Η τήρηση του Συντάγματος επαφίεται στον πατριωτισμό των Ελλήνων, που δικαιούνται και υποχρεούνται να αντιστέκονται με κάθε μέσο εναντίον οποιουδήποτε επιχειρεί να το καταλύσει με την βία Άρθρο 120 (παραγρ.4) του ισχύοντος Συντάγματος της Ελλάδας (ακροτελεύτια διάταξη).

Δεν αναγνωρίζουμε το χρέος

Είτε θα πετύχουμε και θα πάρουμε την πατρίδα μας πίσω, είτε θα χαθούμε για αιώνες στις πατρίδες των άλλων και των υπερκρατικών διεθνών οργανισμών, τις νέες αυτοκρατορίες.Εδώ που φθάσαμε, δεν έχουμε να χάσουμε τίποτα περισσότερο από τις αλυσίδες μας.
Όσο περνούν οι εβδομάδες η κατάστασή μας θα γίνεται όλο και πιο αντιληπτή.
Μέχρι την Εξέγερση

Δεν σας θέλει ο λαός ελικόπτερα και μπρος

To να παράγεις ο ίδιος τα τρόφιμά σου είναι ίσως ένα από τα πιο επικίνδυνα πράγματα που μπορείς να κάνεις σήμερα, γιατί είναι ένα βήμα προς την κατάκτηση της ελευθερίας σου!

''Σκλάβος είναι αυτός που ελπίζει ότι θα έρθουν να τον ελευθερώσουν''
Έζρα Πάουντ 1885 – 1972

Παρασκευή 19 Αυγούστου 2011

Ακόμη ένα βήμα προς την επίσημη πτώχευση

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΕΠΑΜ



Η συμφωνία της Ελλάδας με την Φινλανδία για την παροχή χρηματικών εγγυήσεων με σκοπό υποτίθεται να προχωρήσει η νέα αποκαλούμενη «βοήθεια» που αποφασίστηκε την 21η Ιουλίου από τοEurogroup, αποτελεί ένα ακόμη αποφασιστικό βήμα προς την επίσημη πτώχευση της χώρας.

Πρώτο: Η κυβέρνηση αρνείται να αποκαλύψει το ύψος και τον χαρακτήρα των χρηματικών εγγυήσεων που έχει συμφωνήσει. Συνεχίζει να παζαρεύει πίσω από κλειστές πόρτες και χωρίς να ενημερώνει ούτε καν το ελληνικό κοινοβούλιο. Ακολουθεί τακτικές μυστικής διπλωματίας έτσι ώστε νακατοχυρωθούν με τον καλύτερο τρόπο τα συμφέροντα των δανειστών σε βάρος του ελληνικού λαού.

Δεύτερο: Είναι πλέον φανερό ότι πίσω από την βιτρίνα της δήθεν μείωσης των επιτοκίων και της μετακύλισης του χρέους, κρύβονται δυσβάσταχτες χρηματικές εγγυήσεις που καλείται να πληρώσει το ελληνικό δημόσιο άμεσα. Χρηματικές εγγυήσεις τόσο προς το Ευρωπαϊκό Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Στήριξης, όσο και προς τους «εταίρους», που υποτίθεται ότι θα καταβάλουν μέρος της νέας συμφωνημένης χρηματοδότησης. Αυτές οι χρηματικές εγγυήσεις προσαυξάνουν σημαντικά το κόστος και τις ανάγκες δανεισμού του ελληνικού δημοσίου τόσο για το 2011, όσο και για το 2012. Αν και η κυβέρνηση, οι ευρωκράτες και οι τραπεζίτες κρατούν μυστικό το ύψος των χρηματικών εγγυήσεων που πρέπει να καταβάλει το ελληνικό δημόσιο, η συμβολή τους στην αύξηση του δημόσιου χρέους στο τέλος του 2011 θα ξεπεράσει σημαντικά τις χειρότερες προβλέψεις.

Τρίτο: Όλη αυτή η διαδικασία κάνει την Ελλάδα και την ευρωζώνη πιο ευάλωτη στις επιθέσεις των αγορών, αλλά και σε νέες υποβαθμίσεις από τους οίκους αξιολόγησης. Ειδικά για την Ελλάδα, οι συμφωνίες για τις χρηματικές εγγυήσεις και για δεσμεύσεις κάτω από το τραπέζι με συγκεκριμένα τραπεζικά κυκλώματα και χώρες, κάνουν αναπόφευκτη την παραπέρα πιστοληπτική υποβάθμιση της χώρας και αυξάνουν δραματικά τις πιθανότητες επίσημης πτώχευσης στο αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα.

Το ερώτημα που τίθεται είναι με ποιο δικαίωμα η κυβέρνηση αναλαμβάνει τέτοιου είδους δεσμεύσεις; Από πού αντλεί την νομιμοποίησή της, όταν δεν έχει ενημερώσει ούτε καν το ελληνικό κοινοβούλιο σχετικά με τους όρους και τις προϋποθέσεις της συμφωνίας με τις τράπεζες και το Eurogroup της 21ης Ιουλίου;

Γιατί τα κόμματα της αντιπολίτευσης δεν ζητούν να έρθουν αυτές οι συμφωνίες και οι δεσμεύσεις που έχει αναλάβει η κυβέρνηση στην Βουλή; Γιατί δεν δηλώνουν απερίφραστα, ιδίως το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ότι οι συμφωνίες και οι δεσμεύσεις που έχει αναλάβει η κυβέρνηση σε βάρος του ελληνικού λαού δεν πρέπει να αναγνωριστούν;

Αυτό που δεν θέλουν, είτε δεν μπορούν να κάνουν τα κόμματα της αντιπολίτευσης, οφείλει να το κάνει ο ελληνικός λαός. Η κυβέρνηση πρέπει να κηρυχθεί από τον ίδιο τον λαό έκπτωτη και να μην αναγνωρίσει κανενός είδους συμφωνία που έχει συναφθεί σε βάρος του. Κι αυτό οφείλει να το κάνει ο λαός το ταχύτερο δυνατόν για να αποφευχθεί η επίσημη πτώχευση της χώρας, που προετοιμάζει με μαθηματική ακρίβεια η υπαγωγή της χώρας στις συμφωνίες και τις ρυθμίσεις της ευρωζώνης.

18/8/2011

Δεν υπάρχουν σχόλια: