Η τήρηση του Συντάγματος επαφίεται στον πατριωτισμό των Ελλήνων, που δικαιούνται και υποχρεούνται να αντιστέκονται με κάθε μέσο εναντίον οποιουδήποτε επιχειρεί να το καταλύσει με την βία Άρθρο 120 (παραγρ.4) του ισχύοντος Συντάγματος της Ελλάδας (ακροτελεύτια διάταξη).

Δεν αναγνωρίζουμε το χρέος

Είτε θα πετύχουμε και θα πάρουμε την πατρίδα μας πίσω, είτε θα χαθούμε για αιώνες στις πατρίδες των άλλων και των υπερκρατικών διεθνών οργανισμών, τις νέες αυτοκρατορίες.Εδώ που φθάσαμε, δεν έχουμε να χάσουμε τίποτα περισσότερο από τις αλυσίδες μας.
Όσο περνούν οι εβδομάδες η κατάστασή μας θα γίνεται όλο και πιο αντιληπτή.
Μέχρι την Εξέγερση

Δεν σας θέλει ο λαός ελικόπτερα και μπρος

To να παράγεις ο ίδιος τα τρόφιμά σου είναι ίσως ένα από τα πιο επικίνδυνα πράγματα που μπορείς να κάνεις σήμερα, γιατί είναι ένα βήμα προς την κατάκτηση της ελευθερίας σου!

''Σκλάβος είναι αυτός που ελπίζει ότι θα έρθουν να τον ελευθερώσουν''
Έζρα Πάουντ 1885 – 1972

Τρίτη 5 Οκτωβρίου 2010

Αυξήθηκε το ακαθάριστο εξωτερικό χρέος

Αύξηση του ακαθάριστου εξωτερικού χρέους της χώρας κατά 21,3 δισ. ευρώ καταγράφηκε στο δεύτερο τρίμηνο του 2010, σε σχέση με το πρώτο τρίμηνο του έτους, φθάνοντας έτσι τα 434,3 δισ. ευρώ ή στο 187% του ΑΕΠ, σύμφωνα με τα τριμηνιαία στοιχεία της Τράπεζας της Ελλάδος.

Το εξωτερικό χρέος της χώρας περιλαμβάνει τις υποχρεώσεις της έναντι των άλλων χωρών, όπως αυτό προκύπτει ανά τομέα της οικονομίας (Γενική Κυβέρνηση, Τράπεζες κλπ). Αποτυπώνει κατά κύριο λόγο τη συνολική αξία του δανεισμού των φορέων αυτών στο εξωτερικό. Έτσι, για παράδειγμα, το χρέος της γενικής κυβέρνησης περιλαμβάνει την τρέχουσα αξία των ομολόγων του Ελληνικού Δημοσίου τα οποία βρίσκονται στα χέρια μη κατοίκων.

Ο κύριος όγκος του εξωτερικού χρέους αφορά στο Δημόσιο.

Συνολικά, το συγκεκριμένο μέγεθος αποτιμήθηκε στις 30 Ιουνίου σε 184 δισ. ευρώ, σημειώνοντας μείωση σε σύγκριση με το πρώτο τρίμηνο (αποτίμηση Μαρτίου), που ήταν 213,1 δισ. ευρώ. Η μείωση αυτή - η οποία δεν επηρεάζει το συνολικό Δημόσιο Χρέος της χώρας, όπως αυτό καταγράφεται από το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους, αντανακλά κατά κύριο λόγο την μεγάλη υποχώρηση των αγοραίων τιμών των ελληνικών ομολόγων στη διάρκεια της παραπάνω περιόδου.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της Τράπεζας της Ελλάδος (ΤτΕ), η αξία των ομολόγων που κατέχουν οι ξένοι επενδυτές, η οποία τον Μάρτιο του 2010 ήταν 200 δισ. ευρώ, ενώ τον Ιούνιο η αξία τους (με βάση τις τιμές στη δευτερογενή αγορά) μειώθηκε σε 154,7 δισ. ευρώ. Η τρέχουσα μειωμένη τιμή αφορά στην τιμή που (υποθετικά) θα εξοφλούνταν σήμερα τα ομόλογα, με βάση τις τιμές διαπραγμάτευσής τους στη δευτερογενή.

ANA
Σημ.axinosp:Οι Μάγοι του ΠΑΣΟΚ που θα σώζανε την Ελλάδα από την κακοδιαχείριση των οικονομικών της ΝΔ του Καραμανλή βυθίζουν την Ελλάδα στα Τάρταρα του χρέους. Όταν το εξωτερικό χρέος φτάσει στο 200% να το γιορτάσουμε λέω εγώ, ανοίγοντας σαμπάνιες. Η απαγορευμένη λέξη της αναδιάρθρωσης του χρέους συνεχίζει να ισχύει για τις τηλεοράσεις αλλά μακρυά από αυτές το "κούρεμα" των ομολόγων έχει φτάσει στο 30%!!

Δεν υπάρχουν σχόλια: