Η τήρηση του Συντάγματος επαφίεται στον πατριωτισμό των Ελλήνων, που δικαιούνται και υποχρεούνται να αντιστέκονται με κάθε μέσο εναντίον οποιουδήποτε επιχειρεί να το καταλύσει με την βία Άρθρο 120 (παραγρ.4) του ισχύοντος Συντάγματος της Ελλάδας (ακροτελεύτια διάταξη).

Δεν αναγνωρίζουμε το χρέος

Είτε θα πετύχουμε και θα πάρουμε την πατρίδα μας πίσω, είτε θα χαθούμε για αιώνες στις πατρίδες των άλλων και των υπερκρατικών διεθνών οργανισμών, τις νέες αυτοκρατορίες.Εδώ που φθάσαμε, δεν έχουμε να χάσουμε τίποτα περισσότερο από τις αλυσίδες μας.
Όσο περνούν οι εβδομάδες η κατάστασή μας θα γίνεται όλο και πιο αντιληπτή.
Μέχρι την Εξέγερση

Δεν σας θέλει ο λαός ελικόπτερα και μπρος

To να παράγεις ο ίδιος τα τρόφιμά σου είναι ίσως ένα από τα πιο επικίνδυνα πράγματα που μπορείς να κάνεις σήμερα, γιατί είναι ένα βήμα προς την κατάκτηση της ελευθερίας σου!

''Σκλάβος είναι αυτός που ελπίζει ότι θα έρθουν να τον ελευθερώσουν''
Έζρα Πάουντ 1885 – 1972

Πέμπτη 18 Αυγούστου 2011

Επενδυτικό καταφύγιο ο χρυσός που καταγράφει νέα ιστορικά υψηλά - Στόχος τα 2.000 δολάρια

Ο Τσάβεζ «απειλεί» τις JP Morgan, Barclays και Bank of Nova Scotia

Στα 1.825 δολάρια έφτασε ο χρυσός, «σκαρφαλώνοντας» σε νέο ιστορικό υψηλό, μετά και τη νέα βουτιά που καταγράφουν οι ευρωπαϊκοί δείκτες. Τα ιστορικά ρεκόρ που καταγράφει ο χρυσός το τελευταίο διάστημα, καταδεικνύουν τη διάχυτη παγκόσμια αβεβαιότητα γύρω από τις οικονομίες και τη μετάδοση της κρίσης χρέους. Κατ' ουσίαν η άνοδος του χρυσού δεν αποτελεί θετική εξέλιξη. Τουναντίον, στο χρυσό στρέφονται ως επενδυτικό "καταφύγιο", και έτσι εξηγείται γιατί είναι πολύ πιθανό να πλησιάσει τα 2.000 δολάρια. Παράλληλα, σημαντική ώθηση δίνει στο χρυσό και η ανακοίνωση του προέδρου της Βενεζουέλας, Ούγκο Τσάβες, ότι θα εθνικοποιήσει τα ορυχεία της χώρας, τα αποθέματα των οποίων φτάνουν τα 12-13 δισ. δολάρια.

Αξίζει εδώ να σημειωθεί, ότι η κυβέρνηση του Τσάβεζ, στα πλαίσια της απόφασης της να εκμεταλλευτεί η ίδια τα αποθέματα χρυσού, ζήτησε από την Bank of England να επιστρέψει περίπου 99 τόνους πίσω στις τράπεζες της χώρας. Μάλιστα, αναλυτές θεωρούν ότι εάν ο Τσάβες ζητήσει και από τις υπόλοιπες τράπεζες που διακρατούν το χρυσό της την επιστροφή, δηλαδή από τις JP Morgan, Barclays και Bank of Nova Scotia, τότε πραγματικά το σύστημα θα βρεθεί υπό μεγάλη πίεση. Και αυτό γιατί οι τρεις τράπεζες δεν έχουν τα αποθέμτα!!! σύμφωνα με τα στοιχεία της CME.

Ακόμη υψηλότερα βλέπουν το χρυσό οι αναλυτές

Στα 2.000 δολάρια την ουγγιά του χρυσού βλέπει το 2012 η Barclays, στην τελευταία ανάλυση της για την πορεία του "κίτρινου μετάλλου", το οποίο και έχει μετατραπεί στο πρωτεύον "επενδυτικό καταφύγιο" εν μέσω κρίσης στις δύο όχθες του Ατλαντικού.
Από την αρχή του έτους το πολύτιμο μέταλλο έχει κερδίσει 24% συνεχίζοντας το ράλι που έχει ξεκινήσει εδώ και μία δεκαετία περίπου, ενώ τα μέχρι τώρα σημάδια δεν δείχνουν ότι επίκειται άμεσα κάποιας μορφής διόρθωση, έστω και προσωρινή. Άλλωστε η άνοδος αυτή που καταγράφεται από την αρχή του τρίτου τριμήνου οδηγεί το χρυσό να κλείσει με τη μεγαλύτερη τριμηνιαία άνοδο των τελευταίων 25 ετών, με τους αναλυτές να αναθωρούν συνεχώς προς τα πάνω τις εκτιμήσεις τους για το μέταλλο.
Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με την Bank of America Μerill Lynch, η τιμή του χρυσού αναμένεται να αγγίξει σε ορίζοντα 12μηνου τα 2.000 δολάρια ανά ουγγιά με αιχμή την κρίση χρέους σε Ευρώπη και ΗΠΑ.
Η JP Morgan βλέπει το χρυσό στα 1.800 δολάρια μέχρι το τέλος του έτους, αλλά δεν αποκλείεται και η εκτίμηση αυτή να είναι λανθασμένη (όπως οι ίδιοι παραδέχονται) και να δούμε την τιμή spot στα 2.500 δολάρια.
Οι αναλυτές της HSBC είναι πιο φειδωλοί στις εκτιμήσεις τους, αναφέροντας ότι το 2011 θα κλείσει με την τιμή του χρυσού να βρίσκεται στα 1.590 δολάρια, ενώ το 2012 η τιμή θα αυξηθεί στα 1.625 δολάρια και το 2013 θα υποχωρήσει στα 1.550 δολάρια.
Οι αναλυτές της γερμανικής Commerzbank εκτιμούν ότι έως τα τέλη του 2012 ο χρυσός θα έχει ανέλθει στα 1.900 δολ ανά ουγγιά.
"Ο χρυσός είναι σε θέση όχι μόνο να συνεχίσει να κινείται ανοδικά, αλλά και να ανέλθει σε επίπεδα έως και διπλάσια έναντι των σημερινών", δήλωνε πρόσφατα ο Bill Murphy, πρόεδρος της Gold Anti-Trust Action Committee.
"Θα μπορούσαμε να δούμε την τιμή του χρυσού μεταξύ των 3.000 και 5.000 δολαρίων, λόγω της ραγδαίας αύξησης της ζήτησης για το πολύτιμο μέταλλο και της πολιτικής που ακολουθούν οι κεντρικές τράπεζες", τόνιζε.
Σε επίπεδο 3μηνου η Goldman Sachs βλέπει το χρυσό στα 1.645 δολάρια, σε επίπεδο 6μηνου στα 1.730 δολάρια και σε επίπεδο 12μήνου στα 1.860 δολάρια.
Την ίδια ώρα η Deutsche Bank διατηρεί την τιμή στόχο για το χρυσό στα 2.000 δολάρια ανά ουγγιά.
Τέλος η UBS σε επίπεδο 3μηνου βλέπει το χρυσό στα 1.725 δολάρια (από 1.575 δολάρια η προηγούμενη εκτίμηση).

www.bankingnews.gr
Σημ.axinosp:Που είναι ο χρυσός οεο!! Όχι μόνο της Βενεζουέλας αλλά και της Ελλάδας;;
Ψάξτε να βρείτε το κίτρινο μέταλλο προς Κίτρινους(Κινέζους) μεριά, το μεγαλύτερο εισαγωγέα χρυσού παγκοσμίως !!

Δεν υπάρχουν σχόλια: