Η τήρηση του Συντάγματος επαφίεται στον πατριωτισμό των Ελλήνων, που δικαιούνται και υποχρεούνται να αντιστέκονται με κάθε μέσο εναντίον οποιουδήποτε επιχειρεί να το καταλύσει με την βία Άρθρο 120 (παραγρ.4) του ισχύοντος Συντάγματος της Ελλάδας (ακροτελεύτια διάταξη).

Δεν αναγνωρίζουμε το χρέος

Είτε θα πετύχουμε και θα πάρουμε την πατρίδα μας πίσω, είτε θα χαθούμε για αιώνες στις πατρίδες των άλλων και των υπερκρατικών διεθνών οργανισμών, τις νέες αυτοκρατορίες.Εδώ που φθάσαμε, δεν έχουμε να χάσουμε τίποτα περισσότερο από τις αλυσίδες μας.
Όσο περνούν οι εβδομάδες η κατάστασή μας θα γίνεται όλο και πιο αντιληπτή.
Μέχρι την Εξέγερση

Δεν σας θέλει ο λαός ελικόπτερα και μπρος

To να παράγεις ο ίδιος τα τρόφιμά σου είναι ίσως ένα από τα πιο επικίνδυνα πράγματα που μπορείς να κάνεις σήμερα, γιατί είναι ένα βήμα προς την κατάκτηση της ελευθερίας σου!

''Σκλάβος είναι αυτός που ελπίζει ότι θα έρθουν να τον ελευθερώσουν''
Έζρα Πάουντ 1885 – 1972

Τετάρτη 10 Αυγούστου 2011

Ο. Μπλουμ: «Να υποθηκευθεί η περιουσία των Ελλήνων για τα δάνεια της χώρας»

Δήλωση-σοκ του προέδρου του γερμανικού Ινστιτούτου Οικονομικών Ερευνών Halle, Ούλριχ Μπλουμ φιλοξενεί η εφημερίδα Passauer Neue Presse.

Ο γερμανός οικονομολόγος προτείνει να υποθηκεύεται αναγκαστικά η περιουσία των Ελλήνων πολιτών, για τα δάνεια που παίρνει η Ελλάδα.

Αναφερόμενος στις αναταραχές στα χρηματιστήρια, ο Μπλουμ υποστήριξε ότι οι αγορές κινούνται μεταξύ Σκύλλας και Χάρυβδης. Από τη μία πλευρά βρίσκονται οι ΗΠΑ, που είναι ανίκανες να εφαρμόσουν μια συνετή δημοσιονομική πολιτική κι από την άλλη η Ευρώπη, που δεν ξέρει πώς θα διαχειριστεί το χρέος των περιφερειακών χωρών.

Στα πλαίσια αυτά, ο Μπλουμ προειδοποιεί ότι εάν οι χώρες προχωρήσουν σε δημοσιονομική προσαρμογή εις βάρος των επενδύσεων, η παγκόσμια ανάπτυξη της οικονομίας θα σταματήσει. Ωστόσο, εάν δεν υπάρξει δημοσιονομική εξυγίανση, τότε τα spread θα ανέβουν και οι υποβαθμίσεις θα συνεχιστούν.

Τι επιλογές υπάρχουν όμως αν οι φόροι δεν αρκούν να καλύψουν το δημόσιο χρέος μιας χώρας; Ο Μπλουμ εκτιμά ότι η μία επιλογή είναι να αφήσουμε τα κράτη να κηρύξουν χρεοκοπία. Η δεύτερη επιλογή είναι «να χρηματοδοτηθεί από τα έσοδα αποκρατικοποιήσεων ή να ασφαλιστεί με την ιδιωτική περιουσία των πολιτών της χώρας». Η επιλογή αυτή, εκτιμά, μπορεί να εφαρμοστεί στην Ελλάδα, την Ιταλία ή τις ΗΠΑ, αν χρειαστεί.

Επίσης, υποστηρίζει ότι η λύση αυτή διασφαλίζει πιο δίκαιη κατανομή των βαρών, ενώ «θα λύσει» τα χέρια της Άγκελα Μέρκελ που δεν μπορεί να πείσει τους γερμανούς φορολογούμενους για το λόγο που πρέπει να στηρίξουν τους πολίτες άλλων κρατών-μελών.

NewsCode
Σημ.axinosp:Το χειμώνα θα τα πούμε με όλους αυτούς τους παλιόπουστες τοκογλύφους !!

4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΚΑΠΟΙΟΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΕΙ ΑΥΤΟΥ ΤΟΥ ΜΠΙΝΕ ΤΟΥ ΜΠΛΟΥΜ, ΟΤΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ Η ΧΩΡΑ ΤΟΥ Η ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΔΕΝ ΥΠΟΘΗΚΕΥΣΕ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ΤΗΣ ΕΝΕΚΑ ΤΗΩΝ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΩΝ ΠΟΥ ΠΡΟΚΑΛΕΣΕ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΑΙΚΗ ΗΠΕΙΡΟ ΤΟ '40-'45,ΟΥΤΕ ΤΟ '14-'19,
ΠΩΣ ΜΠΟΡΕΙ Η ΕΛΛΑΔΑ ΝΑ ΠΡΑΞΕΙ ΤΟΥΤΟ,ΑΦΟΥ ΚΟΥΝΟΥΠΙ ΔΕΝ ΠΕΙΡΑΞΕ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΑΙΚΗ ΗΠΕΙΡΟ?

ΑΝΤΙ ΝΑ ΣΤΡΑΦΕΙ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΩΝ ΤΩΝ ΤΑΜΕΙΩΝ, TREASURERS ΤΡΑΠΕΖΩΝ,ΚΑΙ CEO KAI CFO ΤΩΝ ΔΙΑΦΟΡΩΝ FUND ΠΟΥ ΒΛΑΚΩΔΩΣ ΕΠΕΝΔΥΑΝ ΣΕ ΜΙΑ ΧΩΡΑ ΠΟΥ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΟΥΣΑΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΙ ΣΑΜΠΟΤΑΡΙΣΤΕΣ,ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΠΡΕΠΕΙ ΟΛΟΙ ΑΥΤΟΙ ΝΑ ΛΟΓΟΔΟΤΗΣΟΥΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΖΗΜΙΑ ΠΟΥ ΠΡΟΚΑΛΕΣΑΝ ΣΤΙΣ ΕΤΑΙΡΙΕΣ ΤΟΥΣ ΜΕ ΤΙΣ ΕΠΕΝΔΥΤΙΚΕΣ ΤΟΥΣ ΕΠΙΛΟΓΕΣ,ΠΑΕΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΚΑΝΕΙ ΚΑΙ ΜΑΓΚΕΣ ΑΠΟ ΠΑΝΩ ΣΤΙΣ ΠΛΑΤΕΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΑ ΦΟΡΟΛΟΓΟΥΜΕΝΟΥ.
ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΗΜΟΥΝΑ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΡΕ ΠΟΥΣΤΗ ΜΟΥ,ΚΑΙ ΘΑ ΤΟΥ ΚΑΤΕΒΑΖΑ ΤΗΝ ΚΥΛΟΤΑ ΣΤΗΝ ΦΡΑΓΚΦΟΥΡΤΗ,ΜΠΡΟΣΤΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΟΜΜΑΝΤΑΤΟΥΡ ΤΗΣ ΕΚΤ, ΚΑΙ ΘΑ ΤΟΝ ΕΚΑΝΑ ΡΟΜΠΑ ΠΑΝΕΥΡΩΠΑΙΚΗ.

ΑΛΛΑ ΕΔΩ ΟΙ ΜΑΛΑΚΕΣ ΟΙ ΚΩΛΟΕΛΛΗΝΕΣ ΨΗΦΙΖΟΥΝ ΒΑΛΙΑΝΑΤΙΚΟΥΣ ΤΥΠΟΥΣ,ΚΑΙ Ο ΚΑΘΕ ΜΠΛΟΥΜ ΤΑ ΒΡΙΣΚΕΙ ΚΑΙ ΤΑ ΛΕΕΙ,ΚΑΙ ΤΑ ΚΑΝΕΙ.....

ΑΛΛΑ ΟΠΩΣ ΣΤΟΝ ΔΕΥΤΕΡΟ ΠΠ ΜΟΛΙΣ ΟΙ ΙΤΑΛΟΙ ΛΑΚΙΣΑΝΕ ΑΠΟ ΤΟ 3ο ΡΑΙΧ,ΑΡΧΙΣΕ Η ΚΑΤΑΡΕΥΣΗ ΤΩΝ ΓΕΡΜΑΝΩΝ,ΠΑΛΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΙΤΑΛΟΥΣ ΘΑ ΤΗΝ ΒΡΟΥΝΕ,ΑΠΟ ΤΟΝ ΓΑΜΙΚΟ ΤΟΝ ΜΠΕΡΛΟΥΣΚΟΝΙ.ΤΟΥΣ ΕΠΙΑΣΕ ΤΕΤΟΙΑ ΚΩΛΟΠΙΛΑΛΑ ΕΚΕΙ ΣΤΟ ΧΑΜΑΙΤΥΠΕΙΟ ΤΗΣ ΦΡΑΓΚΦΟΥΡΤΗΣ,ΠΟΥ ΔΩΣΑΝΕ ΔΙΑΤΑΓΗ ΣΤΟΝ ΤΡΙΣΣΕ ΝΑ ΑΝΟΙΞΕΙ ΤΟ ΠΟΥΓΓΙ ΤΗΣ ΕΚΤ ΚΑΙ ΝΑ ΤΑ ΜΑΖΕΨΕΙ ΟΛΑ ΤΑ ΙΤ-10YR ΟΜΟΛΟΓΑ ΜΟΛΙΣ ΤΟ ΚΟΥΠΟΝΙ ΤΟΥΣ ΠΗΓΕ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟ 6%.
ΚΑΤΙ ΠΟΥ ΟΙ ΜΠΙΝΕΔΕΣ ΟΙ ΓΕΡΜΑΝΟΙ ΔΕΝ ΤΟ ΠΡΑΞΑΝΕ ΕΝΑ ΧΡΟΝΟ ΠΡΙΝ ΓΙΑ ΤΑ GR-10YR ΟΜΟΛΟΓΑ ΟΤΑΝ Ο ΤΙΚΙΤΑΚΑΣ ΑΝΗΨΙΟΣ ΤΟΥ ΜΠΕΚΡΟΥΛΙΑΚΑ ΤΗΣ ΑΠΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΟΥ '65 ΚΑΚΑΡΙΖΕ ΓΙΑ ΤΙΤΑΝΙΚΟΥΣ.

ΚΑΤΑΓΓΕΛΛΙΑ ΤΟΥ ΧΡΕΟΥΣ ΩΣ "ΕΠΑΧΘΟΥΣ",ΠΛΗΝ ΕΚΕΙΝΟΥ ΠΟΥ ΑΝΑΛΟΓΕΙ ΣΤΟ ΕΜΠΟΡΙΚΟ ΕΛΛΕΙΜΑ,ΣΤΑΣΗ ΠΛΗΡΩΜΩΝ ΚΑΙ ΕΞΟΔΟΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΖΟΥΡΛΟΜΑΝΔΥΑ ΤΗΣ ΕΥΡΟΖΩΝΗΣ.
ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΜΙΑΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΠΟΥ ΣΕΒΕΤΑΙ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΤΗΣ........ΑΛΛΑ ΑΠΟ ΚΟΥΙΣΛΙΝΓΚΣ ΤΙ ΝΑ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙΣ

Ανώνυμος είπε...

Σωστόος!!

Ανώνυμος είπε...

προς 16 Αυγούστου 2011 11:21 μ.μ.
λέω να αρχίσουμε με την δική σου πρώτα... τι λες; πάει;

Ανώνυμος είπε...

Δεν είναι η πρώτη φορά που οι Γερμανοί προτείνουν κάτι τέτοιο...πάντα τους άρεσε το πλιάτσικο και όποτε μπορούσαν έστρωναν χαλί και το νομιμοποιούσαν...και το 1920 αυτό ζήτησαν από τους άλλους μογγόλους συνάδελφους τους τους Τούρκους στη Συνθήκη των Σεβρών...