αίγυπτο», δήλωσε την Τίρτη το μεσημέρι στον ΣΚΑΪ ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας και Πάσης Αφρικής Θεόδωρος.

«Η φωνή του λαού είναι οργή Θεού, και αυτό φαίνεται ιδιαίτερα τώρα» υπογράμμισε, σημειώνοντας πως «οι άνθρωποι είναι ταλαιπωρημένοι, πεινάνε και γι' αυτό βλέπετε κατά χιλιάδες να ξεχύνονται στους δρόμους.»

«Αν δεν φύγει ο Μουμπάρακ θα χυθεί πολύ αίμα»
Δραματική προειδοποίηση ότι αν δεν φύγει από την εξουσία ο Χόσνι Μουμπάρακ θα χυθεί πολύ αίμα στην Αίγυπτο απηύθυνε ο αιγυπτιακής καταγωγής προέδρος της Μουσουλμανικής Ένωσης Ελλάδας Ναΐμ Ελγαντούρ με συνέντευξή του στο SKAI.gr.
Skai.gr
Σημ.axinosp:Βρε βρε τι δύναμη έχει ο λαός !!

Δεν υπάρχουν σχόλια: