Η τήρηση του Συντάγματος επαφίεται στον πατριωτισμό των Ελλήνων, που δικαιούνται και υποχρεούνται να αντιστέκονται με κάθε μέσο εναντίον οποιουδήποτε επιχειρεί να το καταλύσει με την βία Άρθρο 120 (παραγρ.4) του ισχύοντος Συντάγματος της Ελλάδας (ακροτελεύτια διάταξη).

Δεν αναγνωρίζουμε το χρέος

Είτε θα πετύχουμε και θα πάρουμε την πατρίδα μας πίσω, είτε θα χαθούμε για αιώνες στις πατρίδες των άλλων και των υπερκρατικών διεθνών οργανισμών, τις νέες αυτοκρατορίες.Εδώ που φθάσαμε, δεν έχουμε να χάσουμε τίποτα περισσότερο από τις αλυσίδες μας.
Όσο περνούν οι εβδομάδες η κατάστασή μας θα γίνεται όλο και πιο αντιληπτή.
Μέχρι την Εξέγερση

Δεν σας θέλει ο λαός ελικόπτερα και μπρος

To να παράγεις ο ίδιος τα τρόφιμά σου είναι ίσως ένα από τα πιο επικίνδυνα πράγματα που μπορείς να κάνεις σήμερα, γιατί είναι ένα βήμα προς την κατάκτηση της ελευθερίας σου!

''Σκλάβος είναι αυτός που ελπίζει ότι θα έρθουν να τον ελευθερώσουν''
Έζρα Πάουντ 1885 – 1972

Τρίτη 23 Αυγούστου 2011

Τα χειρότερα είναι εμπρός για την Ελλάδα, τις τράπεζες, την αγορά – Ας προετοιμαστούν όλοι θέτοντας σε προτεραιότητα τη διασφάλιση των κεφαλαίων τους…

Τα χειρότερα είναι εμπρός και όχι πίσω για την Ελλάδα, το τραπεζικό σύστημα και την αγορά.
Το ελληνικό οικονομικό οικοδόμημα ήταν σαθρό, υδροκέφαλο δημόσιο, με υπεράριθμο προσωπικό ολίγων εργαζόμενων και πολλών αργόσχολων, με ένα ιδιωτικό τομέα ολίγων εταιριών που πλήρωναν τις υποχρεώσεις τους και περισσότερων που φοροδιέφευγαν με επιχειρηματίες ολίγοι από αυτούς σοβαροί με όραμα και στρατηγική και οι περισσότεροι απλά απατεώνες.

Το ελληνικό οικοδόμημα καταρρέει και δυστυχώς μαζί θα παρασύρει και ότι πιο υγιές έχει να επιδείξει ο τόπος όχι ο τουρισμός όπως άστοχα πολλοί υποστηρίζουν αλλά ο τραπεζικός κλάδος.
Οι τράπεζες στην Ελλάδα αποδείχθηκαν η αιτία της ανάπτυξης της δεκαετίας του 2000, ήσαν συνάμα υπεύθυνες για το λανθασμένο καταναλωτικό μοντέλο της χώρας και τώρα κινδυνεύουν να πληρώσουν τα μέγιστα της κακοδιαχείρισης της δημόσιας περιουσίας και της εθνικής οικονομίας. Οι τράπεζες ότι πιο σοβαρό έχει να επιδείξει ο τόπος κινδυνεύουν.
Τα χειρότερα είναι εμπρός για την Ελλάδα.
Θα πρέπει να δούμε κατάματα την αλήθεια και κυρίως την νέα ζοφερή πραγματικότητα.
Προφανώς η επιδείνωση της οικονομίας θα παρασύρει και τις τράπεζες οι οποίες απλά προετοιμάζονται για την νέα εποχή.
Η νέα εποχή των τραπεζών δεν θα περιλαμβάνει deals, ανάπτυξη αλλά επιθετική συρρίκνωση λόγω της κρατικοποίησης μέρους των τραπεζών.
Η επόμενη μέρα για το τραπεζικό σύστημα είναι η κρατικοποίηση του έμμεση ή άμεση.
Οι προνομιούχες μετοχές οδηγούν σε έμμεση κρατικοποίηση και οι κοινές μετοχές οδηγούν σε άμεση κρατικοποίηση.
Προφανώς και δεν θα κρατικοποιηθούν όλες οι τράπεζες ωστόσο ακόμη και αν μείνουν τράπεζες εκτός Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας θα λειτουργούν ωσάν να έχουν κρατικοποιηθεί.
Λανθασμένα όλοι εστιαζόμαστε στο haircut 21% των ομολόγων που θα επιφέρει μια κεφαλαιακή ζημία 4,5 δις ευρώ.
Το haircut στο τέλος θα καταλήξει στο 50% άρα έρχεται και δεύτερη απομείωση 30%.
Έρχεται και η μελέτη της Blackrock η οποία θα καταδείξει ότι οι τράπεζες χρειάζονται περισσότερες προβλέψεις για προβληματικά δάνεια τα οποία κινούνται μεταξύ 28 και 30 δις ευρώ σε σύνολο 255 δις ευρώ.
Ωστόσο θα ήταν αφελές να πιστεύει κανείς ότι σε μια οικονομία που κινδυνεύει να χρεοκοπήσει στην κυριολεξία ότι τα δάνεια δεν αντιμετωπίζουν προβλήματα.
Όσο απομακρύνεται η ανάπτυξη τόσο θα επιδεινώνονται τα δάνεια.
Το καλό σενάριο θα είναι τα προβληματικά δάνεια να φτάσουν τα 40 δις και το κακό σενάριο τα 50 δις ευρώ μέσα στα επόμενα 2 χρόνια.
Τα χειρότερα είναι εμπρός και με όρους πολιτικούς. Κανείς έλληνας πολιτικός δεν θα μπορέσει να διαχειριστεί την χρεοκοπία της Ελλάδος.
Το επιχείρημα ότι τα χειρότερα είναι εμπρός δεν στηρίζεται στις αναφορές της Standard and Poor’s η οποία προβλέπει χρεοκοπία της Ελλάδος μέχρι το τέλος του 2011.
Το επιχείρημα στηρίζεται στο ότι όλοι αψηφούν την αγορά. Η ΕΚΤ πραγματοποίησε έως τώρα 55 συνολικές παρεμβάσεις με αγορές ομολόγων χωρών της Ευρώπης, Ελλάδα, Ισπανία, Ιταλία, Πορτογαλία και Ιρλανδία ύψους 110,5 δις ευρώ και τα CDS πάλι έχουν πάρει την ανιούσα.
Το ελληνικό χρηματιστήριο στις 940 μονάδες με προοπτική τις 830-850 μονάδες και με βάση το χειρότερο και σίγουρα απευκταίο σενάριο τις 500-550 μονάδες.
Οι τραπεζικές μετοχές πλήρως απαξιωμένες θα βρεθούν οι μεν ιδιωτικές στο 1 ευρώ και η Εθνική στα 2-2,5 ευρώ.
Η εικόνα αυτή τι μας δείχνει ότι οι αγορές προεξοφλούν το χειρότερο σενάριο.
Επειδή τις αγορές δεν πρέπει να τις αψηφούμε ο κάθε ένας πολίτης θα πρέπει να αναλάβει ενεργητικά πρωτοβουλίες διασφάλισης των κεφαλαίων του. Τρόποι υπάρχουν ώστε κάθε πολίτης να προσπαθήσει να διαφυλάξει την περιουσία του.
Τα χειρότερα είναι εμπρός το σαθρό επιχειρηματικό κατεστημένο θα καταρρεύσει, δυστυχώς όμως οι νέοι επιχειρηματίες που αναδύονται δρουν και λειτουργούν με τις πρακτικές των παλαιών αυτών που χρησιμοποίησαν άθλιες πρακτικές ανέλκυσης.
Το μοντέλο Ελλάδα βαίνει προς το τέλος του.
Οι μεγάλοι επιχειρηματίες έγκαιρα πήγαν τα χρήματα τους στο εξωτερικό όλως τυχαίως. Ο Έλληνας πολίτης ο καθημερινός εργαζόμενος δεν μπορεί να πάει τα χρήματα του στην Ελβετία καθώς δεν του έχει μείνει και τίποτε.
Η συνείδηση του καθενός θα προσδιορίζει το πώς θα διασφαλιστεί το κεφάλαιο και η περιουσία του καθενός.
Προκαλεί οργή να ακούμε επιχειρηματίες να μιλούν για την σταθερότητα της Ελλάδος και οι καταθέσεις αυτών και της οικογένειας τους να βρίσκονται στο εξωτερικό.
Η κοινωνία θα πρέπει να λάβει ένα μήνυμα τα χειρότερα είναι εμπρός. Όσοι θεωρήσουν καταστροφολογική την προσέγγιση αυτή θα τους θέσουμε ένα ερώτημα.
Πιστεύετε εσείς ότι εμπρός μας είναι τα καλύτερα γιατί αν το πιστεύετε θα συμπορευθούμε και εμείς μαζί σας.

Πως θα μπορούσαν να εξελιχθούν οι τραπεζικές μετοχές σε διάστημα λίγων μηνών;

Ποσά σε ευρώ

Τράπεζες

Αρνητικό σενάριο

Το χειρότερο σενάριο

Εθνική

3,3-3,5

2

Alpha

2

1,3

Eurobank

1,8

1

Πειραιώς

0,60

0,30

Κύπρου

0,9

0,60

Marfin

0,3

0,20

ATE

0,50

0,20

TT

1,5

0,8

Attica bank

0,45

0,3

Geniki bank

0,55

0,3

TτΕ

18

14

Proton bank

0,30

0,10

Το www.bankingnews.gr παρουσίασε τις εκτιμήσεις για το αρνητικό σενάριο Απρίλιο 2011 όταν ήταν αδιανόητο ότι η Εθνική θα βρεθεί στα 3,5 ευρώ. Η Εθνική η μεγαλύτερη και ισχυρότερη τράπεζα της χώρας στα 3,55 ευρώ με βάση το χθεσινό κλείσιμο 22 Αυγούστου 2011

Οι εκτιμήσεις αποτελούν συγκερασμό πηγών

Σε καμία περίπτωση δεν αποτελούν προτροπή για αγορά ή πώληση αλλά μόνο πηγή ενημέρωσης.

Πέτρος Λεωτσάκος
www.bankingnews.gr

Σημ.axinosp:Κρίμα ρε γαμώτο, τώρα που είχα συνηθίσει στην ιδέα του νέου σωτήρα υπερκομματικού πρωθυπουργού Βγενόπουλου, όπως μας είχαν ζαλίσει τα αρχίδια τα παπαγαλάκια των ΜΜΕ πριν λίγο καιρό, τώρα πάει και αυτό το όνειρο, νύχτα θα φύγουν και αυτά τα λαμόγια οι Τραπεζίτες σαν τους πολιτικούς μας ένα πράγμα!!
Οι καταθέτες σαν τον φίλο μου τον Παναγιώτη, που πριν λίγο καιρό μιλούσαν για το Βγενό και έσταζε μέλι το στόμα τους, μάλλον πρέπει να τρέξουν για να προλάβουν μπας και σώσουν κανένα φράγκο, γιατί το πεπρωμένον φυγείν αδύνατον όπως μας λέει ο Πίνδαρος .

Δεν υπάρχουν σχόλια: